#20D Colau a la caça del vot de la CUP i del PSC
Ada Colau i BcnenComú fan un acte per presentar la seva candidatura a les eleccions espanyoles, ho volen tot, els vots dels socialistes i Ciudadanos a la CUP
Amb redobles d'una batucada ha entrat Ada Colau a l'espai habilitat a l'Estació del Nord de Barcelona en un acte que ha barrejat un discurs populista al més pur estil Podemos amb referències al dret a decidir, a la sobirania dels pobles i a la lluita per a la República. Els aplaudiments més sonors eren quan es feien dures crítiques a 'la casta', als poders fàctics, financers i de comunicació i, sobretot, també, a Convergència amb un públic entregat que ha interromput vàries vegades amb consignes en castellà, com per exemple la ja famosa 'si se puede'. El discurs més coherent, el de Xosé M. Beiras, descamplexadament independentista.
Comparteix
TweetEtiquetes
Pisarello, L’ideòleg de Barcelona en Comú
L'encarregat de presentar l'acte ha estat Gerardo Pisarello que també ha aprofitat per fer un discurs que recordava molt l'estil 'Podemos' i que arrencava un aplaudiment cada trenta segons. ha explicat que si vam decidir fer un salt electoral no era per ocupar les cadires sinó per anar en contra d’unes elits criminals que se sentien impunes i ens volien imposar una segona transició perquè res no canvii.
També ha afegit que BeC no som com la casta: 'no hem vingut a la política a robar'. Per acabar ha conclòs que 'el 20D és una oportunitat per ficar el nostre cavall de Troia, reforçar el municipalisme i conquerir la justícia social llibertat per a tothom'.
Tot seguit ha estat el torn de Marta Sibina que ha començat presentant-se coma infermera. Un dels moments més punyents dins d'un discurs de formes molts suaus ha dit que 'a BeC no cobrem comissions i no tenim diners com alguns partits amb el 3%' en una clara al·lusió a CDC.
Posteriorment ha estat el torn de la periodista espanyola Olga Rodríguez que, en un discurs en constant primera persona i basat en les seves experiències com a reportera de conflictes, ha parlat de la situació europea amb els refugiats.
El discurs més coherent i esperat ha estat el de Xosé m. Beiras
Que s'ha definit com 'un vell' que pertany a una generació que va haver de lluitar 40 anys contra el franquisme. Que va rebre la llum de republicans (nacionalistes o no) però tots demòcrates. Ha explicat que la seva generació va viure la frustració d’un combat cívic del procés constituent als anys 70 per acabar amb el règim de Franco però que va acabar sent un frau cuinat des de d’alt. 'No vull que aquestes noves generacions hagueu de passar per una frustració similar'
Ha explicat que a Catalunya ha copsat una autentica rebel·lió cívica com la que es va viure amb les consultes a les quals ha afirmat que hi va assistir.
El lapsus de Xosé M. Beiras
A mig discurs, el líder nacionalista gallec ha encoratjat a la candidatura de Catalunya en Comú com a instrument contra la oligarquia, que és l'enemic comú, i això ha d'estar per sobre de les nostres diferències.
Espanya es un 'engendro' en crisis de adolescència. Les nostres nacions tenen segles d’existència. Galícia ja ho era quan van arribar els Romans
Es necessari fer un front comú dels pobles oprimits i les classes explotades per obrir un procés de processos constituents, recuperar la democràcia segrestada per la troica i abolir les polítiques homicides ultra-liberals i exercir la sobirania.
El discurs del candidat
Xavi Domènech, historiador de moviments socials, és el candidat de la formació a les espanyoles. Ha començat el discurs en clau molt espanyola parlant dels canvis electorals produïts el 24M.
Ha volgut explicar que el que pretenen fer és la 'Catalunya popular de Lluís Companys i Salvador Seguí i de totes aquelles que van desafiar al franquisme'. En referència al 24M ha afirmat que 'el canvi real no s’ha aturat i que 'hem de saber que només som forts si sabem anar junts. Ens hem de concentrar en allò que ens uneix i no allò que ens separa. Recomencem, tornem a començar. I així serem més i tornarem a guanyar.
No tenim resa perdre i quan convé seguem cadenes', citant l'himne nacional.
Ada Colau i les dures crítiques a CDC
La cloenda ha estat a càrrec d'Ada Colau que ha explicat que si estaven disposats a fer aquesta candidatura és perquè la gent els ho ha demanat. Ha criticat a PP i PSOE com a vella política així com a C's com el 'Podemos de derechas' que va demanar el president de banc Sabadell, Josep Oliu.
També ha tingut paraules per a CDC: 's’han disfressat de sobiranistes quan tenien corrupció i merda fins a d’alt de tot'.
Ha defensat la idea d’una formació catalana amb un grup propi al congrés però que es pugui articular amb Podemos en els punts en comú.
Respecte al partit de Pablo Iglesias ha dit que 'tenim diferències però són el millor aliat per trencar tot allò establert al 78'.
Notícies relacionades
- [Vídeo] Els turistes ho tenen clar: la política de Colau està danyant la imatge de Barcelona 25.10.2015.
- Colau "no té les idees clares" i el conflicte amb els manters s’enquista 24.10.2015.
- Barcelona en comú passa de primàries i imposa Xavier Domènech pel 20-D 23.10.2015.
- Montoro empeny Colau a la República Catalana 21.10.2015.
- Pablo Iglesias no vol a Colau en la campanya del 20-D 19.10.2015.
- #20D @bcnencomu vol un referèndum amb tres respostes 18.10.2015.