directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tardà: "Mai no us decebrem"

Tret de sortida de la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés, a l'Estació del Nord, davant de més de 400 persones

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat que 'els últims anys hem intentat construir un projecte col·lectiu que desborda de molt les sigles de qualsevol partit. Per això ens trobem treballant junts amb gent que és socialista, gent que ve de l'ecologisme, del món sindical, del món empresarial, de l'humanisme cristià, o del món de les entitats'. Ha afegit que 'ho fem perquè defensem uns valors universals que fa que ens pugui entendre gent de tot el món. És la nostra manera de dir que volem tenir una relació de fraternitat amb tothom, començant per la gent de casa nostra'. 










Comparteix
   


Etiquetes

Galeria de Fotos

Junqueras: 'volem construir una República al servei de la gent”


Aquesta és la independència que volem i que hem començat a fer, després de la victòria que per fi vam aconseguir el 27S i que no deixarem que ningú ens prengui'. El president d'ERC ha destacat que 'nosaltres sempre hem posat el país i la seva gent per davant de tot i per això és important que Esquerra Republicana sigui molt forta, per garantir que continuarem fent tots els sacrificis que calguin perquè el país i la seva gent se'n surti'.

Rufián: 'plantarem cara a un estat antidemocràtic que ens nega el dret a ser a el que volem ser'.

Per la seva banda, el cap de llista d'Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que 'plantarem cara a un estat antidemocràtic que ens nega el dret a ser a el que volem ser'. El candidat republicà ha explicat que 'sóc aquí pels meus avis andalusos, que avui serien aquí defensant la democràcia i el dret a decidir de qualsevol poble'. 'Ells van arribar aquí d'altres indrets, aixecant barris i ciutats. Allò era impossible. El que no és impossible és guanyar un país a les urnes', ha afegit. Rufián ha denunciat 'la hipocresia d'aquells que acusen de manca de democràcia el procés d'independència de Catalunya, mentre tenen 120.000 persones enterrades a cunetes, mausoleu feixista pagat per l'Estat'. 'Anem a Madrid ha deixa ben clar que els que sempre havíem perdut ara hem guanyat. Anem a dir als que sempre han guanyat que han perdut i que som República', ha reblat.

Tardà: 'Visca la República que van construir els nostres avis, visca la República que ens van robar el 78”

Prèviament, Joan Tardà, número dos de la candidatura d'Esquerra Republicana al Congrés, ha començat el seu discurs exclamant: 'Visca la República que van construir els nostres avis, visca la República que ens van robar el 78, visca la República que van començar a anomenar Joan Puigcercós i Josep Lluís Carod-Rovira i visca la República que proclamarem en pocs mesos a la Plaça de Sant Jaume'. Tardà ha denunciat que 'tenim urgències evidents. Les costures de l'estat del benestar estan a punt de petar. Si no guanyem hipotecarem fins a tres generacions de catalans i això no ens ho podem permetre'. En aquest sentit, ha afegit: 'Maleïda la pàtria, per molt catalana que sigui, si exclou part dels seus fills. La nostra pàtria és la de la justícia social i la fraternitat'.

Bosch: 'hem demanat 15 vegades aquesta legislatura poder exercir el dret a decidir. Els grans partits espanyols ja han dit que no canviaran d'opinió'

Alfred Bosch, president del grup municipal d'ERC-Barcelona, ha recordat que 'hem demanat 15 vegades aquesta legislatura poder exercir el dret a decidir. Els grans partits espanyols ja han dit que no canviaran d'opinió'. Bosch ha destacat que 'nosaltres ja ho hem votat: a les consultes populars, el 9N i el 27S. Ja hem votat tot el que havíem de votar. Ara, construïm la República catalana'. Sobre el paper d'ERC al Congrés, ha afirmat que 'hem de dir a les estructures de poder de l'Estat espanyol: 'ho farem democràticament, tirarem endavant un nou país per parlar de tu a tu''.

