directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“No fem amb Mas el que el PNB va fer amb Ibarretxe”

No tot l’entorn de CUP està d’acord amb vetar a Mas com a president, tal com mostra l’article publicat sota el pseudònim “Un independentista del 92” al digital Llibertat.cat

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

L’article publicat al digital proper a l’esquerra independentista s’inicia amb la prèvia: “Aquest escrit correspon a una reflexió d'un represaliat independentista del 1992 adreçada als seus antics companys, i publicada pel seu interès”, una mostra evident que les candidatures d’unitat popular són més plurals que el discurs oficial d’aquests dies que insisteix en refusar Mas, el  debat és obert i l’article n’és una prova. L’autor justifica l’article per la creixent desconfiança  que “això no surti bé”. “Tinc la sensació d’estar davant d’una típica tragèdia grega, on saps que passarà el pitjor malgrat les bones intencions i els intens conscients de redreçar el destí. Però tampoc em puc estar callat.”, diu.


Comparteix
   


Etiquetes

Un carta sincera als dirigents actual de la CUP

“Jo no penso com vosaltres. Tampoc sé, si pensés com vosaltres, si em diguessin el que us vull subratllar, si jo no en faria aleshores cap cas.”I afirma l’autor, “Nosaltres vam fer de pont entre l’independentisme històric, el marxisme revolucionari i l’independentisme actual. Ens van esmicolar. La CUP no volia ni presentar-se a les autonòmiques fins quatre dies empesos pel nou independentisme. Tampoc volia participar a l’ANC perquè suposava que dividia els Països Catalans. Finalment, amb retard, va rectificar.”

Una peça clau del procés és CDC, i molt especialment l’actual pinyol directiu.

L’article continua de forma contundent, “Jo no tinc cap dubte que aquest nou independentisme ve impulsat per les classes mitjanes davant el xoc dels projectes macroeconòmics de Madrid i Barcelona que l’Estat espanyol no ha sabut conjuminar. Una peça clau és CDC, i molt especialment l’actual pinyol directiu.”

La CUP, al marge de la seva voluntat, està actuant com el PNB amb l’Ibarretxe

“Tampoc tinc cap dubte que l’Estat rectificarà immediatament i que proposarà un pacte al conjunt de la classe dirigent actual. La CUP, al marge de la seva voluntat, penso que està actuant com el PNB amb l’Ibarretxe.”

 “Francament no entenc com jugant-vos-hi tan poc podeu jugar-vos-ho tot. És mentida que tot està consolidat. El món de l’empresariat ha virat molt de pressa perquè se l’ignorava. I ho tornarà a fer si aquí se l’espanta i allí se’l mima una altra vegada.

No entenc com podeu menysvalorar l’actual lideratge independentista. Repeteixo, feu el mateix que el PNV amb Ibarretxe encara que la vostra intenció sigui el contrari.

Ara aquests sectors decisoris (penseu en les empreses, els mitjans de comunicació, etc) estan compactats al voltant d’un lideratge que no és tan sòlid com sembla que el pinteu. Això pot canviar molt ràpid en sentit invers.
 
Mesurar les forces i evitar un nou error

Penso, i ja ho vaig dir alguna vegada, que mai heu sabut mesurar les forces. No us molesteu, res més lluny de voler ofendre. Per segon cop torno a sentir el pànic d’aleshores. Ho dic per evitar un nou error aquesta vegada infinitament més colossal que el 92.

No desil·lusionar les classes mitjanes

Deixeu via lliure als negociadors. Defenseu una constitució on tingui cabuda un projecte anticapitalista si es té la majoria. Ara hem d’assegurar com sigui que les classes mitjanes no desertin ni es desil·lusionin.

Arrossegar els sectors autonomistes

Si posen algun altre convergent en lloc de Mas us criticaran exactament igual els revolucionaris espanyolistes. Ningú més que algú de l’autonomisme pot arrossegar aquests sectors que eren majoritariament autonomistes.
 
Siguem polítics intel·ligents i assegurem la cordada immediatament. El cim el tenim a tocar, i el precipici sota els peus si seguem la corda.”





