directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El govern espanyol indemnitzarà les famílies dels set turistes catalans i bascs assassinats al Iemen

Disposen d'un any per reclamar les compensacions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dimecres que l'estat espanyol indemnitzarà les famílies dels set turistes catalans i bascs assassinats el 2 de juliol del 2007 en un atemptat terrorista al Iemen. Rubalcaba ha assegurat que l'executiu està tramitant un Reial Decret que 'veurà la llum en les pròximes setmanes' i que 'inclou ajudes excepcionals que sens dubte empararan les víctimes de l'atemptat del Iemen' i d'altres d'addicionals per als casos que no són aplicables a actes terroristes a l'estat. 'Ho farem –ha dit Rubalcaba- i no crec que trigui massa setmanes perquè el decret ja està preparat i en tramitació'.
atemptat imenen turistes catalans morts terrorisme
La zona on s'ha produït l'atemptat al Iemen

Comparteix
   

Tan bon punt Rubalcaba s'ha compromès a indemnitzar les famílies Uría ha demanat al ministre que 'eviti que les famílies s'hagin de posar en interminables i llarguíssims plets' als tribunals. Rubalcaba li ha respost assegurant que 'no hi haurà plets' i que les famílies disposen un any per a reclamar i tan bon punt el decret entri en vigor 'abans que acabi la legislatura' la concessió serà 'automàtica'.

Prèviament Uria ha recordat que quan el Congrés va aprovar la Llei de solidaritat amb les víctimes del terrorisme els grups només pensaven amb el terrorisme d'ETA i en atemptats comesos a l'estat, però 'per desgràcia la realitat ha estat més plural' i 'han proliferat altres terrorismes dins i fora de l'estat'.

La modificació de la Llei de l'any 2003 va introduir al text els actes comesos fora del territori de l'estat per grups o persones amb activitat fora de l'estat, però en aquests casos la concessió no és automàtica i la Llei parla d'ajudes 'excepcionals'.

Segons la diputada del PNB, la interpretació de la Llei que s'ha fet fins ara 'restringeix l'àmbit d'aplicació' perquè 'exigeix que s'hagi atemptat contra interessos espanyols', i es podria entendre que 'un viatge turístic no és directament un atemptat contra interessos espanyols'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.