directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millet i Montull van a la presó pel cas de l'Hotel del Palau

Montull assegura que 'algú' de l'Ajuntament va proposar-li la permuta · L'interlocutor a la Generalitat va dir-li que 'tot era possible'

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La jutgessa ha ordenat l'ingrés a presó de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, pel cas de l'Hotel del Palau. La Fiscalia de Delictes Urbanístics havia demanat presó incondicional ahir dijous al migdia després que ambdós declaressin al llarg de dues hores cadascun davant la jutgessa per tràfic d'influències i apropiació indeguda en l'operació de l'Hotel del Palau. Després d'aconseguir el canvi d'usos de la finca signant convenis amb l'Ajuntament de Barcelona i la conselleria d'Economia van vendre-la a l'empresa Olivia Hotels. Antoni Castells, Ramón García-Bragado i Carles Martí hauran de declarar com a testimonis. Millet i Montull han passat finalment la nit a la presó de Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, on van ser traslladats a quarts de dotze de la nit des de de la Model, on havien ingressat en un primer moment.
fèlix millet, jordi montull, palau de la música
Fèlix Millet i Jordi Montull.

Comparteix
   


Etiquetes
Montull assegura que tenia un interlocutor a la Generalitat

En l'auto, la jutgessa veu indicis que els dos acusats, Fèlix Millet i Jordi Montull, en qualitat d'expresident de la Fundació privada Orfeó Català-Palau de la Música i director administratiu de la Fundació, van impulsar l'operació urbanística que tenia com a finalitat la construcció de l'hotel i que aquestes entitats van adquirir els immobles de les Escoles Cristianes el 10 de novembre del 2003. Una operació que no es va inscriure el registre i que comportava que el Palau pagués les obres de restauració de l'Escola Salle Comtal per un valor de 4,48 MEUR.

En la seva declaració i al contrari del que assegura Millet –qui diu que les dificultats per a la construcció de l'hotel a causa de les catalogacions i usos dels edificis van anar apareixent progressivament-, Montull ha afirmat que desconeixien els obstacles amb els quals es podrien trobar a l'hora per tirar endavant el projecte , però que 'algú' de l'Ajuntament de Barcelona li va assegurar que es podien utilitzar edificis seus per fer una transferència dels aprofitaments urbanístics. Més tard, però, aquesta persona li assegura que la Generalitat tenia uns edificis que podien patir aquesta modificació. Sense concretar qui, Montull explica que el seu interlocutor a la Generalitat li va dir que 'tot és possible' sobre la descatalogació dels immobles especialment protegits malgrat que el Departament de Patrimoni adverteix d'aquesta dificultat.

En l'auto, també consta la correspondència entre 2006 i 2009 que els dos acusats van mantenir amb alts càrrecs de l'Ajuntament, com l'aleshores primer tinent d'alcalde de Barcelona, Carles Martí; amb el gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament, Ramon Massaguer o el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, demanant el seu suport per a l'aprovació inicial a la Comissió d'Urbanisme del projecte de l'hotel del Palau.

Si l'operació s'hagués arribat a dur a terme, Fèlix Millet i Jordi Montull, haguessin cobrat 3,6 milions d'euros en comissions.

Perill d'influenciar a terceres persones

Segons es desprèn de l'auto del jutjat d'instrucció 10 de Barcelona, el risc de fuga queda minimitzat atès que Millet i Montull estan sotmesos a un procés penal sense haver fugit, tenen domicili conegut i suficient arrelament a l'estat espanyol. Pel jutjat això constata que Millet i Montull romandran al país fins que finalitzi la instrucció. En tot cas, diu, podria reduir-se el risc fixant una fiança.

Per contra, sí que veu apreciable el risc d'ocultació, alteració o destrucció de les fonts de prova rellevants, ja que la capacitat dels imputats per influir sobre altres possibles imputats o testimonis és òbvia, per la jutjessa. Això, afegit a la complexitat pròpia de l'actuació investigada, complica la instrucció. Aquest risc d'alteració i influència ve motivat pel fet que Montull ha declarat que aquest dimecres va estar parlant amb un dels testimonis que ha de comparèixer al jutjat i al qual li va comunicar que portés davant del jutge la documentació que acredita que els 900.000 euros presumptament apropiats fraudulentament corresponent als seus honoraris. ´

Aquest testimoni és Óscar Díaz, que pertany al despatx d'arquitectes al·ludit reiteradament pels imputats com de confiança i a qui van encarregar importants obres del Palau. La seva intervenció en el projecte de l'Hotel era una condició innegociable, segons revela l'auto. La documentació que ha d'aportar Díaz seria un element que permetria corroborar les manifestacions de Montull a l'hora de justificar els 900.000 euros que apareixen als seus manuscrits. El cert és que ja ha mantingut contactes amb aquest testimoni indicant-li el que ha d'aportar, manifesta la jutgessa, que al seu torn assenyala que les testificacions que es realitzaran en els propers dies són capitals per tal d'obtenir la informació necessària que permeti determinar si l'actuació presumptament delictiva dels imputats en va comportar d'altres. A més, no descarta que tant Millet com Muntull però en especial Montull segueixin exercint la seva influència sobre algunes persones.

