directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El SEPC crida a la mobilització davant l’actual situació de les infraestructures als Països Catalans

Ho fa a través d'un comunicat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes i amb una forta presència als instituts públics d’arreu del país, fa una crida a la mobilització del conjunt de l’alumnat català per protestar pel caos de les infraestructures, per reclamar el dret a decidir en aquest àmbit, i també per denunciar que l’actual model de desenvolupament d’infraestructures està suposant un agressió preocupant al territori sense que s’aportin solucions a les problemàtiques de mobilitat de la majoria d’estudiants dels Països Catalans.
Sindicat Estudiants Països Catalans SEPC
Comparteix
   

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) explica:

<
És per això que des del SEPC volem:

- Que els estudiants com a usuaris afectats per la situació de les infraestructures ens mobilitzem per exigir canvis transversals i globals en aquest àmbit i fem el màxim perquè la resta de la població s’impliqui en totes aquelles accions que busquin aquesta transformació
- Que igual que reclamem el dret a tenir un model educatiu propi arreu dels Països Catalans amb el seu corresponent currículum i a decidir-lo des d’aquí, reivindiquem el dret a decidir sobre el model d’infraestructures al nostre país, com a dret inherent del poble català.
- Que cal un canvi radical en el model d’infraestructures del nostre territori. La situació no només és greu a Barcelona i a la seva àrea metropolitana amb la situació dels rodalies. El metro a Mallorca fa aigües, entre Gandia i Dènia el transport públic és ridícul, igual que entre Tortosa i Vinarós, per posar alguns exemples. Altres casos que reflecteixen la situació en la qual ens trobem són les comunicacions entre Barcelona i Lleida o algunes zones del Pirineu i Prepirineu, així com les possibilitats d’anar des de les comarques de Girona a la Catalunya Nord.
- Que aquest model centralista, regionalista i antiquat es complementa amb la pràctica nul•litat de polítiques globals per afavorir i abaratir el transport públic pel col•lectiu estudiantil com ja ha denunciat reiteradament el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
- Que aquest fet s’agreuja encara més pel model de priorització, per part de les institucions, de les línies d’Alta Velocitat per davant de les de rodalies, regionals o curta distància. Així també, l’ús del transport privat augmenta cada dia més gràcies també al fet que les administracions no promocionen l’oferta pública de transport en carretera. I és que, com ja ha estat denunciat per múltiples associacions i organitzacions, aquest model significa una important agressió al territori sense que impliqui quasi cap benefici directe per les classes populars del país ni tampoc pel conjunt dels estudiants.

És per tot això que des del SEPC fem una crida a la mobilització estudiantil per tal que d’una vegada per totes, les infraestructures públiques es decideixin i es gestionin des dels Països Catalans i tenint en compte les necessitats del conjunt de l’alumnat català.>>



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.