Iceta proposa un referèndum... Per votar una Constitució que no inclouria ni el terme nació
El primer secretari del PSC fa trampes per enèsima vegada entre vots i escons
Miquel Iceta torna a intentar embolicar la ciutadania proposant un referèndum per Catalunya, però sense que això tingui res a veure amb el dret a l’autodeterminació. El primer secretari del PSC ha volgut fer atractiva la proposta de reformar la Constitució amb el concepte del plebiscit, referint-se a la votació que s’hauria de celebrar per ratificar-la. Ara bé, no ha explicat que aquest referèndum trigaria anys a arribar per la complexitat de canviar la Carta Magna i que no inclouria ni el terme ‘nació’.
Procés de 20 anys que ens tornaria a la casella número 1
Pedro Sánchez ha deixat clar en repetides ocasions que en aquest hipotètic debat constitucional el PSOE no reclamaria el concepte ‘nació’ per Catalunya. Així, després de la farragosa modificació de la Carta Magna, el Principat tornaria a veure com un Estatut com el de 2006 acabaria trinxat al Tribunal Constitucional. Tot plegat, un procés que, des de 2003, podria durar uns vint anys i que portaria el país a la mateixa casella número 1.
Vots o escons?
D’altra banda, en una entrevista a Els Matins de TV3 aquest matí, Miquel Iceta ha volgut enredar l’audiència de nou amb la discussió d’analitzar les eleccions del 27-S pel que fa els vots o els escons. Per un costat, ha assegurat que el ‘bàndol del Sí’ ha perdut dos escons respecte fa tres anys. Per un altre, però, quan li han preguntat per què no es pot intentar negociar un referèndum d’autodeterminació tenint en compte que Alex Salmond només tenia el 45% de sufragis quan es va asseure amb Cameron, ha tret el compte dels vots. “Els independentistes han perdut el plebiscit”, ha expressat, sense recordar que el sobiranisme ha guanyat 200.000 vots respecte als comicis de 2012.
Notícies relacionades
- Baixada de pantalons definitiva del PSC 05.10.2015.
- El cinisme de Pedro Sánchez no té fronteres 02.10.2015.
- 30 de setembre: el X aniversari de l’inici de la desconnexió d’Espanya 30.09.2015.