directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós acusa Mas d'enganyar els catalans fent marxa enrere en matèria sobiranista

Es pregunta si no és el president de CiU qui no està prou 'madur'

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que el president de CiU, Artur Mas, està fent 'marxa enrere' en matèria sobiranista, després que el líder de la federació nacionalista hagi rebutjat fer un referèndum sobre la independència en la propera legislatura perquè no veu el país 'prou madur' per fer-lo i guanyar-lo. Puigcercós, que condiciona els pactes postelectorals a la celebració del referèndum en els propers quatre anys, ha replicat a Mas que la societat catalana no només està 'madura' per una consulta d'independència, sinó que 'convé' tant als independentistes com als no independentistes que vulguin un 'cop d'efecte' per renegociar les relacions amb l'Estat espanyol quan el Tribunal Constitucional emeti una sentència adversa sobre un Estatut 'en fase terminal'.
En una intervenció durant la cloenda del curs de l'Institiut de Formació d'Esquerra, Puigcercós ha asseverat que 'no es pot permetre' que Mas i CiU facin 'marxa enrere' i pretenguin 'frenar' l'impuls que l'independentisme ha pres entre la societat catalana. Menys encara una setmana després que la federació votés a la Mesa del Parlament a favor de la tramitació de la Iniciativa Popular pel referèndum d'independència. Per això, ha demanat a CiU que deixi 'd'enganyar'.

Pel líder d'ERC, no es pot tolerar que després de quatre anys d'exigència en matèria nacional i d'impuls del dret a decidir i de les consultes locals amb CiU a l'oposició, ara Mas retrocedeixi per no veure's compromès pel seu propi discurs si governa.

El que ha volgut deixar ben clar Puigcercós és que la catalana és una 'societat madura' que es mereix l'oportunitat de decidir el seu futur i engegar el seu procés d'independència com ho farà Flandes. Ha afegit que al país ara ja hi ha una 'massa crítica suficient que avala el procés d' independència'. Segons ell, ho demostra el fet que 500.000 persones hagin votat per la independència ja en les consultes simbòliques promogudes per la societat civil, amb la connivència també de CiU.

'Qui no està madura és CiU'

Per Puigcercós, que Mas apel·li a la falta de maduresa de la societat catalana per rebutjar un referèndum d'independència la pròxima legislatura –condició que ha posat ERC per pactar la pròxima legislatura- respon a una actitud 'paternalista amb dosi patriarcal', a més de 'conservadora'. Per això, ha reblat que, en tot cas, 'els que segurament no estan madurs són a CiU'.

El líder independentista encara no dóna per perduda la batalla pel referèndum la pròxima legislatura. 'Condicionarem aquells que com PSC i CiU ens volen frenar' –ha dit- com els va 'condicionar' el 2003, quan ni PSC ni CiU volien la reforma de l'Estatut que ERC va posar com a condició indispensable per governar.

Per això, en un context de sondejos adversos als republicans, ha reclamat una 'ERC forta' la pròxima legislatura per poder 'condicionar' el futur govern de Catalunya a favor del dret a decidir. Ha lamentat que una vegada més, 'quan ERC empeny, CiU frena', recordant que Mas va pactar amb 'nocturnitat i traïdoria' amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la rebaixa de l'Estatut aprovat pel Parlament el 30 de setembre.

'Ara que ERC empeny per la consulta el 2011, resulta que va CiU i frena i ens diu que la societat catalana no està madura i que els catalans som menors d'edat i no sabem què volem', ha deplorat, i ha fet una crida a Mas i CiU perquè 'no frenin més' la iniciativa de la societat. I ha animat la federació, i Mas en concret, a 'perdre la por'.

A més, el president d'ERC ha reiterat que en un moment de crisi severa com l'actual 'tenir un estat a favor és molt important', i Catalunya el té 'en contra, posant dificultats i frenant el progrés'. 'O tenim estat propi, o serà molt difícil sortir d ela crisi', ha advertit. 'Quan més de pressa sortim de l'estat espanyol i creem la nostra pròpia legalitat, més aviat sortirem de la crisi', ha reblat en un missatge en clau de sobiranisme pragmàtic.

Durant el seu discurs davant quadres d'ERC, Puigcercós ha reivindicat el paper d'ERC en el procés per bastir l'independentisme d'arguments més enllà dels eminentment essencialistes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
pasbort fletxa Vila-real
19 de juny de 2010, 10.34 h

Vicenç Ramoneda i Ullar Sentmenat17 de juny de 2010, 13.25 h Només hi ha un camí! S'ha de votar qui ens digui que vol la llibertat de Catalunya i que siguem un altre estat d'Europa!
Qui no vulgui la llibertat de Catalunya, ni un vot!!*!!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!

