directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els millors ‘zasca’ de David Fernàndez dels últims tres anys

El premonitori “fins aviat, gàngster” a Rato o el “saben què és la omertà?” als banquers Pagès i Troyano només són dos exemples del repertori del cupaire més emblemàtic

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre. - Aprofitant que la CUP està en boca de tothom i que la setmana passada en plena campanya electoral el cupaire més emblemàtic, David Fernàndez, feia anys, és de justícia recollir alguns dels ‘zasca’ més memorables que ha registrat en els tres anys que ha estat diputat al Parlament de Catalunya. Una llista incompleta, així que demanem als lectors que ens ajudin a ampliar-la fent-nos-ho saber per Facebook, Twitter o als comentaris que acompanyen la peça.

29-9-2015, a Joaquín Leguina (PSOE), via Twitter:

- Leguina: “Los enérgumenos [sic] de la #CUP están contra todo y contra todos, pero pueden ser los enterradores de #ArturMas, que Dios se lo pague”.

- Fernàndez: “@LeguinaJ la tilde de energúmenos va en la u. Cuida la lengua. Pobre Valle-Inclán. Y somos ateos. A los rescatabancos, ni una sola alegria”.

28-9-2015, a Josep Ramon Bosch, via Twitter, després que dimitís com a líder de SCC: 

- Fernàndez: "O sigui que sí, @josepramonbosch, que ens veurem als jutjats. Per insults i amenaces feixistes. Arreveure @Societatcc"

14-9-2015, a Jiménez Losantos, via Twitter:

- Ana Pastor (periodista de La Sexta): “Se puede estar de acuerdo o no con @HiginiaRoig pero da gusto escucharle”.

- Jiménez Losantos: “Cómo va a dar gusto escucharle. Pero si era el chófer de Otegi cuando iba a Cataluña. Lo que tiene que darte es asco”.

- Fernàndez: “@LosantosPosts No tengo carnet. Pero en cualquier caso, #freeotegi”.

9-9-2015, a Pablo Iglesias, via Twitter, després que el líder de Podemos demanés el vot dels catalans originaris a Andalusia o Extremadura:

- Fernàndez: “Ya vale, no? Alguna manía especial en intentar dividir a los catalanes por su origen? Vengo de Zamora. Soy independentista @pablo_iglesias_”.*

6-8-2015, a Lluís Rabell, via Twitter

- Rabell: "@HiginiaRoig Si algú tenia dubtes sobre el tarannà democràtic de Rajoy... Seria bo que ens afanyéssim a fer caure el seu govern. Ajudaria". 

- Fernàndez: "@LluisRABELL ja, perquè retorni ZP, el rescat a la banca, la reforma del 135 i el frau de l'Estatut i la contrarevolució passiva de C's"

19-6-2015, a Jaume Bosch (ICV):

- Bosch, després d’enumerar un llistat de reunions comissió parlamentària on no havia assistit la CUP: “Em sembla que quan la ciutadania exigeix dedicació als diputats i transparència en la política, és just informar públicament de quins grups han participat activament en una llei i quins no ho han fet”.

- Fernàndez: “Li asseguro que la nostra jornada laboral és de 16 hores al dia, 7 dies a la setmana. Jo tinc 34 responsabilitats, senyor Bosch, i vostè en té 11. Tinc 13 ponències de llei, 2 intergrups, 9 comissions legislatives, 5 comissions d'estudi, 1 presidència de comissió d'investigació i 4 comissions d'investigació. El seu cap de files en té dues. I jo faig la feina a meitat de preu”.

9-6-2015, a ICV (min. 1:35:30 del vídeo): 

- Fernàndez: “El problema fonamental que ha tingut la CUP de Barcelona en el procés de confluència a BComú es diu ICV”, i fent memòria política menciona que els ecosocialistes són còmplices del capitalisme metropolità dels últims 30 anys,que l’ordre de Can Vies la dóna ICV, que els Joc Olímpics i les corrupteles del Fòrum de les Cultures són d’ICV, de la mateixa manera que ho és l’especulació financera a aquest país. 
 

