directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició retreu a Camps haver-se deixat prendre les dues caixes valencianes en 17 dies

Les fusions provocaran que Bancaixa i la CAM siguin controlades des de Madrid

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El 'cas Gürtel' i les recents 'fusions fredes' de Bancaixa i la CAM han centrat la darrera sessió de control al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, abans del període de vacances parlamentàries. El portaveu del grup Compromís, Enric Morera, ha criticat les fusions tot indicant que s'ha perdut l'oportunitat de crear 'un gran banc valencià'. Morera ha acusat Camps de 'traïdor als interessos del poble valencià' i ha vinculat la fusió de Bancaixa i Caja Madrid amb la 'debilitat' del president valencià que 's'ha hagut de fer perdonar per Rajoy'. 'En 17 dies ha deixat la CAM i Bancaixa en mans de bancs forasters', ha reblat Morera. Per la seva banda, Camps ha defensat el procés de fusions, tot indicant que Bancaixa ha entrat formar part del projecte de 'primera caixa d'estalvis' de l'Estat.
francisco camps
Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat Valenciana ha argumentat que Bancaixa entra a formar part d'un gran grup financer que tindrà la seva seu social a València i que la CAM, amb la seva fusió amb Cajastur, Caja Extremadura i Caja Cantabria, lidera el tercer grup financer de l'Estat.  'Tenim dos grans caixes, més fortes i solvents', ha el president valencià.

En la seva intervenció, Morera ha insinuat que ha estat Mariano Rajoy qui ha suggerit aquestes fusions i que Camps 's'ha hagut de fer perdonar' pel 'cas Gürtel' i 'en 17 dies ha deixat la CAM i Bancaixa en mans de bancs forasters'.

'Vostè no passarà un bon estiu'

Com al llarg de tota l'any parlamentari, el 'cas Gürtel' ha tornat a estar present en aquesta darrera sessió de control a Camps abans de les vacances d'estiu dels diputats de les Corts Valencianes. Ha estat el portaveu socialista, Ángel Luna, qui ha preguntat el president valencià sobre la manca d'accés de l'oposició als expedients relacionats amb els contractes adjudicats per la Generalitat Valenciana.

Després d'una bateria de preguntes, Luna ha dit que al president valencià 'només li queda el recurs de la confessió en un jutjat'. El portaveu socialista ha assegurat que 's'arriba al final del període parlamentari, però no al final del període judicial' i ha augurat 'vostè no passarà un bon estiu, però si vostè arriba al setembre, nosaltres estarem aquí defensant la democràcia'.

Camps ha respost que 'no podia acabar d'una altra manera aquest període de sessions' i ha dit Luna que 'la nit electoral serà vostè el que haurà de donar explicacions' als membres del PSPV. El president valencià ha denunciat l'actitud 'indigna' del portaveu socialista i ha reiterat que els socialistes 'han creat la realitat com una drecera per guanyar les eleccions'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi-80 fletxa València
18 de juny de 2010, 00.16 h

Ricardo Peralta és el delegat del govern espanyol al País Valencià. I Francisco Camps és el delegat de l'oposició espanyola al País Valencià. Som una simple colònia tutelada per una delegació espanyola de govern feixista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.