Insults NO però quin nom els tenim que donar a aquells que avui en dia encara ens volen que tinguem 4 anys més d´ESCLAVITUT que si CiU que si erc que si PP que si PsoE i nosaltr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
pasbort fletxa Vila-real
19 de juny de 2010, 10.14 h

Hem sigut i som..uns covards i uns mesells
Text: i els catalans, hem tingut tant de seny i hem estat tant prudens, que hem esdevingut uns

TRAIDORS A LA NOSTRA PRÒPIA TERRA, LA NACIÓ CATALANA

TRAIDORS ALS NOSTRES AVANPASSATS QUE VAN MORIR DEFENSAN-LA

TRAIDORS A LA TERRA OPRIMIDA I EXPOLIADA QUE DEIXAREM ALS NOSTRES FILLS I NETS

I jo dic VOLS UN MES TRAIDOR QUE PODEN TINDRE LA INDEPENDENCIA PREFEREIXCA VOTAR A CiU I MANTINDRENS 4 ANYS MES EN L¨ESCLAVITUT? AQUESTS MATEIXOS DIUEN QUE LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
17 de juny de 2010, 21.49 h

No veurem mai a ciu, en mas i en duran, treballan per l'independència de Catalunya, a no ser que un dia els 40 M. de españoles es despertessin un dia dient que Catalunya ha se ser independent, perque un llamp diví els ha il.luminat. Tant psc com ciu, nomes volen ser gestor de españa en la gestoria del Parlament de Catalunya. Aixó si, amb el nom de president, amb un gran sou i totes les prevendes del càrrec de col.laboracionistes que porta. Robant als catalans i donan-li a españa cada any,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
17 de juny de 2010, 20.58 h

Aneu fent! Els Flamencs ja ens han passat davant. En hora bona a ells!

Encara hi ha qui es creu que amb concerts, estatutets o formant part del penúltim estat d'Europa anirem bé! S'ha de ser ase!

Que no ens passi davant ningú mes! Votem que ens digui que vol la llibertat de Catalunya i que siguem estat! Qui no vulgui això, ni un vot!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Eva fletxa PPCC
17 de juny de 2010, 20.23 h

Segurament votaré RCat, pero s'ha de reconèixer que si CiU aconsegueix el concert econòmic serà la puta ostia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
H-O-L-A-, E-M- D-I-C- E-C-S-V-O-T-A-N-T- fletxa S-O-C- U-N- R-O-B-O-T-C-O-N-V-E-R-G-E-N
17 de juny de 2010, 18.41 h

EEEEpppppp companys de comentaris. No cal contestar al eeeccccsssss, perque no es una persona ni un català. Es un ROBOT al que ciu li ha possat un xip que diu "matar independentistes d'ERC". Esta programat nomes per vomitar devant del teclat. Hi ha dies que esta pitxor que altres, pot ser que no li han possat prou oli lubricant i es torno mes corrossiu. Pero tranquíls que al novembre, el desballestaran i anirà a parar al cementiri de cotxes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
17 de juny de 2010, 18.02 h

Mentida! El pitjor és haver acceptat sense cap recança la trancisió espanyola, com ha fet CIU; i no haver demanat fins fa poc l'anul·lament del judici al fundador d'UDC ni haver demanar en 23 anys l'anul·lament del judici al president companys! AIXÒ SI QUE ÉS CLAUDICAR, VENDRE'S A L'ENEMIC A CANVI D'ACCEPTAR LES QUOTES DE PODER! CIU ÉS CÒMPLICE DE L'ESPANYA POSTFRANQUISTA ACTUAL! CÒMPLICE QUE EL BORBÓ IMPOSAT PER FRANCO ESTIGUI ENCARA AL SEU TRO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de juny de 2010, 17.20 h

#46 Vendre la Nació catalana als enemics, que és exactament el que ha fet ERC és la cosa més indigna que s'ha fet des de la Guerra de Successió amb els botiflers (catalans al serveï dels felipistes).

A la tardor en recollireu les consequencies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
17 de juny de 2010, 17.11 h

Ex-votant, ets un primo que cobra x comentar al Directe. Ets escòria, jo abans de perdre la dignitat venent-me d'aquesta manera als polítics retrògrades, em posaria a traballar d'escombriaire o de caixer a un súper. Venent-te així només converteixes la teva vida en una ruina...fes-te una palla a la cara del Madí!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
17 de juny de 2010, 16.08 h

Tots els catalans no som idiotes com penseu els unionistes de CiU. Per això els teus eslògans falsos i malintencionats cada cop desperten aqui més indignació. Ets molt dolent com a propagandista, crec que més que desincentivar votants d´ERC els poses de mala llet, i en canvi fas dubtar als de CiU que tenen un mínim de dignitat. Llàstima que hi hagin catalans pagats per dividir a altres catalans, sou la V columna. TOT QUEDA EN MANS DELS VOTANTS DE CIU : DIGUEU ALS VOSTRES LIDERS QUE NO VO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.