directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras denuncia que la Presidència espanyola de la UE ha estat 'negativa' pels interessos de Catalunya

Retreu al govern espanyol no haver fet 'res' ni pel corredor mediterrani ni pel català

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

‘La Presidència espanyola no ha fet res ni pel corredor mediterrani ni pel català’, aquest és el balanç que l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, fa del semestre en què el govern espanyol ha ostentat la presidència rotativa de la Unió Europea. Així, Junqueras considera que ha estat negativa pels interessos de Catalunya i que no s'han complert els compromisos de fer avançar el corredor de tren mediterrani, la cimera de la Unió pel Mediterrani i el reconeixement del català a Europa. En el cas de la llengua, l'eurodiputat creu que el govern espanyol no només no ha treballat pel reconeixement del català sinó que 'ni tan sols ha complert uns acords administratius que l'obliguen a traduir la normativa o garantir que els ciutadans es puguin adreçar en català a les institucions comunitàries'.
Junqueras ha recordat que, malgrat que el ministre de Foment espanyol, José Blanco, es va comprometre el 8 de juny a prioritzar el corredor de tren mediterrani, el Govern espanyol encara no ha inclòs la infraestructura a la llista de prioritats de la Xarxa Transeuropea de Transports. En canvi, l’Eix Central pels Pirineus sí que hi està inclòs des del 2003. ‘Fins ara només tenim la promesa del govern espanyol que inclourà el corredor a la llista de prioritats i, en cas que complís la promesa, només estaria al mateix nivell que l’Eix Central, que és més car, menys ecològic i té menys sentit logístic, perquè no connecta amb els grans ports de Barcelona i València’, ha explicat l’eurodiputat. ‘No ens creurem més el Govern espanyol fins el dia que comencin les obres del corredor, no té cap credibilitat’, ha reblat.

Un altre dels grans objectius per Catalunya durant la Presidència espanyola era acollir la cimera de la Unió pel Mediterrani que al final es va cancel·lar. ‘Cal recordar que el fracàs de la cimera de la Unió pel Mediterrani no només s’explica per les desavinences entre àrabs i israelians, sinó que també perquè estava buida de contingut, i els governs francès i egipci ja havien avisat que una cimera sense uns objectius clars podria fer descarrilar el Procés de Barcelona’, ha emfasitzat Junqueras.

Finalment, un dels compromisos que més va reiterar el Govern espanyol és que la Presidència del Consell serviria per fer avançar el català a Europa. En aquest sentit, el Govern espanyol no només no ha treballat pel reconeixement del català a Europa, sinó que ni tan sols ha complert uns acords administratius que l’obliguen a traduir al català la normativa adoptada per codecisió, o a garantir que els ciutadans es puguin adreçar en català a les institucions comunitàries.

Valoració negativa de la premsa internacional
‘La premsa internacional, els ciutadans europeus i els estats europeus valoren molt negativament la Presidència espanyola. Ningú voldria que el Govern espanyol es fes càrrec permanentment dels seus afers. I jo crec que els catalans no hauríem de ser una excepció’, ha conclòs Junqueras.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Albert fletxa Castellbell i El Vilar
18 de juny de 2010, 14.46 h

resposta a la pregunta del Jaume de Blanes:
Per poder arribar on som a nivell de consciència nacional, evidentment. Per obrir debats i espais.
La gent d'ERC equivocats? la història ho dirà. Jo crec que no. De fet ha estat un gran sacrifici en la línia de propiciar canvis dels darrers dos o tres anys.
D'acord en votar només els partits amb compromís per la independència i que només necessiten la força del poble per poder fer la proclama. Al Parlament hi ha diferents forces representade... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Blanes
18 de juny de 2010, 11.23 h

Oriol Jonqueres, si constates tot això, ¿com s'explica que ERC, on tu milites, els voti els pressupostos i faci president de Catalunya un excels representant del PSOE de Catalunya? Així treballeu per la independència, que és el que ens convé? Cap vot a ERC! Ni a CiU! Independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de juny de 2010, 10.53 h

-ningú NO voldria
-no hem de ser CAP excepció


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de juny de 2010, 20.35 h

Aneu fent! Els Flamencs ja ens han passat davant. En hora bona a ells!

Encara hi ha qui es creu que formant part del penúltim estat d'Europa anirem bé! S'ha de ser ase!

Que no ens passi davant ningú mes! Votem que ens digui que vol la llibertat de Catalunya i que siguem estat! Qui no vulgui això, ni un vot!


Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.