directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La premsa espanyola commocionada per la declaració del Parlament

Els nou punts de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP han trastocat els plans del govern central per avui

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Els diaris d’aquí i d’allà han omplert la primera part del matí amb els titulars que s’han anat produint del darrer xou mediàtic avui a la casa dels Pujol. A partir del registre de la declaració de JxSí i CUP, el focus mediàtic ha tornat a recaure sobre el procés.

Enquesta d'avui al web d'El Mundo
Enquesta d'avui al web d'El Mundo

Comparteix
   


Etiquetes

 El fracàs de ‘l’estratègia Pujol’ per despistar i rebentar les negociacions a Catalunya

L’Estat espanyol havia ordit novament una estratègia perfecta per aigualir la proclamació de Carme Forcadell com a presidenta del Parlament de Catalunya. Avui hi ha hagut un registre a la casa dels Pujol-Ferrusola i també a diverses empreses dels fills. Les capçaleres de les versions web dels diaris han viscut de l’espectacle durant unes hores, fins que JxSí i la CUP han registrat per urgència la Declaració d’Inici del procés independentista.

Les reaccions a la declaració que s’ha registrat, i que la nova Mesa del Parlament ja ha admès a tràmit s’han començat a produir amb contundència. Els diaris han començat a dubtar de si mantenir el tema Pujol a la capçalera o aquesta declaració tenia la suficient entitat com per deixar en un segon pla el Cas Pujol. La roda de premsa preparada de Mariano Rajoy ha esvaït dubtes, i l’advertència del govern central d’aplicar la llei de reforma del TC per primera vegada ha situat l’afer en portada a tot arreu.

Espanya, commocionada com el 1898

Espanya ha quedat totalment commocionada per una declaració que torna a ser un cop de teatre des de Catalunya. A El Mundo, per exemple, ja han complimentat la portada amb articles on expliquen quines opcions té el govern central per contraatacar. De fet, la declaració d’inici del procés d’independència estipula un termini màxim de 30 dies per iniciar la tramitació de les lleis d’Hisenda pròpia i de la Seguretat Social Catalana. “¿Cuál debería ser la reacción del Gobierno de Rajoy al pacto independentista catalán?” El diari ha publicat una enquesta on es donen tres respostes a la qüestió. A hores d’ara, guanya amb un 70% dels vots electrònics l’opció de suspendre l’autonomia de Catalunya. El diari hi dedica tot un altre article justificant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució en aquest sentit. Les altres dues opcions empaten en el 15% dels vots. Aquestes són inhabilitar Mas o permetre un referèndum d’independència a Catalunya.

L’Estat espanyol s’ha vist abocat, sense veure manera clara d’evitar-ho, malgrat l’electoralisme de Rajoy, a un nou desastre del 1898, l’any de la pèrdua de Cuba que suposar una terrible depressió per un Estat que encara se’n ressent. La marxa de Catalunya i de tot el que suposa a nivell econòmic pot ben bé superar el rècord negatiu que es va marcar fa més d’un segle Espanya.

Titulars bel·licosos

“Barbaridad”, en paraules de la Duran, “Golpe contra la democràcia”, “JxSí y la CUP pactan començar la ruptura con España”, "los tres pasos que seguirá el gobierno para intentar detener la secesión" (observi's que els arguments de Rajoy no han estat gaire convincents, car es parla en termes "d'intentar") les amenaces de Rajoy... són alguns dels titulars que han posat en portada diaris unionistes com ABC, o La Razón. El xoc ja està servit i els nervis a flor de pell.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
pep fletxa el vendrell
31 de març de 2016, 18.46 h

#37 me encanta que se marchen será una buena manera de librarnos de giripollas votantes de C,s que se tendrán que ir a Madrit a trabajar porque aquí no tendremos trabajo y a mi plim estoy jubilado jejejeje adeu tonto


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
BEJOTA fletxa bcn
31 de març de 2016, 18.41 h

La gestora del Heron City de Barcelona hace las maletas y se va a Madrid.

En los últimos diez días, el número de compañías que se ha mudado a la capital española cuadruplica el de las que desembarca en la Ciudad Condal

N.B. EL PARLAMENT HAURIA D'ANR EN COMPTA PERQUE MER MOLT MENYS EN COMPANYS ANÁ LA PRESÓ I NO VA PSSAR RES DE RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Synera fletxa Barcelon
29 d'octubre de 2015, 05.36 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010
DRET INTERNACIONAL D'OBLIGAT COMPLIMENT


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
pepet fletxa el vendrell
28 d'octubre de 2015, 19.54 h

Estoy arto de sentirme obligado a ser pañolito collons que yo solo quiero sentirme catalán esta gente no lo puede entender porque son como el marido que se cree propietario de su mujer y después le pone cuernos pues la solución la mata y se queda tan tranquilo puto país que me ha tocado vivir yo me quiero marcharrrrrrrrrr VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Joui Triviani fletxa La Guingueta
28 d'octubre de 2015, 11.06 h

Els ha agafat urticària a les declaracions catalanes....jajajajajaja....ui...que Catalunya se'n va i hauran de posar-se a treballar de valent i aturar els seus AVE's a Galicia, Toledo etcètera....de què viuran a partir de ben poc temps??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
28 d'octubre de 2015, 09.32 h



Els caspanyates estan tan ESPANTATS amb la IMPARABLE INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, que estan donant L'ESPECTACLE MÉS RIDÍCUL QUE HAN DONAT EN ELS DARRERS TRES SEGLES, que ja és dir, perquè mira que n'és de ridícul que en 1898 declaressin la guerra als Estats Units, GUERRA QUE VAREN PERDRE COM TOTES LES GUERRES EXTERIORS DELS DARRERS QUATRE SEGLES, tant li fa que fos contra Anglaterra, contra França o fins i tot contra els MAGREBINS. .



Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
28 d'octubre de 2015, 09.28 h


#25 Rivas, no cal que t'amaguis escriguent només "HOSPI", pots escriure el mot sencer, HOSPICI, perquè ser un INCLUSERO no és cap vergonya, neng. Mes vergonya seria ser BASTARD, i d'això no te n'amagues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
28 d'octubre de 2015, 09.24 h


#28 L'altre ! el que escriu "acienda"sense hac , però amb el seu analfabetisme escandalós, és tan imbècil que gosa insultar de tontos i torpes als catalans.

Aquesta colla de tarats ignorants franquistes, si no fessin cagar de riure, farien pena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
visca catalunya independent fletxa som catalans, no espanyols
28 d'octubre de 2015, 08.54 h

#28 jo nazi, tu filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.