directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau presenta el seu Nadal alternatiu

L'Ajuntament gastarà 1,54 milions entre activitats i enllumenat, per unes festes que "ens uneixen a tots i totes des de la diversitat"

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, ha presentat les activitats d’aquest Nadala a la ciutat de Barcelona i ha assegurat que tot i prescindir de la pista de gel, l'Ajuntament "mantindrà la centralitat" de les activitats de Nadal a la plaça de Catalunya i hi programarà, entre el 19 de desembre i el 4 de gener, una setantena d'espectacles gratuïts i una fira de consum responsable. Segons informa l’ACN, en total hi haurà prop d'un miler d'activitats als barris, un 10% més que l'any passat i el pressupost nadalenc serà d'1,54 milions d'euros, dels quals 690.000 seran per a activitats i 850.000 per a l'enllumenat. 

Comparteix
   


Etiquetes
Plaça Catalunya serà tant important com Trinitat Vella

Tot i que el principal escenari de les festes serà la plaça de Catalunya, "tant importants" seran les activitats que es facin en aquest cèntric espai "com les de Trinitat Vella" o altres barris, ha afirmat Colau. A més d'incrementar els actes arreu de la ciutat, diverses entitats dels barris també aniran a la cèntrica plaça a fer les seves activitats. "El teixit cultural, esportiu, artístic i social de la ciutat tindrà el seu moment a plaça Catalunya", ha afirmat l'alcaldessa.

Hola Nadal

Les activitats nadalenques van acompanyades de la campanya de comunicació 'Hola Nadal', que posa en valor les accions solidàries i de sensibilització fomentant un Nadal solidari i de participació i convivència. La campanya també incidirà en la necessitat de fomentar joguines no sexistes.

La primera Fira de Consum Responsable per Nadal

La programació a la plaça de Catalunya, pensada especialment per al públic infantil, tindrà un horari d'11 a 21 hores. Comptarà amb espectacles fixes i un calendari d'activitats temàtiques que variaran cada dia. Entre aquestes darreres hi haurà tallers de reciclatge, un circuit esportiu i tallers artístics de màgia i titelles, entre d'altres. La primera Fira de Consum Responsable , d'Economia Social i Solidària es farà entre el 19 i el 4 de gener de 10 a 21 hores. La mostra comptarà amb 65 activitats i projectes d'economia social i solidària.

El bosc dels desitjos i la font del solstici

Com a activitat fixa, en una àmplia zona de la plaça se situarà la instal·lació artística 'El bosc dels desitjos', un gran 'bosc' amb arbres fets d'escales i branques, inspirats per l'arbre d'Agramunt, idea original de Josep Guinovart, on s'hi podran penjar els desitjos dels visitants. A més, cada dia fins a finals d'any es podrà veure l'espectacle de teatre de carrer 'El gran carilló de Nadal', de la companyia Cia La Tal, amb una escenografia formada per un gran rellotge del qual en van sortint personatges que es mouen a ritme de carilló. També cada vespre les Fonts Bessones de la plaça, rehabilitades recentment, prendran vida amb l'espectacle d'aigua, llum i so 'La font del solstici'. Els últims dies d'activitat estaran especialment pensats per als més menuts, ja que del 2 al 4 de gener arribaran els carters reials, que recolliran cartes dels infants que s'acostin fins a la plaça.
 
Un pessebre sorpresa
 
El pessebre de la plaça Sant Jaume mantindrà les figures tradicionals i les combinarà amb les il·lustracions dels contes. Colau no ha volgut revelar més detalls sobre el pessebre i ha dit que calia mantenir la sorpresa fins aquest divendres, quan s'inaugurarà. Es podrà visitar fins al 6 de gener de 10 a 22 hores.

100 km d’il·luminació  

A més de les activitats, hi haurà prop de 100 km d'il·luminació nadalenca als eixos comercials. L'any passat van ser-ne 111. El consistori hi han destinat 850.000 euros i ha subvencionat el 50% de cada carrer, amb l'excepció de Balmes, Gran Via i Aragó, que corren al 100% a càrrec de l'Ajuntament igual que l'any passat. Els llums s'encendran aquest divendres 27 de novembre –sis dies més tard que l'any passat- fins al 6 de gener, un total de 260 hores. Es calcula que l'estalvi energètic serà d'un 13% en relació amb el 2014.

