directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els dríblings falsejants a la democràcia del rei d’Espanya inquieten l’Europarlament

Felip VI es fa el suec tot llençant l’àncora en la defensa de la unitat pàtria

Comentaris 49  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

El Cap de l’Estat espanyol ha fet aquest matí un discurs davant el Parlament Europeu en el qual no només ha obviat el plebiscit del 27S, sinó que a més ha menyspreat la llengua catalana tot prenent part a favor de les tesis del govern de La Moncloa, amb la seva aferrissada defensa de la unitat d’Espanya.

Felip VI ha falsejat la realitat davant l'Europarlament
Felip VI ha falsejat la realitat davant l'Europarlament
© ACN

Comparteix
   

El ‘savoir faire’ espanyol ha inquietat l’Europarlament: la unió per davant de la pluralitat

"Europa s'ha construït sobre la voluntat de sumar i no restar, d'unir i no dividir, de saber compartir i ser solidaris” ha etzibat el cap d’Estat espanyol, malgrat que la realitat de les diverses Nacions del continent és força més complexa que això. L’Estat espanyol, no és precisament pas el millor exemple d’aquest savoir faire tant castís.

Tot seguit, el discurs reial ha anat destapant les sorpreses que duia preparades dins el farcell: “La UE pot comptar amb una Espanya unida i orgullosa de la seva diversitat, solidaria i respectuosa de l'Estat de dret". Sembla com si el Cap d’Estat espanyol no hagués obert un diari en els darrers cinc anys, però no és així. Felip VI ha tractat d’obviar deliberadament tot rastre de les recents eleccions plebiscitàries que s’han viscut a Catalunya tapant-se amb una gran bandera d’Espanya que amaga tot el plomall d’un estat que té interposades querelles contra el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l’evicepresidenta, Joan Ortega, i Irene Rigau.

Felip VI tracta d’ignorant la cambra europea

Què ha anat a fer realment el rei al Parlament Europeu? Bàsicament es tracta d’una espècie de gira que pretén contrarestar l’acció diplomàtica catalana, ara que és tant important lligar suports exteriors. El discurs que ha pronunciat, però, el monarca avui ha arribat a nivells d’obscenitat quan s’ha referit a la Constitució Espanyola com un gran símbol i un gran referent de les llibertats dels pobles.

Les veus han estat molt diverses durant els darrers dies en referència al 27S i la manca manifesta de sensibilitat del govern espanyol i avui del seu rei. Una jutgessa del Tribunal dels Drets Humans, Renate Weber, qualificava l’altre dia de “venjança política” la imputació d’Artur Mas pels fets del 9N.

L’eurodiputat conservador britànic, Ian Duncan, es preguntava per la qualitat democràtica d’un Estat espanyol que no s’asseu a dialogar: "És hora que es retirin els obstacles, és hora d'una votació com cal. […] no es pot decidir el futur de Catalunya en un tribunal el 15 d'octubre amb el risc que Mas acabi a la presó o no es pugui presentar a les eleccions en 10 anys. […] Quin tipus de democràcia és aquesta?".

‘Dríbling’ a la llibertat dels pobles d’Europa

"La CE protegeix els pobles d'Espanya en l'exercici de les seves diverses cultures i tradicions, llengües i institucions" i "consagra la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític com a valors essencials". Felip VI és capaç de pronunciar aquestes paraules precisament en una cambra on l’Estat que representa s’ha dedicat a reprimir sistemàticament la llengua catalana, aturant cadascuna de les iniciatives que en propugnaven la oficialització. Cal recordar que hi ha llengües menors que la catalana que fa molts anys que són oficials a la UE.

Cap govern del PP ni tampoc del PSOE ha estat capaç de fer res per una llengua que els és llunyana i un veritable entrebanc per el procés d’uniformització peninsular. Ni tant sols un català com és Josep Borrell, quan va ser president de l’Europarlament, va fer cap gest en pro de la llengua del seu poble.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
Mireia fletxa Blanes
10 d'octubre de 2015, 11.55 h

Aquestes intervencions dels representants antidemòcrates espanyols sorprenen a la resta de representants europeus, que deuen tenir la sensació que van cometre un error en acceptar Espanya com a membre de la seva Comunitat. El que es veu clarament és que es senten estafats, però el compromís els obliga a resignar-se. Altra cosa és la situació amb Cat., perquè ens coneixen, saben que som un poble demòcrata, treballador, compromès i alegre; que volem un país sense corruptes i a més, qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Mireia fletxa Blanes
10 d'octubre de 2015, 11.21 h

#5 Que marxin a Madrid tots els 'mamporreros' del govern, serà l'oportunitat perquè els productors catalans s'agrupin en noves empreses i es desempalleguin dels paràsits que mamen i abusen dels nostres ramaders i agricultors. També algunes entitats bancàries poden anar a pendre pel sac a Madrid, que hi ha una currúa d'entitats bancàries esperant operar a Cat. i amb millors condicions. La pregunta és: Creieu que realment els interessa a aquests botiflers perdre la majoria de comptes del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
9 d'octubre de 2015, 13.03 h

FELIP VI, VA SER PROCLAMAT REI, EL 19 DE JUNY DE 2014, EL MATEIX DIA EL 1707, EL SEU AVANTPASSAT FELIP V, VA FER CREMAR XÀTIVA, VA DEIXAR EIXORCS ELS CAMPS TIRANT-LOS SAL. XÀTIVA VA PASSAR DE 12.000 HABITANTS A 400. LA SEVA INIQUITAT MORAL ÉS MAJÚSCULA, EL 2015, VA MANTENIR EL SILENCI TOT CELEBRANT LA SEVA PROCLAMACIÓ. TANTA IGNORÀNCIA POT REGNAR?, O ÉS UN ENFRONTAMENT VANITÓS I PLE DE PROTÈRVIA A TOTS ELS CATALANS, VALENCIANS, BALEARS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
8 d'octubre de 2015, 18.02 h

#25 Efectivament, és el paper que li reserva la Sagrada Constitució: el d'un lloro que es limita a llegir el discurs que li escriu l'Executiu Ecspanyol!

Per fer de figuron cobra un bon paston!

Deu pensar "ande yo caliente y ríase la gente" ··· Y a no salirme del guión para que me dure la moma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
JOS fletxa Baix Penedès
8 d'octubre de 2015, 17.13 h

Aquest noi n'ha après molt del franquisme, per això n'és descendent i successor... tot 'lligat i ben lligat'...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
8 d'octubre de 2015, 15.00 h

Què esd pot esperar d'un borbó?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Francesc fletxa Calders
8 d'octubre de 2015, 14.22 h

Felip VI és una vergonya més per Espanya. Davant del Parlament Europeu no ha dit ni una paraula que fos veritat i tothom ho ha vist. Un rei amb una mica de dignitat s'hauria de donar vergonya de fer aquest paper. Però és el que hi ha. Aquest noi acabarà malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Manolón fletxa HOSPI
8 d'octubre de 2015, 13.55 h

#39 DIU PUTA MADRE !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Synera fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2015, 12.33 h

Tron tronat pels pels


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
8 d'octubre de 2015, 11.54 h

#40 Què vols dir amb "peo somos"? Que "sois un peo, los nazis españoles"? Seria la primera vegada que diries una veritat, Cagarroneses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.