directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 21:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escola Valenciana denuncia que la manca d'oferta de places per estudiar en català afecta 125.000 alumnes de primària

Només es cobreix el 33% de la demanda

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Escola Valenciana ha denunciat aquest dijous davant la conselleria d'Educació que el govern Camps deixa sense atendre la demanda existent per estudiar en català, obligant 125.953 alumnes de primària a triar ensenyament en castellà. Segons 'l’Informe de Matriculació a les escoles per al curs 2010-2011', lliurat a la conselleria per al seu estudi, el 61,2% de les famílies que matriculen els seus fills en alguna escola que oferta doble línia opten per la nostra llengua. El mateix estudi conclou que l'oferta de la Generalitat Valenciana només cobreix el 33% de la demanda, reconduint la meitat de l'alumnat cap a l'opció de l'ensenyament en castellà.
escola valenciana, escola, escolarització, drets lingüístics, país valencià
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, 'si es fera cas a eixa demanda s'arribaria al 50% de xiquets i xiquetes valencians', una xifra que segons l'entitat, seria de 274.357 alumnes. Gómez ha exemplificat les estadístiques, observant que 'de cada 10 famílies amb opció de triar, sis escullen en valencià però tres són reconduïts a l'ensenyament en castellà'.

El president de l'entitat ha remarcat que l'ensenyament bilingüe capacita els alumnes per ser plurilingües. Gómez s'ha mostrat convençut que cada vegada més famílies demanen escolaritzar els seus fills en la nostra llengua perquè 'després de 25 anys la gent sap el prestigi que té l'escola en valencià' però ha lamentat que la conselleria d'Educació recondueixi cap a l'ensenyament en castellà bona part de la demanda.

De l'informe presentat aquest dijous s’extreu que els pares i mares trien en primera opció ensenyament en català, sempre que el govern valencià l'ofereixi. Així, el 61,2% de les famílies que matriculen els fills de tres anys per al curs 2010-2011 volen que estudiïn en valencià. Actualment dels 448.295 alumnes d’infantil i primària, 148.403 ho poden fer.

Segons l'entitat, la conselleria d'Educació ha denegat o no ha atès les peticions de 13 centres d’infantil i primària, que no podran obrir línies en valencià el curs 2010-2011. Muncipis com Aldaia (Horta Oest), Calp (Marina Alta), Elx (Baix Vinalopó), Sagunt (Camp de Morvedre), Mislata (Horta Oest) o la mateixa ciutat de València es troben entre els punts negres que denuncia Escola Valenciana.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Mengano fletxa Barcelona
18 de juny de 2010, 09.48 h

Per als idiotes de convergència, l' univers existencial català s' acaba a Barcelona i en l' àmbit del català oriental. No saben, però,que de la mateixa manera que hi ha catalans que defensen els drets dels palestins i saharauis, també ho poden fer envers els valencians. La nostra llengua només es parla en aquest arc mediterrani, no te sentit i es absurd, que els convergents no reclamin que es respecti el nostre idioma també al Pais Valencia, de la mateixa manera que reclamem els drets de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mengano fletxa Barcelona
18 de juny de 2010, 09.30 h

Sembla mentida que cap organització no demandi al govern central per no fer res. Estem contemplant el genocidi, extermini i L' HOLOCAUST del poble valencià i aquí ningú mou un dit. Ens estan exterminant i ningú jutja al govern central a Brusel.les. La llengua nacional i única dels valencians és el valencià o català amb accent valencià. Els valencians NO SON BILINGÜES. Algun dia algú haurà de pagar per L'HOLOCAUST dels pobles del que va ser la Corona d' Aragó; i els idiotes de conve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
18 de juny de 2010, 08.42 h

Si açò passara al Tíbet, els mitjans estarien parlant de violació dels drets humans. Però com passa ací i ho fa el PP contra el valencià i a favor del nacionalisme espanyol, no passa res. Vivim rodejats de mitjans de manipulació hipòcrites i manipuladors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
18 de juny de 2010, 08.14 h

El que practica el govern feixista del PP al País Valencià és apartheid. Estan conculcant els drets humans de molts valencians. Volen fer desaparèixer del mapa tot un poble amb els seus trets nacionals propis. El que Franco feia via decrets i lleis, els seus néts del PP ho fan via desinversió, malbaratament i desviaments dels diners públics, que són de TOTS.

PP = APARTHEID i VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.