directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy, el rei del ridícul internacional

La comunitat internacional estorada per la frivolitat del Govern espanyol amb un tema tant sensible i important com la implicació en la lluita contra el terrorisme gihadista i l’ajut a França

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol ha protagonitza en una setmana una seqüència de declaracions i desmentiments sobre la seva implicació en la lluita contra el terrorisme gihadista que ha anat des d’oferir-se públicament a suplir l’exèrcit francès al Sahel a negar l’oferiment i posposar qualssevol acció a després del 20-D. Fet que han deixat bocabadada la comunitat internacional. Tot plegat a punta a un govern on preval la lògica electoral, que improvisa, s’acovardeix amb els fantasmes del passat i que no és capaç de mesurar les seves capacitats militars. Veiem la seqüència dels fets i les possibles causes d’una actuació tant llastimosa. 


Comparteix
   


Etiquetes

L’atemptat a Mali fa tremolar les cames a Rajoy

El passat dijous el ministre d’Exteriors José Manuel García Margallo en una entrevista a 13TV es vantava que Espanya podria suplir les tropes de França a Mali i a la República Centreafricana per tal que París pugues destinar aquests efectius a lluitar contra l’EI a Síria i que ja havien dit als francesos que estaven disposats a ajudar en els que demanin en la mesura que sigui possible. L’endemà, ‘El País’ publicava a portada una notícia en el mateix sentit, desmentida amb rotunditat pel govern espanyol una hora després de l’atemptat terrorista a Mali, aquell mateix divendres. L’excusa va ser que París no havia fet cap petició concreta. Quatre dies després, el primer ministre francès Manuel Valls deia a Rajoy que França està oberta a qualssevol ajut que alleugi les operacions a l’exterior, i l’ambaixador de França a Espanya hi afegia que l’assumpte s’havia de discutir-se d’immediat no després del 20-D.  
      
El fantasma de l’11M s’apodera de La Moncloa

L’atemptat a Mali l’endemà mateix que Margallo fes la proposta públicament va alertar el govern espanyol del risc d’una operació que suposa l’enfrontament amb diversos grups terroristes que podrien situar directament Espanya en el seu punt de mira a les portes d’unes eleccions. Aquí el record de l’11M va ser clau pel desmentiment, a més d’haver fet l’oferta abans de comptar amb el suport de les altres forces polítiques espanyoles.

Rajoy no sap calibrar les capacitats de l’exèrcit espanyol

Un article a El Confidencial explica quins son els impediments i conseqüències catastròfiques, que segons fonts militars expertes en disseny i planificació d’operacions, tindria un relleu de les tropes franceses al Sahel per part de l’exèrcit espanyol. Entre els aspectes insalvables hi ha el fet que espanya no disposa d’intel·ligència a la zona i no la coneix suficientment per al qual cosa seria impossible mantenir un nivell d’operativitat similar a la dels soldats francesos. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Francesc fletxa Calders
29 de novembre de 2015, 13.10 h

#28,29 Amic meu, per tenir Catalunya controlada amb l'exèrcit en tenen prou i de sobres. Per envair Catalunya que no vol saber res de violència, n'hi ha prou amb quatre de violents.I aquests quatre, segur que hi són. Si no ho fan no és per por a nosaltres sinó a la Unió Europea i a la resta del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Neuetess fletxa tenen els soldats repartits i insuficients
29 de novembre de 2015, 10.57 h

Ho oblidava: es tant escafanyida la capacitat d'intervencio per les armes que tenen, que persones lligades a estaments militars es van "creure/imaginar" que l'atemptat de l'Ave era la resposta de l'estat, mitja, el SABOTATGE......no crec que mai s'aclari aquell afer de l'ave previ a les primeres votacions d'investidura catalana.
Possiblement Madrid fara la guerra bruta a catalunya si el Proces continua, res d'ocupacions armades, guerra de sabotatges i tirs en la nuca o pressons per la via execu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Neuetess fletxa tenen els soldats repartits i insuficients
29 de novembre de 2015, 10.50 h

Abans del nostre 27S vaig llegir. Tenen 22mil soldats professionals repartits "politicament" pel mon, com a petites mostres. La Soraya va fer tornar la penya d'Afganistan a correcuita abans del 27S i son pocs (era octubre). No tenen res. Han fet recomte per saber si podien invadir catalunya (si podessin ja ho haurien viscut) i no els surt els comptes. Exemple: invadir catalunya sostingudament, per controlar catalans son un minim de 170mil efectius. Ni portant aqui tota la guarda civil es garant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
David fletxa Granollers
26 de novembre de 2015, 23.22 h

veu tres partits de futbol a la setmana, segons ha declarat...i no es perd els del reial mad cada dissabte! Com voleu que tingui temps per pensar? Perdó, he dit pensar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
pepet fletxa el vendrell
26 de novembre de 2015, 19.50 h

#24 Que sabrás tu de valentías Viçentet eres tonto y no sabes historia giripolla VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de novembre de 2015, 14.36 h

EL TRIBUNAL DE ESTRASBURGO DE LOS DERECHOS HUMANOS APRUEBA LA SITUACION DEL "PRESO POLITICO "OTEGUI.

El Tribunal de Estrasburgo mantiene en prision a Otegui hasta el fin de su condena. El Tribunal tambien rechaza que el presidente del Constitucional sea imparcial por militar en el PP.

Los abogados de Otegi denunciaron ante el Tribunal de Estrasburgo al presidente del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, por haber admitido que es militante del PP. Sin embargo, esta sede judicial, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
26 de novembre de 2015, 14.01 h

#23 normal , vosotros nunca habéis sido históricamente un pueblo muy valiente , cualquier otra región de España siempre tuvo más valor q vosotros
Las ovaciones y aplausos a Franco cuando entró en Barcelona fueron muy esclarecedoras


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Francesc fletxa Calders
26 de novembre de 2015, 12.23 h

Desgraciadament, Espanya sí va guanyar una guerra, i va ser contra Catalunya, un país més petit i en inferioritat militar. Ha sigut una guerra amb diferents episodis en que la ciutat de Barcelona ha estat bombardejada repetidament i l'exèrcit ha fet de les seves a tot el territori català. Aquesta situació es diu COLONIAL, ja que un territori lliure, independent, amb les seves lleis i les seves institucions, amb la seva cultura i el seu idioma ha sigut envaït i dominat per un altre.
Amb e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joui triviani fletxa La Guingueta
26 de novembre de 2015, 11.43 h

L'única batalla guanyada per España en el món va ser la gran i ferotge batalla guanyada a l'Illot de Julivert, (Isleta Perejil)....jajajajajajajaja quin ridícul més espantós.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
26 de novembre de 2015, 10.28 h

Las cuatro verdades del barquero:

1. Espanyanscastiga i humilia: se está “castigando a Catalunya por defender ideas políticas pacíficas, democráticas y respetuosas con los derechos humanos”, “cuando se nos saca del café para todos es para castigarnos y para humillarnos”.

2. Espanyansataca: “Agresiones hay de muchos tipos: físicas, de género, verbales, psicológicas.., y también agresiones institucionales”. Lo del FLA es una agresión “de Estado (…) contra la población... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.