directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Suïssa es prepara per fer de mediadora entre Catalunya i Espanya

Malgrat que diu “si totes les parts ho desitgen expressament” la diplomàcia és això, fer possible el que sempre impossible

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El govern federal helvètic assegura estar "sempre disposat a discutir sobre l'estructura de l'Estat federal, la política financera o la democràcia directa amb els estats que ho desitgin", malgrat tot adverteix que només farà de mediadora entre Catalunya i Espanya "si totes les parts ho desitgen expressament". Una resposta de manual de la bona democràcia, una prova més que el conflicte polític és al capdamunt de les taules de les cancelleries dels principals països del món. La batalla diplomàtica l’està guanyant Catalunya, tant sols un no acord entre Junts pel Sí i la CUP ho pot espatllar.


Comparteix
   


Etiquetes

 
Resposta diplomàtica del Govern Suïs a cinc diputats del seu país
 
El govern federal helvètic ha respost a la pregunta parlamentària de cinc diputats suïssos de diferents partits, que el 22 de setembre li havien demanat si "tenint en compte la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa" estaria "disposat a proposar els bons oficis del país per assegurar una mediació entre Madrid i Barcelona". En la resposta parlamentària a què ha tingut accés l'ACN, l'executiu assegura que "les aspiracions independentistes de Catalunya afecten la política interior d'Espanya" i, per tant, "no es planteja la qüestió d'una mediació de Suïssa".
 
"Suïssa només ofereix els seus bons oficis" per fer de mediadora "si totes les parts ho desitgen expressament", recorda el govern federal, un resposta de manual del bon diplomàtic
 
En la seva resposta parlamentària, publicada aquest dimecres, defensa que, en qualsevol cas, "Suïssa està sempre disposada a discutir sobre l'estructura de l'Estat federal, la política financera o la democràcia directa amb els estats que ho desitgin".
 
El Govern Espanyol queda retratat al Parlament Suís com un govern contrari a les bones practiques democràtiques reconegudes internacionalment
 
El socialista Mathias Reynard, el democratacristià Yannick Buttet, el conservador Oskar Freysinger, el verd-liberal Beat Flach i el verd Balthazar Glätti són els cinc consellers nacionals de l'Assemblea federal suïssa que havien signat la interpel·lació. "El poble català a expressat reiteradament la seva voluntat de decidir el seu futur polític" i el govern de la Generalitat "ho ha intentat to per complir el seu mandat democràtic" de "permetre als catalans votar en un marc legal", defensen els cinc diputats. I lamenten que "Madrid, per veu del president del seu govern, ha anunciat que en cas de victòria dels independentistes considerarà la declaració d'independència il·legal". En la interpel·lació denuncien que "el posicionament espanyol sembla contrari a la pràctica internacional pròpia dels països democràtics", perquè els seus "vetos successius han exhaurit totes les vies legals a disposició de Catalunya".
 
El dret a l’autodeterminació de Catalunya entre en escena
 
Per tot plegat, havien preguntat al govern federal si " tenint en compte la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa" estaria "disposat a proposar els bons oficis" del país "per assegurar una mediació entre Madrid i Barcelona". "Tot i el bloqueig de Madrid, Catalunya aspira avui a escollir democràticament el seu futur polític" i "si les llistes independentistes aconsegueixen la majoria dels escons" en les "eleccions plebiscitàries del 27 de setembre", Catalunya "farà una declaració unilateral d'independència", expliquen els cinc diputats. "Catalunya té una identitat forta i particular, inscrita en la seva llengua i cultura però també en institucions centenàries", recorden.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Joui Triviani fletxa La Guingueta
7 de novembre de 2015, 09.59 h

Us heu fixat que la majoria de participants en contra de l' independència de Catalunya son castellanoparlants?? nois i noies mal adaptats a Catalunya i que han fracassat en els seus estudis, plens d'odi i que reneguen de la terra que els ha acollit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
pepet fletxa el vendrell
6 de novembre de 2015, 19.42 h

#18 cOLLONS SI TAN MAL ESTÁS EN cATALUNYA PORQUE NO TE LARGAS DE UNA PUTA VEZ Y NOS DEJAS TRANQUILOS mierda de tio asqueroso que solo sabeis insultar,de acuerdo encuentras a faltar aquello de los años sesenta que te llamábamos CHARNEGO te gustaba por lo que veo, pues ale te vas a la mierda CHARNEGO................................ VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
6 de novembre de 2015, 19.12 h

SUIZA ES UN PAIS QUE RESPETA LAS LEYES, COMO VA A QUERER SABER NADA DE UN PARLAMENTO QUE SU PRIMERA INTENCIÓN ES DESOBEDECER LAS LEYES Y LOS TRIBUNALES DE JUSTICIA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
MANOLÓN fletxa HOSPI
6 de novembre de 2015, 18.14 h

Pero que no va a haber nada !!!!. Lo único que conseguiréis es una semana de ALDERULLS en las calles cuando suspendan la autonomía y a los 10 días todo estará calmado, Cataluña sin autonomía dirigida por María Llanos de Luna y todo a la normalidad. La democracia y el estado de derecho, es así , colegas !!. Mira que llegáis a ser gilipollas, pero de tontos e inútiles que sois , la de tiempo y dinero que habéis hecho perder a Cataluña, por un lado los tontos ciudadanos crédulos de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joui Triviani fletxa La Guingueta
6 de novembre de 2015, 12.33 h

#11 i per acabar senyor Primíssimo, La propera vegada que s'hagi d'entrevistar el secretari general de l'ONU, sis plau, que l'entrevisti el periodista Carlos Alsina d'Onda Cero, que va dignificar la professió periodística demostrant fins a quin punt una sola pregunta ben feta és capaç de desemmascarar una gran farsa. Em refereixo a l'entrevista a Rajoy on va quedar com el que és, un idiota.





Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joui Triviani fletxa La Guingueta
6 de novembre de 2015, 12.31 h

#11¿I per què Escòcia sí i Catalunya no? Què és el que fa que Escòcia formi part de la “categoria” de territoris als quals l'ONU reconeix el dret a l'autodeterminació i, en canvi, no hi figuri Catalunya?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joui Triviani fletxa La Guingueta
6 de novembre de 2015, 12.28 h

#11 ¿En quin punt de la declaració de les Nacions Unides que reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles es parla de categories? El Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals de l'ONU que va entrar en vigor l'any 1976 diu, textualment, a l'article 1: “Tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació.” “Tots”, diu. Cap diferenciació entre pobles, cap matís,cap condició, cap “categoria”.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6QVRDRS fletxa Garrotxa
6 de novembre de 2015, 09.45 h

Tothom voldria anar més de pressa en la desconnexió. Però si jo fos el responsable de fer-la, el sentit comú em diu que, primer pactaria les coses més importants amb pels i senyals, a punt d´entrar a votar-se al Parlament. En un tres i no res estarien aprovades i funcionant.
La desconnexió podria ser ràpid i contundent ! !
Tant de bó, ara mateix, ho estiguin fent així JxSí i la CUP ! !
Endavant, Catalunya independent ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de novembre de 2015, 09.40 h

#12 tu no has estat a Suïssa en la teva punyetera existència ... ves a la merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de novembre de 2015, 08.54 h

Suiza es un paraíso fiscal, no es ejemplo para nada y si pretenden mediar, que esperen sentados.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.