directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Jordi Borràs deixa en evidència l'ultra Josep Alsina

Alsina acusa a Borràs de ser tòxic i perillós per la seva investigació de l’extrema dreta

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Un cara a cara que ja se sap irrepetible (perquè Borràs ha dit que no repetirà), ha estat el que s’ha produït avui a Catalunya Ràdio. Jordi Borràs, fotoperiodista especialista en la investigació de l’extrema dreta, i Josep Alsina, vicepresident de Som a Temps,  s’han enfrontat al programa de Mònica Terribas després que el periodista fos amenaçat per la mateixa entitat i per Pedro Chaparro, de Democracia Nacional, el passat 12O. 
Jordi Borras i Josep Alsina avui a Catalunya Ràdio
Jordi Borras i Josep Alsina avui a Catalunya Ràdio
© @maticatradio


Imatge difosa per Som a Temps el 12O
Imatge difosa per Som a Temps el 12O
© @hisomatemps

Comparteix
   


Etiquetes
Desemmascarant Josep Alsina
 
Durant el cara a cara que han mantingut avui al Matí de Catalunya Ràdio, Jordi Borràs ha posat sobre la taula les diverses vinculacions de Josep Alsina i també de la seva entitat amb l’extrema dreta nazi, unes relacions que Alsina ha confirmat però que ha contestat amb atacs constants al fotoperiodista acusant-lo de “tòxic” i “sensacionalista”.
 
I és que Josep Alsina s’ha posat força nerviós quan Borràs ha explicat que de jove Alsina havia estat membre del PENS (partit clandestí d’ideologia nacionalsocialista) i ha posat de manifest la seva col·laboració amb Fuerza Nueva i Frente de la Juventud, així com la seva pertinença a MSR –que va abandonar mesos-, referent d’Alba Daurada a l’Estat espanyol.
 
Així mateix Jordi Borràs ha posat en evidència que en els actes de Som a Temps, entitat de la qual Josep Alsina és vicepresident, hi assisteixen membres destacats de Plataforma per Catalunya i les seves joventuts, d’Alba Daurada, del Casal Tramuntana, i altres grups ultres.
 
I doncs, qui és el perillós?
 
Malgrat que Josep Alsina ha començat el cara a cara solidaritzant-se amb Jordi Borràs per els insults i les amenaces que el fotoperiodista va rebre a Montjuïc el 12O i que ha negat mai haver-lo insultat o amenaçat, Borràs ha evidenciat que es tractava d’un gest estètic, només citant un parell de publicacions i declaracions d’Alsina.
 
“No perdo el temps amb subnormals” , en paraules que el mateix Alsina no ha pogut negar haver pronunciat públicament, i una imatge difosa per la seva entitat – i que Alsina va difondre des de les seves xarxes personals- on s’incitava a “controlar” a tres periodistes (Jordi Borràs, Quico Sallés i Beltran Cazorla) per ser d’un diari “ultraseparatista i subvencionat (Nació Digital)” i “passar informació sobre patriotes en manifestacions”, han estat suficients per desmuntar el maquillatge d’Alsina. 
 
De fet Catalunya Ràdio ha hagut de demanar la vigilància dels Mossos d’Esquadra als estudis quan ha advertit que la seguretat de Jordi Borràs podia ser compromesa al entrar o sortir dels estudis. Al fet, Josep Alsina ha contestat amb certa mofa dient que ell no li ha calgut demanar seguretat perquè no li agrada “muntar aquests xous”.
 
Les publicacions de Josep Alsina
 
Alsina tenia molt d’interès en parlar de les seves publicacions a Nhil Obstat, la revista del qual n’és editor i que ha defensat com de gran interès per el seu treball historiogràfic. Tanmateix, seguint el tema de les publicacions Jordi Borràs ha evidenciat el caràcter racista i feixista d’alguns articles, tant de la revista com del web de Som a Temps llegint-ne algunes línies.
 
A tot això Alsina li ha respost a Borràs que ell es relaciona i presenta els seus llibres en “àmbits terroristes”, i preguntat per Terribas, ha aclarit que per aquests “àmbits terroristes” entén el centre cultural Euskal Etxea de Barcelona, per exemple.
 
