La diplomàcia espanyola torna a castigar el Barça
La UEFA torna a imposar una sanció al Barça per l’exhibició d’estelades en el partit del Champions del 29 de setembre
Aquesta vegada, la multa ascendeix a 40.000€, quan per les estelades de la passada final de la Champions la xifra va ser deumil euros inferior.
La UEFA decideix atiar el conflicte contra el Barça per les estelades després de la primera sanció al club per l’exhibició d’aquests símbols a la darrera final de la Champions League. Amb aquell precedent de la sanció instigada per la diplomàcia espanyola, la UEFA no n’ha tingut prou i ha tornat a sancionar el club català després que l’afició xiulés l’himne de la Champions i tornés a exhibir estelades en el primer partit de la competició d’aquesta temporada la Camp Nou.
L’estelada no és un símbol prohibit
La Senyera estelada (ja sigui en la seva versió blava o vermella, o blaugrana), no és una bandera oficial. Això no implica que sigui una bandera prohibida com sí que ho és la bandera franquista espanyola, o la de l’esvàstica alemanya. L’estelada representa molt més que una reivindicació independentista, és una crida a la llibertat de tota una Nació des del pacifisme més militant. La màxima autoritat del futbol a tota Europa torna a vessar-la una vegada més deixant-se influir per les pressions i la influència de la diplomàcia espanyola, que està escaldada pel conflicte polític que es viu al seu regne.
El Barça necessita fer un gir en la seva pèssima manera de gestionar els conflictes
El FC Barcelona, actualment presidit per la Junta Directiva de Bartomeu i com ja passava amb Sandro Rosell, no sembla tenir cap influència en l’actualitat als òrgans del futbol internacional, allà on es couen aquest tipus de decisions. Ara mateix, el Barça està immers en diversos processos judicials que danyen la imatge de la institució –i que encara s’embruta més amb la propaganda de Qatar al pit-, i la única reacció d ela directiva fins ara és la de mostrar un cert desacord i parlar de “pedagogia a Europa”.
Sembla ben bé la política de l’oasi català al Congrés de Madrid: “anem a Espanya a fer pedagogia de les bondats de Catalunya”, deien no fa tants anys la majoria de diputats escollits a Catalunya per anar al Congrés dels Diputats a Madrid. Al Barça de res no li ha servit aquesta estratègia, ni els pretesos contactes al més alt nivell, ni res de res. La diplomàcia barcelonista fa aigües com la seva directiva, a Can Barça cal treure’s la bena dels ulls, fer autocrítica, i començar a reaccionar de manera més exigent davant la clara persecució que està patint el club a instàncies de la diplomàcia espanyola, simplement com a dany col·lateral d’un conflicte encara molt més important que aquest.
L’afició queda a l’espera de què dirà el club aquesta tarda quan l’expedició que anirà a disputar el partit de demà de Champions contra el BATE, arribi a Rússia. Tornarem a sentir el ja clàssic "estic molt enfadat" de Sandro Rosell en boca dels directius d'ara, o la institució farà un cop de puny sobre la taula?