directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU vol que torni a comparèixer la directora general de Patrimoni perquè podria haver mentit

Immaculada Turu va ser desmentida pel Departament d'Economia hores després de passar per la Comissió d'Investigació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat de CiU Jordi Turull ha demanat aquest dimarts que torni a comparèixer davant la comissió d'investigació la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, perquè, a parer de la federació, 'va faltar a la veritat'. Els grups han donat suport a la petició del PPC perquè comparegui una altra vegada la que va ser treballadora de CBM 10, Claudia Valsells, precisament pel mateix motiu. Per això, CiU ha demanat que se li doni el mateix tracte a Turu i torni a venir al Parlament. Tot i la sol·licitud de la federació nacionalista, el tripartit ha optat per proposar una reunió de portaveus per analitzar realment el testimoni de la directora general de Patrimoni. Des de CiU han lamentat la diferent 'vara de mesurar' del tripartit.
immaculada imma turu
Comparteix
   


Etiquetes
Els grups de la comissió han convingut que Claudia Valsells havia de tornar a comparèixer perquè ha negat que alguna de les empreses on ella ha participat hagi treballat pel Palau de la Música, extrem que desmenteix la pàgina web de l'empresa creada per Valsells, Arts&Claus, on figura el Palau com a client. 'Ha dit que la seva empresa no tenia pàgina web i si en té, i entre els clients hi figura el Palau', ha argumentat el diputat del PPC Santi Rodríguez.

Tots els grups hi han estat d'acord i el president de la comissió, Pere Vigo, ha formalitzat la petició perquè Valsells comparegui amb 'caràcter d'urgència', perquè hi ha 'indicis raonables que aquesta persona no ha respost correctament', ha considerat.

En aquest punt, el diputat de CiU Jordi Turull ha assegurat que el seu grup no té cap inconvenient en què Valsells torni a comparèixer, però ha demanat el mateix tracte per a la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, que va ser 'desmentida' dilluns pel mateix Departament d'Economia. Turull ha explicat que la directora va assegurar que hi havia un informe que estimava la compensació que la Generalitat havia de rebre per l'intercanvi de qualificacions entre un edifici del Palau i una finca de la Generalitat al carrer Ciutat. A més, ha afegit que Turu parlava de 'protocol d'intencions' mentre el departament assegurava que l'acord amb Fèlix Millet era un 'conveni'.

Els grups d'ERC i d'ICV-EUiA han proposat una reunió dels portaveus per avaluar si realment Turu va faltar a la veritat i el diputat de CiU ha accedit, però ha lamentat que s'accepti directament la compareixença de nou de Valsells i no passi el mateix amb Turu, denunciant així la 'indefensió' que està patint el seu grup.

El diputat del PSC Jordi Terrades ha lamentat la tàctica de CiU d'intentar 'confondre els termes de la comissió', i ha opinat que el que ha passat amb Claudia Valsells no té 'res a veure' amb l'apreciació que té Turull sobre el testimoni de la directora general de Patrimoni. En el cas de Valsells, ha dit, hi ha hagut un 'amagament volgut d'informació'. El diputat d'ICV-EUiA Daniel Pi ha lamentat la voluntat de CiU de 'treure el prestigi que la comissió hauria de tenir'.

L'Oficina Antifrau comença a col·laborar amb la comissió d'investigació

La polèmica de la repetició de compareixences ha arribat el mateix dia que l'Oficina Antifrau de Catalunya ha començat a col·laborar amb la comissió d'investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. De moment ja hi ha dos representants que assisteixen a les sessions per després fer un dictamen tècnic sobre els treballs que pugui fer la comissió. El director de l'OAC, David Martínez Madero, ha adreçat una carta a la comissió -que ha llegit el seu president, Pere Vigo- on es posa a disposició del Parlament per prestar la col·laboració sol·licitada.

La comissió va demanar els serveis de la OAC a petició del PPC. L'OAC farà un dictamen tècnic en base als treballs de la comissió, però no podrà fer cap tipus d'investigació extra.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de juny de 2010, 08.34 h

Tripartit farsants!!. Com us tapeu les vergonyes els uns als altres!!.

Tant li fa, d'aquí a pocs mesos se sabrà tot...i a alguns se'ls acabaran les sucoses subvencions. el que els obligarà a tancar la paradeta i anar a la cua de l'INEM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de juny de 2010, 07.46 h

Vaja, que podria haver mentit? Els de CIU mentiu sempre i la gent pel que es veu vota a qui més menteix, o la gent és estúpida o la gent menteix més que CIU sobretot a les enquestes telefòniques. Corrupció made in catalonia (socialistes i convergents amb les butxaques plenes) i a correr cap a Andorra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.