directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP es tanca en banda i confirma el ‘No’

La Candidatura d’Unitat Popular diu que la proposta de Junts pel Sí no canvia la previsió de vot negatiu de demà

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La reunió d’aquesta tarda entre Junts pel Sí i la CUP no ha donat els resultats que espera el poble. Els representants de l’esquerra alternativa no han acceptat la proposta de govern coral que restava pes a la presidència de la Generalitat, perquè no la consideren una “proposta global”. Per la CUP és “insuficient”.

 

La CUP posa cada vegada més car el preu dels seus dos vots
La CUP posa cada vegada més car el preu dels seus dos vots

Comparteix
   


Etiquetes

La CUP encareix el seus dos vots

La CUP ha posat els dos vots necessaris per investir Mas i tirar endavant el procés molt cars. Aquesta tarda, en una reunió discreta al Palau de la Generalitat entre Baños, Gabriel i Salellas, i Mas, Junqueras, Rovira i Rull, Junts pel Sí hauria ofert a l’esquerra anticapitalista un govern presidit per Mas, però amb menys atribucions. La idea del partit majoritari per seduir la CUP consisitiria també en crear tres vicepresidències fortes que reforcessin el procés i el govern. Aquest oferiment aniria en la línia del “govern coral” que va proposar la CUP en un inici.

Segons fonts de la CUP però, la proposta és “insuficient” i demà la intenció és tornar a votar ‘No’ al president. Amb aquesta decisió, la CUP tornaria a tancar-se i a mostrar el seu rebuig a Artur Mas i al govern de Junts pel Sí, però en conseqüència, també seria una nova punyalada a la resolució independentista i al procés. El temps corre, el Tribunal Constitucional és a punt de suspendre la resolució, i Catalunya segueix amb l’àncora posada des d’ahir.

Esclaus de les seves pròpies paraules

Al contrari del que recomanava la situació i el que ells mateixos havien dit al principi, les negociacions post 27S per la conformació d'un nou govern requerien discreció i poc soroll mediàtic. Els representants de JxSí van cumplir, però la CUP no s'ha cansat d'anar repetint una vegada i una altra que no farien president a Mas, condicionant en tot moment les negociacions i condicionant la seva pròpia capacitat de rectificació, quedant com a esclaus de les seves pròpies paraules. El poble comença a estar fatigat d'haver de patir d'aquesta manera a cada passa que es fa.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Francesc fletxa Calders
13 de novembre de 2015, 20.15 h

#27 Tens raó en moltes coses que jo també subscric. Però aquells que són capaços de votar PP o Ciutadans si calen unes altres eleccions no saben el què volen. Jo, passi el que passi, tant si els polítics ho fan bé com malament, votaré sempre independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Raül fletxa Sant Llorenç de la Muga
13 de novembre de 2015, 19.58 h

El Procés cada dia fa un pas cap a l'Infern.

Crec que la CUP ha confòs l'assoliment de la revolució social amb el Procés. Si em permeteu farem una equivalència entre el que vivim avui i l'esclat de la Guerra Civil i la caiguda de la República. Després de tot el que veiem aquests dies permeteu-me que compari els anarquistes i partits d'esquerres que als anys 30 volien assolir la revolució sense veure que primer calia guanyar la guerra i després caminar cap a la revolució. Quan calia u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Quety fletxa Torroella de Fluvià
13 de novembre de 2015, 07.30 h

Estic llegint els vostres comentaris i destil·leu odi. En lloc de lluitar per una Catalunya independent, lluiteu per una Catalunya d'en Mas. Parleu de ridícul i del que convé sense pensar gaire en tots els passos que calen fer per poder assolir la independència.

Ara és moment de sumar i esteu restant. Segur que molts de vosaltres penseu que primer la independència i després arreglar el país. Doncs bé, per poder assolir la independència, després de formar Gobern, s'ha de governar, f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Francesc fletxa Calders
12 de novembre de 2015, 13.57 h

En Baños és en Robespierre i Lluís XVI és en Mas. El primer va ser un fanàtic en forma d'utopista que va acabar malament, com tots els fanàtics, després de fer tallar el cap al rei. La seva utopia ja es veu a hores d'ara en què va quedar: la societat post-capitalista.. El mal és que juntament amb el rei van morir molts altres que no en tenien ecap culpa. Però els fanàtics no conten els morts. Per ells una utopia val més que cap mort de la mateixa manera que per el senyor Baños la s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
12 de novembre de 2015, 11.17 h

Realment em pensava que aquests noiets/es (no fos cas que s'emprenyessin car sempre parlen en femení!), eren més intel·ligents , i estaven més per el que s'ha d'estar, que a hores d'ara és la independència de Catalunya, però veig que en el fons son tan egoistes, caragirades, i perquè no dir-ho, imbècils com tota la resta de polítics amb bastanta més volada que ells. Estan fent anar de corcoll ja no tant sols a un partit que multiplica per sis els seus escons, sinó a tot un poble qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
12 de novembre de 2015, 10.48 h

#17 EFECTIVAMENTE, TU ERES EL PAYASO DE DIRECT CAT Y NOS RECUERDAS CADA DIA EL ESFUERZO DE LOS ¨CRISTIANOS VIEJOS¨ EN MANTENER LA INQUISISCION


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
pep fletxa Barcelona
12 de novembre de 2015, 10.23 h

A la llista dels 21 del TC no hi ha cap membre de la CUP... molt putes i covards aquests anticapitalistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jonhy fletxa Sant Feliu de Buixalleu
12 de novembre de 2015, 09.20 h

Tans de sacrificis i renuncies personals, manifestacions a ple sol, aportacions de diners, tanta il.lusió i que ara quatre il.luminats s'ho carreguin. Catalunya no us perdonarà mai el ridicul que ens esteu fent passar. Passareu a la història com a traïdors. Mala sort la dels catalans. Una altre derrota. Aquesta per culpa nostre, per culpa de uns de casa nostre, uns suposats independentistes intransigents i que es creun en possesió de la veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
12 de novembre de 2015, 09.09 h

Pel que es veu, la CUP és molt poc efectiva. Per aconseguir una cosa prioritària moltes voltes s´ha de cedir. Jo no puc tenir-ho tot ara, i si no, res.
Anem passa a passa. O és que no en sap? Si no sap fer ni això, val més que ens oblidem de la CUP i tan aviat com poguem votem altres partits que SI que ens duguin a la independència, ja que ells no volen o no en saben!

Quina decepció! Serà el partit de la CULP (culpa) d´ara endavant? No voldria tenir aquesta responsabilitat d´haver ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
11 de novembre de 2015, 22.14 h

El 9N vaig veure gent de 90 anys votant. El 27S varen venir a votar, pagant-se els avions, joves que estudien a l'estranger. Si demà no voten a favor, els que remenen les cireres a la CUP que expliquin a aquests vells i a aquests joves per què fan el que estan fent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.