El risc d'alteració de les fonts és, per tant, l'element que apunta a un possible domini sobre la tramitació dels expedients informatius per part dels imputats i sobre les parts que en resultarien beneficiades. Això produiria un benefici econòmic als imputats, la clarificació del qual depèn precisament del domini que els imputats puguin estar exercint sobre terceres persones. Això fa imprescindible, diu l'auto, l'aplicació de la mesura cautelar de presó provisional, la durada de la qual correspon al temps imprescindible per la pràctica de les diligències d'investigació necessàries.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Jordi fletxa Barcelona, Sants-Montjuïc
18 de juny de 2010, 16.37 h

CIU, PP, ICV i PSOE de Barcelona van votar a favor d´aquesta operació urbanística de Felix Millet. ERC va votar en contra de tota aquesta cosa de l´hotel de felix Millet. Els independentistes, com sempre amb les mans netes i els altres amb el cul a l´aire. Com diu laporta, que n´aprenguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Antoni fletxa LLeida
18 de juny de 2010, 15.52 h

Reagrupats que no li doranran la Generalitat al PSC pero li donaran a CIU que pensa que el país no és prou madur per a la independència. Aquests tampoc és el cami


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
18 de juny de 2010, 15.50 h

Collons, però quanta gent fa d´Ex-votant ? Avui al 3r missatge tòxic ens ha tocat un suplent que més que fer faltes d´ortografia, es diria que apenes parla català.
A veure,comptem : Ja tenim els "normals", el valencià que diu "meua", i ara el que no sap parlar català...David Madí, et deuen sortir carets tant de trolls i ara ja contractes aficionats. I no diguem ja quan es posen noms de noia o noms curtets amb ciutats curtetes per pura mandra de dissimular que són mercenaris a sou de C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
e-monegal fletxa Barcelona
18 de juny de 2010, 14.36 h

Ahhhhh!!!! Alerta!!!!! Els Reagrupats afirmen estar preparats "per assumir la responsdabilitat de prendre el relleu d'ERC". Quins xicots més trempats!!! Això de passar del bar del poble a tenir seu a Passeig de gràcia puja molt l'autoestima. Llàstima però que durant la seva etapa a ERC i fins a dia d'avui han demostrat un conportament infantil i malcriat... Rabietes i més rabietes a l'estil de "me llevo el scatergoris". I ara, telespectadors de la política, prepareu-vos, s'ajuntaran amb L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
REAGRUPEM-NOS fletxa BARCELONA
18 de juny de 2010, 14.06 h

Aire fresc al Parlament amb diputats inequívocament independentistes que no pactin amb l'enemic español del PSC a canvi de res. Des de Reagrupament, amb Laporta o sense ell, estem preparats per assumir la responsdabilitat de prendre el relleu d'ERC en la representació del moviment independentista. Puigcercós i carod han errat el tret massa vegades. I no podem permetre que es torni a repetir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa Barcelona, Sants-Montjuïc
18 de juny de 2010, 13.34 h

CIU, PP, ICV i PSOE de Barcelona van votar a favor d´aquesta operació urbanística de Felix Millet. ERC va votar en contra de tota aquesta cosa de l´hotel de felix Millet. Els independentistes, com sempre amb les mans netes i els altres amb el cul a l´aire. Com diu laporta, que n´aprenguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21 Toni Cop d'Ull
18 de juny de 2010, 13.17 h

Aquí ja hi ha més trolls convergents que a l'AVUI! "ex-votants d'ERC", no coleu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 de juny de 2010, 12.44 h

#13 Jo de tu no cridaria tant. Penso que seria bo que durant un temps tanquessis la teva boqueta fins que tot aquest merder no s'aclareixi. No fos que haguéssis d'empassar-te tot el què dius. Fa temps, penso que fou als inicis d'aquest cas, algú va dir: "Si estiro de la manta sortiran moltes coses", més o menys amb aquestes paraules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
18 de juny de 2010, 12.32 h

FIXEU-VOS QUE ELS "GRANS" PARTITS D´OBEDIÈNCIA ESPANYOLA=CIU,PSC-PSOE I PP, SÓN ELS MÉS CORRUPTES DE TOTS. AIXÒ RECORDA ALS TEMPS DE LA DICTADURA EN QUE ELS INCONDICIONALS DEL RÈGIM EREN QUI MÉS DINERS DESVIAVEN CAP A SUÏSSA. ARA ELS DESVIEN CAP A LES SEVES BUTXAQUES I LES DELS SEUS AMICS. QUIN FÀSTIC!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
18 de juny de 2010, 11.43 h

#17
Qui haurà de bordar molt i fer moltes hores extres ets tu ex-llepa, tu i els altres trolls convergents i unionistes disfressats d´independentistes i que per molt que bordeu no teniu gens clar que els regionalistes de segona de Ciu guanyeu les eleccions i els resultats d´Erc siguin tant dolents com diuen les vostres enquestes fetes a mida per vosaltres mateixos, sinó a que bé tanta insistència a repetir com lloros les vostres pròpies mentides? Ningú dona puntades de peu a un gos mort... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.