directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Albiol prepara el PP post-independentista

El líder del nou Partit Popular s’obre a pactar amb l’independentisme, mentre que al País Basc, Quiroga ja dialoga amb l’esquerra abertzale

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Xavier García Albiol diu que seguirà oposant-se al procés independentista però està disposat a donar suport a la investidura del president per no haver de deixar el país en mans de l’esquerra anticapitalista cupaire. Al País Basc, Arantza Quiroga estableix contactes amb Bildu i hi pacta un rebuig genèric a la violència que treu de polleguera la direcció popular madrilenya
 

Albiol es prepara per la independència?
Albiol es prepara per la independència?

Comparteix
   


Etiquetes

El llop amb pell de xai

El tità, Xavier Garcia Albiol, ha sorprès tothom aquest dimecres a la tarda amb la seva proposta d’investir abans un president –encara que sigui independentista- que deixar que se l’endugui la corrent cupaire. Albiol ha dit que apostava per ser més aviat “pragmàtic” i jugar a la majoria asimètrica, tal i com va fer la seva predecessora, Alícia Sánchez-Camacho, en el primer govern Mas. Albiol no es prestaria a un –incomprensible- pacte de govern, però si a arribar a acords puntuals.

Aquesta novetat en el discurs del PP català ha agafat per sorprès a tothom. Del PP se n’espera un frontisme absolut i més ara que s’entra ne la part decisiva del conflicte. La oferta de García Albiol, feta amb un to conciliador, s’ha d’interpretar, doncs, com una mesura de pressió la vetlla del dia que la CUP es posicionarà via streaming sobre la política de pactes i aliances amb la que pretén negociar el proper govern amb Junts pel Sí.

Albiol, en la línia del PP valencià i del basc

Garcia Albiol ha estat preguntat per si estaria disposat a revisar el concert econòmic basc, tal i com proposa Susana Díaz o Albert Rivera. La resposta del líder popular català ha estat aquesta: “Catalunya necessita un millor model de finançament, perquè l'actual és injust i nosaltres serem els primers a reclamar-lo. Però això no vol dir haver de posar el dit a l'ull o donar cops de peu a Navarra o el País Basc. No és necessari”. El PP valencià s’ha adherit recentment a la petició de les Corts Valencianes per demanar una millora en el sistema de finançament.

Pel que fa al cas basc, Albiol no s’hi vol submergir. Al PP són conscients que, malgrat que poc a poc Espanya es comença a adonar que el procés de recentralització es pot endur per davant el model econòmic basc -que semblava blindat- de moment actuen amb prudència per tal de no despertar de tot l’altra gran reivindicació nacional. Precisament pel 2016 està prevista l’excarceració d’Arnaldo Otegi i això podria reactivar la via independentista basca, ara que el terrorisme comença a foragitar les terres del nord de la península ibèrica.

El PP considera que la interpretació de Rivera i Susana Díaz no pot fer més que atiar un conflicte també latent que probablement ja s’activarà de per si sol si Catalunya segueix endavant. Probablement per això la lideressa popular a Euskadi, Arantza Quiroga, ha arribat a un estrany pacte amb Bildu per subscriure un text en el que es fa un rebuig a la violència de forma genèrica. El Mundo criticava que aquest rebuig formal no incloïa ETA, i especulava amb una possible revolta de la basca.

El Partit Popular es prepara per sobreviure als processos d’independència

El PP s’enfrontarà ara a unes eleccions espanyoles que poden ser decisives. La seva amabilitat a comunitats sensibles com són Catalunya, el País Valencià i Euskadi, on han perdut bous i esquelles, també es deu a una tàctica en aquest sentit. Malgrat això, si el PP català descompta aquesta autonomia de la futura Espanya, només li queda buscar la manera de sobreviure políticament per tenir algun paper en el Parlament independent, a diferència del suïcidi que ha protagonitzat Unió.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
LLUIS fletxa bcn
21 de febrer de 2017, 14.49 h

El presidente del Parlamento Europeo, Antonio Tajani: “Quien actúe contra la Constitución de un Estado miembro de la UE está actuando contra una parte del marco legal europeo”.

N.B. # 16 :ET RECORDO QUE UN ESCÓ A LA PROVINCIA DE BARCELONA VAL 60.000 VOTS I, UN A LA DE LLEIDA TANT SOLS 20.000 VOTS. ARA, DIGUELI A LA COMUNITAT INTERNACIONAL QUE HEU GUANYAT PER "MAJORIA".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Emili fletxa Terrassa
9 d'octubre de 2015, 00.47 h

Ara els toca pell de xai, però són llops ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
pengyu fletxa Tarragona
8 d'octubre de 2015, 23.42 h

Carall com està cambiant el pp, qui hu diria. La marca españa que es ven are es ciudadanos hi es futaran de valent, perque son mes fachas vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 d'octubre de 2015, 20.57 h

Catalunya 100% escrutat

Sí: 1.957.348 (47'74%) 72 diputats.

NO: 1.605.563 (39.17%) 52 diputats.

3a via: 469.364 (11.45%) 11 diputats.

Ara enteneu perquè els dependentistes no volen referèndums democràtics?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Emili fletxa Terrassa
8 d'octubre de 2015, 18.01 h

Au vinga, Garcia Albiol . . . . això no s'ho creu ni un nen petit. De qui ha sortit aquesta lluminosa idee de l'Aznar? i creus que ens ho creurem? com a molt, potser t'escoltarà algú, però pactar, pactar. . . . . que "España no cumple, hombre" i tu formes part d'ella.
Et donaré un petit consell: Situa't davant d'un mirall i pregunta't , , , et sents català? . . .
ja veuràs quina resposta et donaràs. Doncs això, no et de fiar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Calders
8 d'octubre de 2015, 14.16 h

Rabell, t'han guanyat per ma. L'Albiol ha estat ,més llest que tu. Això és el que tu havies d'haver proposat i no ho has fet per falta de reflexos. Potser encara hi ets a temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2015, 12.05 h

ALBIOL, EL PALLASSO, SE LI HA ACABAT LA BROMA!!!!

Un paio com aquest, que sembla el Frankenstein en tonto, i que al llarg de la campanya electoral anava com un gall inflat aci i allà, a BCN i a Madrid, envoltat dels subnormals de la plana major del PP i presentant projectes o decrets per canviar el TC, etc,... ha tret 11 meravellosos escons, quan abans el PPC en tenía 19. Una autèntica LLUFA Albiol. I tu ets un llufot!! S'ha acabat la broma Albiol!

I ara surt amb aquest estirabot? Els de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jaume fletxa Esplugues de Llobregat.
8 d'octubre de 2015, 11.32 h

#11 Anacleto,si que has trigat a piular aquest mati ,es nota que la mona d'ahir a la nit s'allargat una mica mes del conte ,fins i tot et menges lletres.
Serenat i afinat ,per la cronica de dema..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
8 d'octubre de 2015, 11.24 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 d'octubre de 2015, 09.15 h



ALBIOL, HAY ANIMETA !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.