directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El judici per l'objecció de consciència a Espanya de Marc Belzunces encara a la recta final

El jove independentista va negar-se a col·laborar en una mesa electoral en les eleccions espanyoles

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El judici per l'objecció de consciència electoral a Espanya de Marc Belzunces, que va negar-se a col·laborar en una mesa de les eleccions espanyoles per motius de consciència amb la seva ideologia independentista, arriba a la seva recta final. El cas s'haurà de resoldre a l'Audiència Provincial de Barcelona el proper dilluns 21 de juny, i la fiscalia demana a Belzunces 22 dies de presó i 3.294 euros de multa, a més de la inhabilitació per al sufragi passiu i el pagament dels costos del procés judicial. Companys de Belzunces ja han iniciat una campanya per sufragar els 7.000 euros que els podria costar el procés judicial, que compta amb un espai de suport al Facebook.
Entre els seus arguments davant la justícia, Belzunces al·lega que, com a 'independentisme català', la seva consciència li impedeix completament col·laborar en l'organització de les eleccions espanyoles, tot recordant que sí que col·laboraria d'unes eleccions catalanes o municipals. El jove català assegura que comparèixer a la mesa atemptava a la seva llibertat, la seva personalitat, la seva dignitat, la seva moral, la seva consciència, el seu honor, la seva ideologia i la seva imatge pública.

Per això apel·la a la legislació nacional, espanyola i internacional que reconeixen i defensen la llibertat de les persones, la llibertat de pensament i de consciència, el dret a la dignitat, l'oposició a actes degradants, el dret inviolable de la dignitat personal, el lliure desenvolupament de la personalitat, la llibertat d'ideologia, la integritat moral, el dret a l'honor i a la pròpia imatge; el dret a viure amb dignitat i l'oposició a qualsevol tipus de maltractament.

Un cas insòlit

El cas d'un judici d'objecció electoral per causes independentistes és insòlit a Catalunya. Tal com reconeixia Belzunces, 'no hi ha precedents en el cas d'un independentista. Sí n'hi ha en casos de moviments socials alternatius a Catalunya, i anarquistes i testimonis de Jehovà a Espanya'.

Marc Belzunces és un dels impulsors de la campanya per un Estat Propi i també és membre de Softcatalà. L'independentista explica que va ignorar la citació, 'per simple coherència personal i intransferible' ja que no participaria de cap elecció espanyola.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
15 de juny de 2010, 11.00 h

#3 Em trec el barret pel teu comentari, Jordi. No cal afegir més paraules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de juny de 2010, 10.57 h

Llàstima que de persones amb la dignitat d'aquest jove, no n'hi ha gaires. Molts hauríem d'aprendre de fets com aquest. La història no ha escrit mai res de covards, però sí de valents. Aquest noi, podrà anar tota la seva vida amb el cap ben alt, més alt i amb més gallardia que la de qualsevol polític, que es pensen qui sap el què són.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de juny de 2010, 09.33 h

Endavant, Marc!!!!..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de juny de 2010, 03.57 h

Bona sort Marc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.