directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'El país no està madur per un referèndum d'independència'

La demanda del concert econòmic serà el 'tema estrella' de la campanya de CiU

Comentaris 157  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El líder de CiU i candidat a la presidència de la Generaitat, Artur Mas, ha dirigit aquest dimarts davant una audiència entregada la setena i última DocSession, el nou format de mítings temàtics que darrerament ha dut a terme la federació nacionalista. En aquesta xerrada, dedicada a la nació, Mas ha reiterat que a les eleccions d'aquesta tardor no es votarà en clau de dretes o esquerres o en clau d'espanyolisme o catalanisme, sinó en clau 'de passat', en referència al tripartit, 'o de futur' en referència a CiU. Mas també s'ha referit al dret a decidir, en concret al dret a decidir el concert econòmic per Catalunya, que serà el tema 'estrella' de la seva campanya electoral, i ha tornat a deixar clar que no pensa impulsar cap referèndum d'autodeterminació la propera legislatura perquè el país 'no està madur' per aquesta fita.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
La Sessió d'aquest dimarts s'ha presentat a través d'un vídeo sobre la història del catalanisme, curiosament il·lustrat amb centenars d'estelades de les consultes populars, partits de les seleccions catalanes i d'altres trobades independentistes.

A continuació Mas ha iniciat la seva conferència, assegurant que, malgrat el país té debats sobre referèndums d'independència o autodeterminació, fins i tot al Parlament arran de la IP, 'de debats per enfortir la nació no n'hi ha gaires'. En aquest sentit, el líder de CiU ha insistit en la necessitat de 'seduir' la població per tal de 'construir majories catalanistes' que permetin plantejar-se 'nous horitzons' i 'utopies' en condicions d'èxit.

No a la independència, si al concert econòmic

En la seva intervenció, Mas ha deixat clar que aposta per una transició de l'autonomisme dels darrers 30 anys al dret de decidir. En aquest sentit, l'aposta 'estrella' de CiU per la propera legislatura serà el dret a decidir sobre les pròpies infraestructures i el dret a decidir el concert econòmic.

Mas creu que ningú ens pot dir que el concert econòmic 'no hi cap a la constitució, i tampoc ens poden dir que Euskadi i Navarra tenen més drets històrics que nosaltres'. Mas ha insistit que un govern no és un govern 'amb tots els ets ni uts' si no recapta els impostos del seu territori, però ha declinat anar més enllà.

El líder de CiU només ha parlat del referèndum d'autodeterminació forçat per les preguntes dels internautes de CiU, que en aclaparadora majoria li han demanat que es pronunciï sobre la necessitat o no d'impulsar una consulta sobre la independència arreu del país la propera legislatura. Aquí Mas ha repetit que és massa aviat i no hi ha majories suficients per la independència, i ha assegurat: 'Puc equivocar-me, òbviament, però el nostre país no està madur per poder fer una operació d'aquest volum i aquestes característiques'.

'Crec que en aquest moment a Catalunya li convé plantejar operacions importants de futur, com el concert econòmic, amb garanties que podem guanyar, perquè de derrotes aquest país ja n'ha acumulat masses', ha reblat Mas.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
17 de juny de 2010, 12.31 h

#152 Lamentablement amb el sistema electoral que tenim, manen els partits polítics. Vaja !!! T'ho diré d'una altra manera: En realitat, els partits es deuen als electors. Però una vegada han obtingut el vot, especialment els partits guanyadors, al ciutadà se'l passen pel folre. D'aquí que només es vegin batusses de pati de col·legi entre ells. Mai es batussaran pel ciutadà. O sigui que de la realitat passen a la teòrica o virtualitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
17 de juny de 2010, 10.02 h

-ningú NO ens pot dir
-tampoc NO ens poden dir


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Castellar Decideix fletxa Castellar del Vallès
17 de juny de 2010, 07.37 h

#154 El partit que impulsa Reagrupament. I serà una candidatura potentíssima, pel que tinc entès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
jordibcn fletxa barcelona
17 de juny de 2010, 00.53 h

#153 Ja i aquest PARTIT quin és ?', dedueixo que per tu ERC no, i si no suma 69 que 4 anys perduts, Ja veig que costarà recollir les 220.000 signatures, entre els "imnadurs" i els " està clarissim" poques em recollirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Castellar Decideix fletxa Castellar del Vallès
17 de juny de 2010, 00.41 h

#151 Tot això del Referendum és una comèdia que han muntat ERC i CIU a pocs mesos de les eleccions per enganyar als electors, passades les eleccions la tombaran "perque España no ens deixa", i 4 anys perduts més. Cal deixar-se de comèdies i votar a un partit que tingui per objectiu Proclamar la Independència al Parlament, i punt. La resta, marejar la perdiu per viure del cuento i okupar les poltrone


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
????????????? fletxa ?????????????
17 de juny de 2010, 00.31 h

Pero a veure, qui mana a Catalunya en democràcia ??? El poble o els partits politics ??? Si els partits politics, volen tallar les ales a la independència, al final haurem de surtir al carrer a cremar-ho tot i tornarà la setmana tràgica. No estem dispossats a que quatre politiquets de la sociovergènciapepera ens diguin que hem de fer o que ens vulguin fer de papas dient-nos que encara som uns nens petits que no estem madurs per pendre les nostres própies decissións.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
????????????? fletxa ?????????????
17 de juny de 2010, 00.24 h

I que passarà amb la IP sobre el referèndum que la mesa del Parlament va aprovar ??? Quan es debati al Parlament, nomes ERC votarà que SI ??? Al Parlament de Catalunya es fara igual que a las cortes ecspañolas en el cas de lIbarretxe, que li van dir NOOOOO ??? I tot quedarà diluit, perque ara no toca que no som prou madurs ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Castellar Decideix fletxa Castellar del Vallès
17 de juny de 2010, 00.19 h

Si sr. Mas, vosté i CIU estan moooolt, mooooolt madurs. De tant madurs que estan que fan olor a podrit... xDDDDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
17 de juny de 2010, 00.18 h

Ja vàrem perdre 23 anys i em nego a perdre’n més marejant-nos la perdiu. Ens cal bastir urgentment una Nova Aliança Catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
ZAPATERO fletxa REUNIÓ DE NIT A LA MONCLOA
17 de juny de 2010, 00.09 h

Que me dices arturo, que quieres el concierto económico como el del Pais Vasco ???? ha ha ha ha ha Pues mira xato te digo que.....CONTRA EL VICIO DE PEDIR, ESTA LA VIRTUD DE NO DAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.