directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una enquesta de CiU situa Trias a fregar de la majoria absoluta a Barcelona

Gairebé la meitat dels enquestats creuen que Hereu hauria d'haver dimitit després del fracàs de la Diagonal

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, aconseguiria fregar la majoria absoluta i obtenir 19 regidors, cosa que suposa quedar-se a només dos de la majoria, segons conclou un enquesta encarregada per la mateixa federació i que CiU ha fet pública aquest dimecres. El sondeig dóna al grup municipal de CiU un avantatge d'entre 6 i 9 regidors respecte el PSC, a qui supera amb més d'un 13% en intenció de vot. A més, l'enquesta també reflecteix que el 66% dels votants desitja un canvi en el govern de l'Ajuntament i que una mica més de la meitat, el 51%, prefereixen que Trias encapçali el consistori, en comptes de l'actual alcalde Jordi Hereu. Un 46,9% dels enquestats creuen que l'alcalde hauria d'haver dimitit després del fracàs de la consulta sobre la Diagonal.
mas duran trias
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat convergent és, a més a més, el polític barceloní millor valorat pels enquestats i l'únic que aprova amb un 5,5 de nota de mitjana. Per la seva part, Jordi Hereu, suspèn amb un 4,1.

Les últimes enquestes han donat a CiU un cert avantatge sobre el PSC en intenció de vot a Barcelona per les properes municipals. I la consulta feta des de la pròpia federació no podia ser diferent. Així, l'enquesta contempla que CiU i el seu candidat, Xavier Trias, serien els més votats amb un percentatge d'entre el 36,7 i el 37,7, obtenint de 17 a 19 edils, una pujada considerable respecte dels 12 que disposen ara mateix. Els socialistes de l'alcalde Jordi Hereu aconseguirien entre un 20 i un 21% dels vots, cosa que suposa una baixada de 9 a 10 punts respecte dels resultats de l'enquesta que els nacionalistes van fer fa un any, i passar dels actuals 14 regidors a tenir-ne només 10 o 11. El PP d'Alberto Fernández Díaz es mantindria estable al voltant del 14%, mantenint els seus 7 regidors o perdent-ne un. ERC i Jordi Portabella, en canvi, també cauria, passant del 8,8% de vot al 6 o 7%, reduint a 3 els seus actuals 4 regidors. ICV, amb Ricard Gomà al capdavant, també faria un resultat menys satisfactori que a les passades eleccions, i aconseguiria entre 2 i 3 regidors, quan ara en disposa de 4.

L'enquesta diu també que el 40,5% dels votants creu que la valoració de l'estat de la ciutat ha empitjorat en els darrers anys, i un 32,5 creu que ha millorat. La tasca del govern actual és valorada amb un suspens, quedant-se en el 4,5 de nota mitjana. Contràriament, un 66,3% dels electors enquestats trobarien positiu un canvi a l'executiu municipal, i només un 8,1 el veuria negatiu.

Gairebé la meitat dels enquestats creuen que Hereu hauria d'haver dimitit després del fracàs de la consulta de la Diagonal

L'estudi d'opinió encarregat per CiU també pregunta pels grans projectes d'Hereu. Així, un 48,5% dels enquestats creu que els Jocs Olímpics d'hivern són una mala idea en la que no s'han d'invertir ni diners ni esforços, i un escàs 13% creu que ha de ser prioritari aquest projecte. Pel que fa a la consulta de la Diagonal, un 46,9% creu que després del fracàs hauria d'haver dimitit directament l'alcalde, un 15,3 considera que ja s'han depurat suficients responsabilitats, i un 11,1 ver innecessari que s'hagi de demanat comptes per aquesta qüestió a ningú. A més, un 55,8% valora malament o molt malament la reacció de l'Ajuntament davant els resultats.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
SOC EL POBRE ECS DE L'ESTARTIT fletxa A L'ESTARTIT NO M'ESTIMEN
17 de juny de 2010, 10.22 h

No se perque no m'estimen, jo nomes faig la meva fèina, INTOXICACIÓ A LES WEBS. ciu m'ha encarregat que vomiti cap a ERC, tot el dia i tota la nit, i ho cumpleixo cabalment. Be que m'haig de guanyar la vida, encara que sigui vomitant. De vegades signo com a ecs votant d'ERC - l'Estartit, de vegades com a josep -l'Empurdà. Faig servir altres nicks perque s'en veu massa el llautó. Som una colla de ciu que nomes tenim la consigna d'insultar a ERC perque m'han dit que aixó dona rèdits al parti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de juny de 2010, 07.24 h

Ja ho sabem que prefeririau que a l'ajuntament de BCN continuessin manant els mateixos que fa 32 anys que hi son.

Ja sabem que aixó de la "higiene democràtica" només val quant no toca als vostres "sòcis estratègics".

Ja ho sabem que sou uns satèl.lits del P$C-P$OE...per tant, ja no sorpreneu a ningu.

I justament perqué ho sabem, els catalans us fotrem fora de tot arreu, juntament amb els vostres "sòcis".

http://cimeraextra.blogspot.com/2010/06/el-detritus-puigcercos.html

Més clar q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
CIU SON UNS TERGIVERSADORS fletxa TRAIDORS I COL.LABORACIONISTES AMB ecspaña.
16 de juny de 2010, 19.41 h

El tema es que, mentres nomes hi havia ERC que cridava in inde independência, uns quans de ciu deien que tambe eren independentistes, perque els independentistes els votessin a ells, pero nomes era un engany. Ara que l'independentisme ha pujat tant no nomes per ERC, sino molta gent que vota a altres partits, o que no vota i ha surtit al carrer amb les consultes que cada dia creixen, es ara quan ciu s'ha cagat als calçotets i no sap com surtir-s'en del engany als que els voten, i tranquilitzar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de juny de 2010, 19.21 h

#2 Als ex-votants d'ERC, preocupeu-vos per on dipositareu el vostre vot o fer u na alternativa amb cara i ulls. Deixeu fer Esquerra. A Barcelona, està fent una bona feina. I de moment, és l''únic partit que dona suport obertament al referèndum!
Voteu a Mas, que ja ha deixat clar que de referèndum, res, perquè Catalunya no està "madura".
Vosaltres mateixos. Però, de moment, només hi ha ERC i CUP (només en alguns municipis, però) que defensisn la independència. I això de voler unifi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de juny de 2010, 18.05 h

D'una temporada ensà, els tripartidistes montillistes sortiu a ensurt diari...menys dies com avui, que us n'heu emportat uns quants.

A aquest ritme de disgustos no arribeu a les eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de juny de 2010, 15.56 h

Imbecilitats de convergents. Ells es cuinen l´enquesta, ells se la mengen encara que sigui un podrit de cabra boja. i, per suposat, ells s´aplaudeixen i es graten les esquenes. I, per cert CIU té molts diners per gastar-se´ls en enquestetes que són molt cares, oi? Les pagarà Felix Millet amb les seves donacions a CIU?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.