Santi Vidal: : 'Qui millor que un jutge acusat de desafecte al règim, a dir-los que la llei només és una eina per resoldre conflictes, no per perpetuar-los com fan ells'

Al seu torn, el candidat d'Esquerra Republicana al Senat, Santi Vidal, ha demanat: 'Qui millor que un jutge acusat de desafecte al règim, a dir-los que la llei només és una eina per resoldre conflictes, no per perpetuar-los com fan ells'. Vidal ha manifestat que 'cada cop ens trobaran més drets, tossudament alçats, en defensa del nostre somni, que és la República catalana. Els recordaré, a cada intervenció, que els hi demano una votació especial i dissolguem d'una vegada el Senat. Un Senat té sentit en una República Federal, en una monarquia autoritària i gairebé absolutista no té cap sentit'.

Capella: Ens hauran d'escoltar i finalment asseure's a negociar'.
 
Per la seva banda, la fins ara senadora Ester Capella, número 3 per Barcelona, ha fet un repàs a la feina feta l'última legislatura al Senat i ha avançat que 'hi continuarem sent, defensant les nostres llibertats, els nostres drets i el mandat democràtic del 27S. Ens hauran d'escoltar i finalment asseure's a negociar'.

Xavier Roger: “no ens podem quedar a casa'.
 
El jovent ha estat representat per Xavier Roger, cap de llista de les JERC, qui ha reivindicat que 'la gent jove tindrà un paper decisiu en aquestes eleccions' i ha assenyalat que 'el jovent està en una situació molt complicada, com a conseqüència de la crisi i no ens podem quedar a casa'.
 
La uruguaiana Ana Surra, número 4 per Barcelona, s'ha referit al seu torn a les paraules de Carme Chacón demanant als immigrants que ajudin a frenar la independència: 'em fa pena que un partit al qual han abandonat els seus electors hagi de fer una crida als immigrants pensant que som menys intel·ligents'. Surra ha volgut recordar que 'molts dels immigrants han estat desnonats de casa seva perquè ella va promoure els desnonaments express, quan era ministra d'Habitatge'.
 
Els primers discursos han anat a càrrec dels candidats territorials. Jordi Salvador, cap de llista per Tarragona, ha avançat que 'a la nostra demarcació, les eleccions seran un frec a frec entre Esquerra Republicana i Ciutadans, la marca blanca del PP' i ha fet una crida a 'mobilitzar la nostra gent per guanyar en una de les demarcacions més maltractades del país'.
 
Xavier Eritja, cap de llista per Lleida, ha manifestat, per la seva banda, que 'hem de tirar endavant el procés d'independència, fer la República, perquè vivim en un estat d'emergència social'. Eritja ha criticat el pacte PSC i C'S a l'Ajuntament de Lleida, 'que està afectant l'ús del català'.
 
I Teresa Jordà, cap de llista per Girona, ha assegurat que 'a les comarques gironines ja hem desconnectat. Ens avalen 250.000 vots que ja han donat llum verd la independència. Tenim un mandat democràtic inequívoc i ho explicarem a l'Estat i al món'. L'acte ha estat presentat per l'actor Fran Cabdet i ha comptat amb l'actuació musical de Sabor de Gràcia.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL .UN DE SOL NO DOS
23 de novembre de 2015, 14.41 h

VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA MAI MES ESPANYOLA NI CASTELLANA ....... TOT EN CATALÀ .. A CATALUNYA Es de molta mala Educació Parlar en Castellà a Catalunya demostra ser una personaanalfabeta tonta que no vol apendra a parlar en Català IDIOTA Persona vinguda de fora ho nescuda aqui i no es vol integrar a Catalunya LES Persones que no se integran al PAIS Despres es demostra son un `perill per el Pais FRANCA es un bon ejempla SI No se integran ajudan a perjudicar la l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Francesc fletxa Calders
23 de novembre de 2015, 13.04 h

Per desconectar ho hem de fer com una colònia. Som una colònia i ens tracten com una colònia. Una colònia pot marxar quan vulgui i tothom està a favor d'ella. Les lleis de la metròpoli no ens afecten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
23 de novembre de 2015, 11.05 h