Per Alsina no hi ha diferència entre comunista i nazi
 
Visiblement nerviós i a la defensiva durant tot el cara a cara, Josep Alsina ha quedat retratat ell sol quan se li preguntava sobre les banderes falangistes i les esvàstiques mostrades a l’acte organitzat per Som a Temps el 12O. Alsina ha defensat que no es tracta d’un fet il·legal i ha preguntat si se’l qüestionaria si les banderes haguessin estat comunistes.
 
Societat Civil Catalana és massa progressista per a Alsina
 
Josep Alsina ha insistit molt en què no té cap relació amb Societat Civil Catalana i de fet ha acusat a Jordi Borràs de tenir una obsessió amb aquest fet – que el mateix Borràs ha confirmat-. “Et costa una mica entendre les coses”, li ha etzibat. Alsina ha explicat que malgrat va tenir-hi certa relació en el moment de creació de l’entitat unionista, va desentendre-se’n perquè “és massa progre”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
terra fletxa tortosa
17 d'octubre de 2015, 12.38 h

#18. Es que jo m'ho llegeixo quasi bé tot. I bé.. sento que et molesti la meva opinió per què estic bastant mes prop de la teva . Per altra banda també cal que aquesta gent que escriu d'aquesta manera en prenguí també consciència del que em pesem alguna gent sense caure en la desqualificació barroera i poder ajudar a millorar-los intentar l descubrir les seves macances democrates.
Per la forma d'escriue veig que ets jove i desprens testosterona a dojo... en aquests moments cal teni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jaume fletxa Esplugues de Llobregat.
17 d'octubre de 2015, 11.59 h

#8 Anacleto ,t'has deixat San Cucufate del Valles i algun mes ...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
17 d'octubre de 2015, 11.42 h

#17 A que bé tota aquesta desqualificació? si no el creus o dius que no cal desqualificar-lo perquè ho fa ell solet, perquè el llegeixes, només obviant-lo en tenies prou o és que ets massoca? Té molt mèrit avui per avui desenmasquerar els que passen per la història de la humanitat per uns demòcrates quan són tot el contrari, i per més INRI avalats per un poble que no vol reconeixer-ho, l'español. Però dins aquesta història també hi haurà la reserca del Sr Borra`s del QUICO etc.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
terra fletxa tortosa
17 d'octubre de 2015, 10.56 h

#13 He llegit massa vegades el que escrius i la veritat es que no es necessiten arguments per descalificar-te ja que això ho fas tu solet. Però si que es interessant preguntar-se per què segueixes escrivint en aquest diari digital... he trobat algunes respostes algunes simples i altres una mica mes complexes i sense entrar a analitzar-les el ben cert es que tenen un denominador comú:
-Anim d'emprenyar sense altra finalitat intel·lectual.
-Poca feina i menys de fer-ne.
-Molt poca autoestima... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pepi fletxa Terrassa
17 d'octubre de 2015, 09.52 h

Jordi Borràs, ets un home valent. Fa falta molt coratge per plantar cara a gent plena de ràbia i de fel, i que a més té poder. Cal que tinguis molta cura de tu, pel bé de tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
17 d'octubre de 2015, 06.26 h

EL GRAN DICTAMEN: La llei de tots


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Catalonia Could Break Away From Spain. fletxa ..........................
16 d'octubre de 2015, 21.46 h

#9 https://www.youtube.com/watch?v=56XX3c8S6f4

Tota la meva admiració i suport a Jordi Borràs que ha desemmascarat els nazifeixistes espanyols, les seves organitzacions i contactes amb el poder. A més de la impunitat amb les que es mouen degut a la permisivitat i contactes amb Madrid, el govern espanyol i la (in)justícia espanyola. En La República de Catalunya no tolerarem els intolerants.

Internacionalitzem la nos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
16 d'octubre de 2015, 19.31 h

#12

¿eSTE ES TODO TU ARGUMENTO?

Un niño de P3 lo haria mejor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
J.L.Masferrer fletxa Granollers
16 d'octubre de 2015, 19.09 h

#8 No, en espanyol no, tu no parles espanyol, Cagarronese4s, tu parles borricolandès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 d'octubre de 2015, 19.06 h

#8

I TU SIEMPRE SERÁS EL RIDÍCULO DEL LAPAO . !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.