4-7-2015, a Dolors Camats, que havia acusat les eleccions plebiscitàries com a "frau democràtic", via Twitter: 

- Fernàndez: "“Frau democràtic és prohibir un referèndum. Onanisme polític esperar a que el permetin. Trampa autoengany, fer-se l'orni. I la resta, excuses”

26-9-2014, a Jordi Pujol i Soley (final del vídeo):

- Fernàndez: “Toquen campanades a mort d’un règim; pujolisme, mai més, enlloc ni contra ningú, ni oblit ni perdó”

- Fernàndez (2): “El procés enterrarà el pujolisme i en el viatge a Ítaca li comuniquem que no té cap cadira reservada. Aquest viatge va començar sense vostè, i sense vostè acabarà. Bon vent, i barca nova”.

19-9-2014, a José Antonio Coto (PP), via Twitter

- Coto: "La CUP donant lliçons del que és públic però mai me'ls trobo al metro o bus per anar al #Parlament Normalment els veig sortir del taxi"

- Fernàndez: "@JoseA_Coto Dius bé. Sovint ens podràs veure sortir en taxi. Sempre compartit, quan cal. Per la resta, T-50/30. Ni Mastercard ni sobres 2/3”

- Coto: "@HiginiaRoig res d compartit mentider. El ple del Debat d Política General la vostra diputada va arribar soleta amb Taxi. Cobrant tu 5.800€!"

- Fernàndez: "@JoseA_Coto venia de la ràdio, inspector Clouseau. I cobrem 20.000 euros anuals. Sánchez Camacho 200.000 €. Per venir un cop cada 15 dies"

30-1-2014, al tuitaire @oskarhammer1488, que es definia com a skinhead, via Twitter:  

- @oskarhammer1488: “@HiginiaRoig ARRIBA ESPAÑA!!!! HABER SI TENEIS LO QUE TENEIS QUE TENER, PARA CELEBRAR LA CONSULTA”.

- Fernàndez: “@OskarHammer1488 porque no vais haciendo como Hitler y os vais suicidando? #gegennazis #AufWiedersehen”

12-12-2013, a Carme Chacón (PSC), via Twitter:

- Chacón: “Mentre al món s'obren portes i es construeixen ponts, el sobiranisme català aixeca muralles i prepara fronteres”.

- Fernàndez: “@carmechacon tirar portes, enderrocar cases i aixecar murs és la llei de desnonaments express que tu vas confegir, desnonadora. #auva”.

26-11-2013, a Pere Navarro, via Twitter:

- Pere Navarro: “Avui reunions al #parlament on comentarem la importància de #lasolucioesfederal enfront la crispació sobiranista”.

- Fernàndez: “@pere_navarro Per una Catalunya lliure, solidària i sense classes [Ep, que el cartell és vostre... del 1982]”. Acompanya el tweet amb una imatge d’un cartell del PSC de la Diada de 1982 on s’hi llegeix: “Per una Catalunya lliure, solidària i sense classes”.

11-11-2013, a Rodrigo Rato (final del vídeo)

- Fernàndez: “Usted tiene miedo?

- Rato: “¿A quién, a usted?

- Fernàndez: “No. A un día a perderlo todo como lo han perdido millones de familias. A la gente. A que la gente un día se harte. Nos vemos en el infierno, su infierno es nuestra esperanza, que es la calle. El 15-M decía que e miedo cambia de bando. Hasta pronto gángster. Fora la màfia”.

14-10-2013, als banquers Ricard Pagès i Manuel Troyano (final del vídeo):  

- Fernàndez: “A mi em fa vergonya i fàstic que vinguin els banquers aquí, i se’ns en fotin a la cara [...]. Veure al Capone callant [...]. Vostès saben què és la ‘omertà’? Saben què és el silenci mafiós? Ho saben? Vostès saben què és la màfia? Saben què és la ‘omertà’? Doncs comprint-se un mirall aquesta tarda, se’l posen al davant, i veuran la màfia i la omertà al davant. Vergonya”.

2-10-2013, a Manel Prat (final del vídeo):  

- Fernàndez: “Foti el camp d’una vegada”.

16-7-2013, a l’expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra (final del vídeo)

- Fernàndez: “Vostè ha gestionat una entitat que el que ha fet és escanyar pobres, desallotar famílies, acomiadar treballadors, robar estalvis, enfonsar caixes, i per tant això entra al diccionari en la categoria de lladre, atracador o cleptòman. Li demano que torni el que ha guanyat amb l’especulació i que torni el que ha guanyat amb recursos públics”.

