directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP ara assenyala ERC com a dolent de la pel·lícula

Salellas acusa ERC de moure’s per interessos de partit i de no tenir “cap mena d’intenció de posar-se sota els interessos de país”.

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Benet Salellas, diputat de la CUP al Parlament i una de les peces clau en la negociació per formar un nou govern, en una entrevist a l’ARIET dispara contra ERC  i l’ANC  i es queixa que la CUP no té un “recolzament explícit d’aquell sector social que no veu amb bons ulls que investim Mas”. Salellas afirma que el seu principal mal de cap en aquests moments és no haver de triar entre la qüestió nacional i la social i apunta que una solució a l’impàs actual pot ser “esperar després del 20 D” i, amb l’ajut  de Catalunya Sí que es Pot, “buscar una sortida aritmètica que podria passar des de l’abstenció a intentar generar un nou candidat", i argumenta que Catalunya Sí que es Pot haurà de moure fitxa quan vegi que Podemos no pot pactar un referèndum.
foto facebook Benet Salellas
foto facebook Benet Salellas

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP esperava que ERC faltés a l’acord de Junts Pel Sí

Segons Salellas l’interlocutor en les negociacions és CDC  i això fa que la feina sigui “molt complicada” i assegura que “nosaltres partíem de la idea que dins de Junts pel Sí hi havia un equilibri de forces” però que s’han equivocat perquè ERC “s’ha acotxat en el discurs de CDC” per por a que CDC baixi del tren del procés. “Nosaltres pensàvem que ERC no assumiria aquest paper eternament i ens hem trobat que no han mogut fitxa”, diu Salellas, i afegeix que comprovar que “ERC tan sols es mou per preservar el seu partit" ha esta una gran decepció.

L’ANC poc plural

“L’ANC, en els processos interns que hi han hagut, s’ha anat decantant molt cap a un model poc plural. El plantejament estratègic predominant és donar suport a la figura de Mas com a punta de llança de l'independentisme”, afirma Salellas i afirma que la CUP se sent pressionada pel massime que equipara al peronisme.

La ciutadania també rep

Salellas critica el fet que la ciutadania en general ho delega tot a les institucions i assegura que té a veure amb un plantejament “naïf” generalitzat i equivocat, perquè no es pot plantejar un procés de ruptura amb un tot poderós Estat espanyol “participant en tres manifestacions i fent 30 piulades”, i considera que aquesta actitud ciutadana “delegacionista” ha estat afavorida per “CDC i sectors burgesos que sempre els ha fet por un poble empoderat que surt al carrer”.

Cal apuntalar la CUP

Salellas es pregunta si ha de ser només cosa de la CUP la negativa a investir Mas o si hauria de ser un posicionament ampli de l’esquerra i afegeix que ara mateix estan sols i pressionats. El diputat també assegura que el que li preocupa molt ara mateix “és fer coses que la gent no entengui” perquè políticament no serveix fer una cosa políticament impecable i coherent si  no l’entén ningú i es pregunta si té sentit continuar amb la negativa a investir Mas per coherència estricta.

Les eleccions anticipades no tenen “res de dolent”

Salellas assegura que li fa molta ràbia allò de “en cinc anys hem anat tres cops a votar”, i considera que amb les eleccions “Farem la ciutadania més partícip i és polititzarà. Però és veritat que cal tenir en compte que no es podria tornar a plantejar en clau de plebiscit”. Amb tot, assegura que d’entrada rebutgen aquesta possibilitat perquè amb l’actual conjuntura parlamentària toca aprofitar la majoria independentista del Parlament “per construir els instruments base i poder celebrar un referèndum amb garanties” i evitar interpretacions de vot.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
PereelDigne fletxa Granollers
27 de novembre de 2015, 16.53 h