DEIXEBLE DE PEDROLO I BALLESTER CANALS, SÉ QUE NO S'HA DE VOTAR A ESPANYA. ARA ÉS EXCEPCIONAL, S'HAURÀ DE DEFENSAR LA RECUPERACIÓ DELS DRETS I CONSTITUCIONS QUE ENS VAN ARRABASSAR PER LES ARMES.A SANG I FOC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
23 de novembre de 2015, 09.53 h


La llotja del Madrid, cova de Alí-Babá i reunió de poders fàctics, on s'han tancat operacions fosques i avis-per de la "chulería" maldestra . Es poden guanyar títols , contractes empresarials i tractes "rars" de la judicatura. amb uns poders foscos, foscos, foscos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
mario fletxa barna
23 de novembre de 2015, 09.29 h

Que preciós va ser la presentació d'ERC a l'Estació del Nord, tots varen fer un discurs emotiu i trempador del primer a llúltim. Una g presentació!
JO ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA AMB ELS CATALANAS I PER ELS CATALANS- SOM REPÚBLICA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
23 de novembre de 2015, 09.29 h

NO CAL VOTAR EL 20-D Son les Eleccions de ESPAÑA i amb Espanya volem Trencar separar-nos dirlis ADEU ESPAÑA No anar a VOTAR A LES SEVES ELECCIONS ESPANYOLES .. NI ROJA NI RIOJA NI OLI ANDALUS NI VINS ANDALUSOS ... NI ESPANYOLS VOLEM SON I VOLEM SER CATALANS I QUE ENS PARLIN EN CATALÀ No en LLengua de unaltra Pais ques España con es la Castellana = LLengua Española ..E.R.C. RENEGA DE LA LLENGUA CATALANA Con fa temps RENEGA DE FER POLITICAS SOCIALS i ajuda ala DR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
23 de novembre de 2015, 09.24 h

EL SÚMATE DE BADALONA Va ESCRIDASSAR A LA ALCALDESSA de Badalona nomes Per Parlar en Català quin respecta tenen els Andalusos a la nostra LLengua Catalana LA Mateixa que te Gabriel Rufian ,, o LUIS Enrique ENTRENADOR DEL BARÇA Hosigui cap ja que ni la volem parlar he ALS ANDALUSOS NI AIGUA Dic lo que va dir la PRESIDENTA DE ANDALUSIA Cuan esba enrecordar de Catalunya A LOS CATALANES NI AGUA .... ..SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ Qui no volg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
23 de novembre de 2015, 09.05 h

#12

Tú, lapao, ¿eras dels que al col·legi cantaba ?. ALA MADRID, ALA MADRID, EL EQUIPO DEL GOBIERNO, LA VERGUENZA DEL PAIS. No crec.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 de novembre de 2015, 09.00 h






Caspella tenia somnis de grandesa, somiava imperis on mai no es colgués el sol, i per això no va dubtar en jugar tan brut com va poder, va assassinar milions de persones, les unes a Europa (per exemple als Països Baixos) d’altre a Amèrica i d’altres a l’Àfrica.


Sí, sí, va arribar a formar un gran imperi, . . . que li va durar ben poc i la va enriquir encara menys, de manera que avui l’estat de Caspella & satèl.lits és dels més pobres i amb més aturats d’Europa.


A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
23 de novembre de 2015, 08.52 h






HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! . . . COM GEMEGA LA GENTUSSOLA ( #1 #5 #9 #12 #17 #19 ) PANCASTELLANISTA ! ! !



Té, per amargar-los una mica el dia , vet aquí una frase que els agradarà:




LA FRANQUISTA ESPANYA, DIRIGIDA PER LA INCOMPETENT I VISIGÒTICAMENT ACOMPLEXADA CASTELLA, "VA POR RUTAS IMPERIALES CAMINANDO HACIA LA MIERDA"





huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.