L’Home del mil·lenni liquidat

La cavalcada de Reis es farà com sempre amb la participació de diverses entitats de la ciutat, el dia 5 a partir de les 16.30h amb el Moll de la Fusta com a punt d'inici. El pressupost d'1,54 milions d'euros no inclou ni la cavalcada ni el Cap d'Any que es seguirà fent a Maria Cristina però sense l'Home del Mil·lenni.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
a fletxa Barcelona
26 de novembre de 2015, 19.31 h

L'Ada Colau, Cada vegada fa més pena. És la incompetència personificada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL .UN DE SOL NO DOS
26 de novembre de 2015, 09.56 h

JA FALTA POC PER NADAL i no beix ensendidas encara LES LLUMS DE NADAL de Cap Poble quin NADAL Mas triste tenin ultimamente he LLUMS I PESSEBRES DE NADAL Si voleu alegrar a les Persones SRS POLITICS SRS AJUNTAMENTS Si ja sr bosaltres si tindreu LOTE DE NAVIDAD I LA PAGA EXTRA Als Aturats no tindren res ni ajudas moltes familias ELS SENSE SOSTRE NI LLIT UN DORMIR i no pasar frio fret LLUMS DE NADAL JA ALS CARRERS COMERÇ CATALÀ POSA POSEU ARBRES DE NADAL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 de novembre de 2015, 09.19 h





#7 EUREKA ! ! HOSANNA ! ! ! HAL.LELUIAH ! ! ! ! . . . FIMALMENT EL CAGARRONESITO DIU UNA COSA QUE NO ÉS FALSA, QUE ÉS VERTADERA ! ! ! ! !


És clar que la diu acompanyada de no-sé-quantes babauades cantimflesques, però bé, AL MENYS EN DIU UNA DE CERTA ! ! ! !


Si, sí, CAGARRONESITO, aquesta vegada NO ET CONTRADIRÉ, perquè és ben veritat que :


DEMÀ SERÀ EL DIA 27 DE NOVEMBRE ! ! ! !


huah huah huAH HUAH HUAH HUUAAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHUUUAAAHH ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de novembre de 2015, 08.29 h

MAÑANA POR FIN SERA EL 27 DE NOVIEMBRE Y VIVIREMOS OTRO DIA HISTORICO Y SE CUMPLAN DOS MESES DE LAS ELECCIONES REGIONALES CATALANAS Y AUN NO TENGAMOS UN GOBIERNO QUE SIGA HACIENDO EL RIDICULO COMO LO HA HECHO LA FORCADELL HASTA AHORA.

SIENTO FALTA DE ACCIONES NAZIS QUE NOS HAGAN REIR.

!!!!COMO HECHO DE MENOS A LOS CLOWNS DE SI !!

EL SANCHEZ TENA Y EL ARIEL SI QUE ERAN BUENOS PAYASOS Y NOS HACIAN REIR CON SUS CHARLOTADAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 de novembre de 2015, 21.48 h

Tenint els TOP-MANTAS convertits en els REIS MANGANTS DE BCN, per que calen els Reis Mags?
Colau, vestida de TOP-MANTA i amb el sac a l'esquena POTSER NO CAL LLOGAR PAPA NOELS, OI, grassoneta i menja-macarrons de caviar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
25 de novembre de 2015, 19.45 h

UN NADAL SENSE LES LLUMS ALS CARRERS I PESSEBRE NO ES UN NADAL Normal con DÉU MANA Cal fer EL NADAL de tota la vida ja coses no san de perdre I EL NADAL Es una de elles Qui sel volgui carraga li pasaran factura a les Urnes segur...EL NADAL Es alegria per les criatures que disfruten amb les LLUMS I REGALS ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de novembre de 2015, 17.48 h

Colau, ja has dit al Reis que si van en Metro, NO PAGUIN, que a BCN, nomes paguen el Metro els IMBECILS?
quina vergonya veure que tu pagues i tothom es cola i et miren com si fos un Pujol repugnant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de novembre de 2015, 17.41 h


#2 I parlant d'Ajuntaments i d'impostos, cal dir que, entre l'IRPF que se m'endú el 25% del que guanyo, l'IVA que se'm menja de mitjana el 20%, i l'IBI que em fot gairebé el 10%, sense comptar serveis com el d'escombraries, a mi només em queda el 45 % del que guanyo.

Mentre em consta que les GRANS FORTUNES no paguen ni el 30% del que guanyen.

No us sembla un ABÚS ??

Espero que amb la independència, al menys passats els primers dos o tres anys, necessaris per a l'estabilització, el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de novembre de 2015, 17.36 h



Ada Colau, sabia que no eres gaire bona catalana, perquè no feies gran cosa per a aconseguir l'alliberament del teu poble , però no sabia que tinguessis tan poques llums. No sabia que fossis tan curteta.

Les festes de Nadal NO UNEIXEN NINGÚ QUE NO ESTIGUI JA UNIT, i per contra, serveixen per a molestar un percentatge no pas majoritari però sí important de la població, entre els que em compto jo.

Quan veig la quantitat de kilowats que es gasten en l'enllumenat dels carrers per tal q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
25 de novembre de 2015, 17.31 h

I tant fum!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.