Salelles hauria de mesurar les seves paraules. Acusar la honestedat d'ERC i de l'ANC és un greu error que li pot sortir car. La CUP tornarà a ser presonera de les seves paraules com quan van dir "no a Mas". Com pot demanar a ERC que es despengi del Junt pel Sí i doni suport a al candidat que aquesta formació extremista vulgui? Qui té una situació explosiva és la CUP, dividida en dues meitats i no ho resoldrà buscant enemics exteriors. Per cert, ja han investigat quins "militants" abran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Francesc fletxa Calders
27 de novembre de 2015, 13.30 h

A en Salellas li procupa molt que la gent no l'entengui perquè ell és un "ser superior" com en Florentino Pérez. En Salellas i tots els de la CUP haurien de saber que la crítica més útil que hi ha es diu "autocrítica". Si esteu absoluntament segurs de tot el que feu i heu de fer, com sembla, sou uns rucs I el pitjor que ens pot passar és caure en mans d'uns rucs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
27 de novembre de 2015, 13.20 h

#12 Si tu penses en algú concrec, més val que ho explicitis. Aleshores hi podré estar d'acord o no. Amb insinuacions i que cadascú ho apliqui a qui li sembli, no es va enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Isabel fletxa Bcn
27 de novembre de 2015, 09.25 h

Em sembla que la CUP hauria d'escoltar més al poble i no fe tantes cabales, s'estan embolicant i parlant malament de tothom aconseguiran que la ciutadania els hi perdi la confiança.
Que critiquin a l'ANC quan els seus voluntaris han estat fent campanya per la CUP i enganxants propaganda seva a on no tenien prou gent, em sembla vergonyos i una decepció per tots els que ho hem fet pensant que tirarien endavant la independencia i no que la pararien.
Que ara és vulguin ajuntar amb CSQP és l'er... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
27 de novembre de 2015, 09.01 h





#27 apa, au, no siguis TAN ridícul, Cagarroneses: a hores d'ara qui et penses que ignora que EL TEU PARE VA MORIR A LA "DIVISIÓN AZUL", ajudant a Hitler a envair Rússia? . . . i que la teva mare era "molt amiga" dels que varen tornar amb vida de la Divisiong Assssul . . .


No et pensis que perquè la teva estupidesa congènita t'empenya a insultar els altres amb allò que TU ETS, és a dir, NAZI FILL DE NAZIS, podràs enganyar ningú . . .


Bé potser sí podràs enganyar algú, . .... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
jo no soc agromenauer fletxa trempera matinera cada mati
27 de novembre de 2015, 08.39 h

#27 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de novembre de 2015, 08.24 h

#26 QUERIDOS NAZIS HOY ES UN GRAN DIA HISTORICO PARA EL PRUSES

HOY HACE DOS MESES DE LAS ELECCIONES REGIONALES CATALANAS EN QUE LOS PARTIDOS SEPARATISTAS OBTUVIERON LA MAYORIA DE ESCAÑOS, PERO NO DE VOTOS.

HOY SE CUMPLEN DOS MESES DE QUE MASS VA MENDIGANDO LA PRESIDENCIA DANDO VERGUENZA AJENA

HOY HACE DOS MESES QUE JUNTS PEL 3% SE LIMITA A PRESIDIR A MASS O A NADIE MAS AUNQUE ESO SIGNIFIQUE REPETIR ELECCIONES.

ESTOY EN SIN VIVIR POR VUESTRA MONTAÑA RUSA EMOCIONAL QUE OS HACE AGOTAR LO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
27 de novembre de 2015, 01.09 h

Ho dic molt de debó.
No val la pena formar govern amb aquests NO aliats, sinó més aviat contraris.
Ens estan "xulejant" a tots.
Crec que no saben a que juguen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
27 de novembre de 2015, 00.44 h

#24 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de novembre de 2015, 23.06 h

MARCA CATALUÑA EN EL EXTERIOR

El fiscal pide cárcel para dos mossos por golpear y vejar a un homosexual extranjero
La acusación solicita para los agentes dos años y dos meses de prisión, multa e inhabilitación

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/fiscal-acusa-dos-mossos-golpear-vejar-barcelona-homosexual-entranjero-4704642

MAÑANA SERA POR FIN EL DIA HISTORICO EN EL PRUSES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.