directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'operació de permuta de l'Hotel del Palau va arribar a Economia a través de Presidència

Ramon García-Bragado, que més tard també hi intervindria com a regidor d'Urbanisme, va ser l'encarregat de presentar el projecte

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, ha desvelat aquest matí que va ser Ramon García-Bragado com a secretari de la Presidència qui va presentar al Departament d'Economia el projecte de la permuta de l'Hotel del Palau de la Música que ara investiga la fiscalia de delictes urbanístics. García-Bragado també va intervenir en l'operació potseriorment, un cop ja ocupava el càrrec de regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona en un segon conveni amb el Palau de la Música. Després d'aconseguir que tant Economia com l'Ajuntament de Barcelona fessin les gestions oportunes per poder tirar endavant l'Hotel del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull van vendre'l -sense consultar-ho amb l'Administració- a Olivia Hotels. La fiscalia els acusa de tràfic d'influències i apropiació indeguda, Antoni Castells i Ramon García-Bragado hauran de declarar com a testimonis per esclarir els fets.
ramon garcía-bragado, ajuntament de barcelona, urbanisme
El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado.

Comparteix
   


Etiquetes
Economia assegura que la Generalitat serà rescabalada

La directora de Patrimoni, Immaculada Turu, ha garantit que la Generalitat serà rescabalada per l'intercanvi de qualificacions acordat amb el Palau de la Música per construir-hi un hotel al costat. Davant la comissió d'investigació, Turu ha defensat l'acord i ha assegurat que, si bé la Generalitat no ha rebut cap compensació per part del Palau o dels propietaris de l'hotel, hi ha 'elements de garantia suficient' per assegurar que el patrimoni de la Generalitat està 'degudament protegit'. Tots els partits excepte el PSC han qüestionat d'alguna manera el conveni, especialment l'oposició, que ha demanat la xifra d'indemnització que la Generalitat demanarà, informació que Turu no ha pogut donar.

Un 'protocol d'intencions' i no un 'conveni'

La directora general de Patrimoni ha negat que allò que va signar Economia amb Millet i Montull fos un conveni, sinó un 'protocol d'intencions' que no li genera ni drets ni obligacions de manera immediata a la Generalitat. És més, ha explicat que el propi text estableix en diferents llocs que les actuacions posteriors, fins i tot la presentació del document de modificació del planejament urbanístic, requeria l'autorització prèvia de la Generalitat. Aquesta actuació, segons Turu, és legal i bona des del punt de vista patrimonial.

I segons ha explicat Turu, com que no és un conveni, no requereix cap informe preceptiu vinculant fins que no hi hagi alguna actuació posterior on calgui autorització de la Generalitat. El problema, ha continuat, és que el Palau va vendre l'edifici a Olivia Hotels sense consultar-ho al Govern i això canvia la situació i fa que la Generalitat hagi de reclamar la compensació que li pertoca per l'intercanvi de qualificacions, ja sigui a través d'acord amb les parts o amb un procés de reparcel·lació econòmica davant l'Ajuntament de Barcelona.

Turu no dóna la xifra de compensació

El diputat de CiU Jordi Turull li ha preguntat a Turu si la Generalitat ha calculat quina és la compensació que li pertocaria de rebre i la directora general ha explicat que han fet un informe tècnic al respecte i que exposaran la seva posició quan toqui, però no ha sabut donar-li la dada que Turull li reclamava. 'La Generalitat cobrarà la justa contraprestació al dret que ha transmès, ni més ni menys', ha assegurat Turu, que ha afegit que 'hi ha un conjunt de garanties que asseguren el rescabalament d'aquesta pèrdua de valor de la finca de la Generalitat'.

Turull ha dubtat que la directora general de Patrimoni no conegui la xifra que la Generalitat pensa reclamar, i ha criticat que els grups no tinguin accés a l'expedient complet. A més, ha ironitzat sobre el nom de l'acord, i ha constatat que si un document té com a títol 'conveni' és que deu ser precisament això.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
15 de juny de 2010, 07.50 h

Ka maku. Llàstima que no siguis capaç de veure que Ciu només és nacionalista català de cara a la galeria i quan s´acosten eleccions i que tenen molt més en comú amb el pp que amb cap força sobiranista. Això fa molts anys que ens ho demostren, pregunteu al cara dura duran. La coalició regionalista de segona és el frau més gran fet als catalans des de el final de la dictadura. SI CIU NO EXISTÍS ELS FEIXISTES ESPANYOLS SE L´HAURIEN D´INVENTAR. O potser ho van fer?...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de juny de 2010, 21.48 h

Tothom sap que l'únic govern que pot avançar en temes de sobirania és un govern nacionalista. Sembla que ERC começa a fer algun gest en aquest sentit, però no n'hi ha prou; cal que convenci la franja de vot que va confiar el 2003 i el 2006 que està disposada a construir ponts de diàleg, a deixar d'atacar CiU i a no exigir el que mai ha exigit al PSC o el seu discurs no serà creïble i Catalunya estarà perduda en mans d'una CiU sense cap condicionant per governar en solitari i gestionar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de juny de 2010, 18.35 h

Com que son politicament incapaços de revertir les enquestes, ara el tripartit ens vol muntar a la desesperada una realitat virtual convertinr el cas Palau-Pretòria-P$C de corrupció politica en un atac a la oposició.

I aixó passa perqué s'han de presentar devant dels elector a rendir comptes amb les mans buides...i les butxaques plenes!.

Mal fil al teler quant cal recorrer a aquesta guerra bruta. Els catalans no som tontos!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.