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
no tinc nom fletxa Barcelona
10 de novembre de 2015, 08.33 h

Però... a veure cuperos, creieu que hi ha cap independentista que actualment estigui preocupat o preocupada per la corrupció? Ja passarem comptes després, si cal passar-les. El que us passa és que no en sabeu prou us heu posar en un pedreguer que us va gran. En l'àmbit municipal esteu bé, però en l'àmbit d'Estat no en teniu ni idea, ho sabeu, i aneu donant cops de cec trencan-t'ho tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Pep fletxa Barcelona
9 de novembre de 2015, 19.47 h

#15 Tot això que dius, ho has pensat tu solet? T'has parat a rellegir to el que dius? Si la resposta és SÍ, només puc pensar que t'has begut l'enteniment (això si és que mai n'has tingut!) Ah, i vés a escola, a aprendre de lletra... abans d'escriure


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Baldufa fletxa La Garriga
9 de novembre de 2015, 15.11 h

#28 NO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Francesc fletxa Calders
9 de novembre de 2015, 14.43 h

Jo crec que en Mas, aquesta tarda, no presentarà la seva candidatura a la presidència del govern, donant així una bofetada a la cara a la CUP i deixan clar que ell sempre ha volgut posar per davant els interessos de Catalunya. Si ho fa, la seva figura s'engrandirà com el sol de migdia. Restarà com l'home de referència i el qui a les properes eleccions serà més votat majoritàriament. Serà el "president in pectore" de tots els catalans, mal que li pesi a la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL .UN DE SOL NO DOS
9 de novembre de 2015, 14.17 h

SENSE ARTUR MAS Tindrien un MILLOR GOVERN CATALÀ Tindrien amb una mica de SORT UNA PRESIDENTA Cosa que ningu encara a visto a Catalunya .... SENSE C.I.U. a lo millor Catalunya esteria molt millor no arroseguerian tanta Corrupció EL TRIPARTIT TAMBE ES CORRUPTA En Espesials als als SOCIALISTES DEL P.S.C. = P.S.O.E. ,.... CAS PRETORIA Aqui tenin Corruptes del P.S.C. I DE CONVERGENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL .UN DE SOL NO DOS
9 de novembre de 2015, 14.14 h

NO HUS RECORDA ... ARTUR MAS molt a JORDI PUJOL Cuan volia fer veura a tots que el era Catalunya cuan se acaba a el se atacaba a Catalunya Cuan aixo era mentira se atacaba a Jordi Pujol CON ARA ATACAN A ARTUR MAS Per SER CORRUPTES .. .. SENSE ARTUR MAS JA PROCES INDEPENDENTISTA i encara millor sera NET DE CORRUPCIÓ I RETALLADES CONVERGENCIA I ARTUR MAS No son pas Catalunya Catalunya son els de la NETEJA VIARIA Que cada dia ens Netejen als Carrers ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
J.L.Masferrer fletxa Granollers
9 de novembre de 2015, 13.18 h

#22 A part de ser un perfecte maleducat, no deus ser gaire eixerit. Vols eleccions altra vegada? Pobre CDC i pobre Mas , i pobres de tots nosaltres, si haguéssim de tornar a fer eleccions. Només estarien contents els unionistes, els únics que sortirien guanyant amb el cansament de l'elector.

I deixa't de Montillas si no vols que comencem a parlar de quan Mas va vendre l'Estatut a canvi d'una foto amb el Zapatero, o de quan podia haver començat a preparar les estructures d'estat i no ho v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
9 de novembre de 2015, 13.01 h




Veiam: jo estic (fins ara) d'acord amb que l'Artur Mas sigui President. Però . . .


Si els convergents fanàtics de Mas segueixen insultant i dient barbaritats com que Mas és "imprescindible" o "el millor actiu de l'independentisme", aleshores potser CANVIARÉ D'OPINIÓ.


Llegiu els comentaris #5 #12 #13 #20 i #22, són REPUGNANTS, només busquen encendre l'odi i el malestar (ho entens "Gentil"?) i fins i tot els #14 #16 contenen alguna frase força inapropiada.


Això només acon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
9 de novembre de 2015, 12.51 h



#16 Josep Maria, et sembla assenyat creure't tan savi que hagis de dir a la CUP que "pensi amb el cap"? Amb què et penses que ells pensen que cal pensar? amb la butxaca, com solen fer les dretes?

Si us plau, mirem de no dir carallades que a més a més poden ofendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
9 de novembre de 2015, 12.44 h



#20
#22 Els fanàtics al culte de la personalitat a Mas, que no són pas TOTs els convergents, sinó la part més deprimida intel.lectualment, o la més involucrada en negocis "no gaire clars" , amb la vostre obtusa insistència amb imposar l'Artur Mas com President, al final fareu EXACTAMENT COM ELS ESPANYOLS, aconseguireu que gent com jo, que hores d'ara encara accepto (no gaire de grat) que sigui President en Mas, potser si insistiu tant i us feu tan insuportablement pesats, ens canviem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.