9-7-2013, a l’exdirector general de Caixa Catalunya Adolf Todó (final del vídeo):

- Fernàndez: "L'opinió d'aquest grup és que vostè és un lladre, un lladre impune. Vostè i no només vostè"

15-5-2013, a José Antonio Coto (PP(final del vídeo)

- Coto: “Estamos en un parlamento de una comunidad autónoma de una gran nación que es España en la que afortunadamente hay diferentes partidos, opiniones, alusiones, contradicciones [...], no como en un Parlamento al estilo cubano en el que el que discrepa es eliminado. Quizá es lo que a usted le gustaria”

- Fernàndez: “Agraeixo que hagi esperat al seu torn de paraula per contestar-me i no m’hagi tallat mentre estic parlant que és l’habitual, progressa adequadament però encara li queda un llarg camí. No defalleixi i de tant en tant canvïi el disc que se li ratlla [...]. Senyor Coto, li confirmo que els amics de Veneçuela, els còmplices d’Equador, els amants de Chiapas, els defensors de Cuba, els vailets de Can Piella [...], els de l’eix del mal, els okupes de tota la vida, els dels Països Catalans, los niños de la gasolina, els fills i filles dels que vam perdre la Guerra Civil, los rojoseparatistas, judíos, homosexuales y masones, votarem la seva proposta. Gràcies. Amén”

10-4-2013, als diputats del PP al Parlament (m.0:10): 

- Fernàndez, sobre les escoltes a La Camarga: “[...] Qui rebenta les llibertats d’aquest país sempre és el PP. I vigili no se li caigui cap sobre”.

- Santi Rodríguez (PP): “David Fernández ha amenaçat directament a aquest grup dient que ens caure sobre nostre no sé què”.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Synera fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2015, 15.04 h

ESPANYA ESTÀ ACABADA.

EL PITJOR ÉS QUE NO HO VEUEN.

SÓN MOLT PRIMITIUS, INCULTS I AMB POC MÓN

A CAT, AGRADI O NO, HEM ENDERROCAT A L'ESTAT ESPANYOL

NOMÉS QUEDA FORMALITZAR-HO

NINGÚ NO POT SER OBLIGAT A PERTENYER A UN ESTAT I MENYS UNA NACIÓ MIL.LENÀRIA COM CAT.

NO HI HA MARXA ENRERA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ian fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2015, 22.22 h

Gran ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Molt gran en David Fernández fletxa .................................
3 d'octubre de 2015, 16.36 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/10/03/287254/revolucio-dels-somriures.html

La Revolució dels Somriures


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2015, 15.49 h

MARCA ESPAÑA
(El profesor madrileño Cotarelo dixit):

"Cobrar 40.000 euros al mes por charlar un Rato con un empresario en un bar con unas gambas es el mejor retrato de la Marca España"

Palinuro: cotarelo.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 d'octubre de 2015, 14.04 h

YA EMPIEZAN A NOTARSE LOS EFECTOS BENEFICIOSOS DEL FRACASO SEPARATISTA

S&P sube la nota de la deuda española de aprobado a aprobado alto
Las agencia de calificación eleva un escalón el rating, de BBB a BBB+

Subraya la eficacia de las reformas y advierte sobre el déficit y el riesgo de fragmentación política

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/sube-nota-deuda-espanola-bbb-4558093


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
3 d'octubre de 2015, 13.13 h

#13
Tanto el catalán como el castellano son dialectos del latín, que no te enteras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2015, 12.42 h

#20 TOT UN EXEMPLE DE DIGNITAT D'UN SAVI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2015, 12.40 h

#4 SÍ. LA REIAL ACADÈMIA ES VOLIA ADJUDICAR A J. COROMINES I AQUEST VA DIR NO. MAI!

CHAPEAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2015, 12.29 h

#5 Pas de quoi. Es nota la gran diferència de cultura entre tu, català, y aquest mal educat del "7", tot una mostre de la seva infracultura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 d'octubre de 2015, 11.56 h

¿Qué, haciéndole la pelota a la CUP?

Qué bajo hemos caído, Convergencia rogando ayuda a los antisistemas para que no se hunda el barco...

En fin. Este Titanic se hunde.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.