directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Continuen atiant la por: Mas insisteix que la independència seria 'derrotada' en un referèndum

El líder de CiU contradiu l'enquesta del Periódico, que ja fa l'independentisme majoritari

Comentaris 65  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tant és que un mitjà tan tebi nacinalment parlant com El Periódico hagi constatat que l'independentisme ja és majoritari a la nostra societat: Des de CiU continuen negant aquesta evidència i atiant la por a l'alliberament nacional. Aquest dissabte el president de la federació, Artur Mas, ha reiterat que la batalla que ha de lliurar Catalunya és la del concert econòmic, i ha insistit, contràriament al que diuen les enquestes, que Catalunya no està prou preparada per guanyar un referèndum sobre la independència.  El líder de CiU assegura que el resultat d'un referèndum seria una 'derrota' que el país no pot arriscar-se a assumir.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
El líder de CiU, Artur Mas, aposta perquè la lluita de Catalunya es basi en aconseguir el concert econòmic amb vista a les pròximes eleccions. Mas admet que la societat catalana 'és cada cop més madura per decidir lliurement el seu futur' però considera que 'ara no és el moment, no hem de fer el que ens podria portar a no guanyar', ha dit. El president de CiU ha recordat que Catalunya ja té prou derrotes acumulades a la seva història i que no pot assumir-ne una altra que podria arrossegar generacions. 'Les victòries les hem de plantejar bé i en el moment que les puguem guanyar'.

Per això aposta per aconseguir la gestió dels propis impostos, 'com tenen els bascos o els navarresos', perquè 'Catalunya produeix molts recursos i al final molts d'aquest recursos se'n van a altres llocs i no s'utilitzen bé'. Per a Mas, és propietari que Catalunya pugui tenir el concert. 'Això, Catalunya ho necessita com el pa que menja', ha dit. CiU ha demanat màxim suport a les eleccions per aconseguir una majoria que els reforci en aquesta batalla, que ha reconegut, 'serà complicada'.

L'Estatut

Artur Mas ha recordat als més de 500 militants i simpatitzants que s'han congregat al míting territorial de CiU celebrat aquest dissabte a Calafell (Baix Penedès), que la sentència de l'Estatut és 'imminent'. Preveient una retallada del text, el líder convergent ha demanat que els ciutadans surtin al carrer per fer sentir la seva veu de manera pacífica però contundent, 'per dir a l'Estat espanyol que no estem disposats a que retallin els nostres drets com a poble'. Mas s'ha mostrat convençut que tot i que la decisió del Tribunal Constitucional 'serà legal, hi haurà molt catalans que la rebutjaran i una majoria social que es revelarà'. 'Aquesta reacció hi haurà de ser. Política i de la gent', ha demanat.

Resposta al president

Mas ha criticat que Montilla l'hagi acusat aquest matí de liderar un 'independentisme vergonyant' i que els president de la Generalitat hagi demanat que els independentistes 'vinguin de cara'. Per això ha instat Montilla a ser ell i el seu partit els que es posicionin en aquest sentit. 'Que algun dia ens expliquin que són ells i que volen per a la Catalunya del futur', ha dit.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#65
20 de juny de 2010, 19.04 h

#33 Aquesta opció en fa recordar quan durant les èpoques franquistes, tohom era franquista i alçaven el braç cap en dalt, amb la palma de la mà cap endavant. Va venir la transició, i cony !!! Miracle!!! Tothom era demòcrata i fins i tot laics. Si Vostè votava ERC, no s'entén que per més que aquest partit l'hagi defraudat, es decanti cap a CiU, que són com el PP en versió catalana. Penso que hauria de posar les seves idees en ordre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
20 de juny de 2010, 18.57 h

#25 Si ara, i ara és ara, no dintre de quatre anys més som incapaços de poder pujar al primer replà de l'escala, votant a partits com CiU, que no són partidaris de la segregació, com pensa poder a pujar a l'últim pis de la mateixa escala si ja no ho ha pogut fer al primer replà ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
20 de juny de 2010, 18.53 h

#24 Possiblement tingui raó en alguns punts, si bé no en tots, perquè ERC molta cosa ha fet per Catalunya, i que no han fet altres partits en més de 20 anys de govern. Pel que es despren del seu comentari, em dóna la impressió que Vostè és independentista. Llavors, digui'm: A quin altre partit vol donar suport per aconseguir el nostre propòsit ???. Suposo que no ho farà a CiU, perquè aquests continuen sent taxatius en aquest tema ???. Penso que hem de tenir paciència, i si mai aconse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
20 de juny de 2010, 18.43 h

#23 Estic d'acord amb Vostè, i fins i tot sembla que hauria de ser així, Però ai las !!!!, veig que en molt de fòrums on es tracte aquesta temàtica, només es parla d'en Mas. Però què me'n diu de l'espanyolista Duran ???. És ell que tot i no sent el secretari general d'aquesta formació, i encapçalant un partit més petit que convergència, sembla que és el guia espiritual del partit. D'altra banda, penso que les paraules d'en Mas, poden ser, si bé no un insult, sí un menyspreu cap a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
20 de juny de 2010, 17.55 h

#17 Em sembla molt bé que vulgui ser espanyol, i ho dic seriosament. Almenys és sincer. Però si és així, hi ha una cosa que no em lliga: Com és que a aquest col·lectiu que ens sentim independentistes i més a més un col·lectiu, on es dóna per entès que no vol ni sentir a parlar de rei, s'hi dirigeix en català ???. Ja pot fer-ho en castellà home. !!!! Ja l'entenem aquest idioma, perquè gràcies a Vostès, ben aviat aconseguiran que el català i els catalans formem part de l'històri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
20 de juny de 2010, 17.40 h

#15 T'has deixat de dir que tampoc volem alcaldes que juguen a ser herois, els quals a canvi d'unes més que possibles sucoses prebendes, posen en risc de contaminació nuclear no solament els seus pobles veins, la seva província i tot el país que és Catalunya. Alcalde al qual CiU havia d'alçar-li un expedient, el qual ha quedat en el no res, com tot el què diu i fa CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
20 de juny de 2010, 13.24 h

L´EXCUSA DE LA FRUSTRACIÓ ÉS PATÈTICA. ÉS QUE VIURE EN UN PAÍS OPRIMIT I COLONITZAT A ON ELS CATALANS CADA DIA ENS SENTIM MÉS ESTRANGERS A CASA NOSTRA I SENSE PODER DE DECISIÓ I CONDICIONATS EN TEMES TANT IMPORTANTS COM INFRAESTRUCTURES, IMMIGRACIÓ, RELACIONS EXTERIORS, CULTURA, IMPOSTOS ETC. NO ÉS FRUSTRANT? PER SI NO SE N´ADONAT EL SR. MAS CATALUNYA VIU EN UN ESTAT DE FRUSTRACIÓ PERMANENT I AMB UN REFERÈNDUM NO HI TENIM RES A PERDRE I MOLT A GUANYAR. I EL SÍ EL TENIM MÉS A PRO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
20 de juny de 2010, 13.12 h

#54
NO ENS DEIXEM ENREDAR PER CIU. NO ÉS QUE EL MAS SIGUI PORUC, ÉS QUE CIU ESTÀ MOLT CONDICIONADA PELS SEUS "BENEFACTORS" FINANCERS AMB MOLTS INTERESSOS PARTICULARS A L´ESTAT OPRESSOR I PER AIXÒ MATEIX CIU MAI PASSARÀ DE SER UNA TRISTA COALICIÓ REGIONALISTA DE SEGONA DEL ARA NO TOCA.
DIGUIN EL QUE DIGUIN EL VEN- ESTATUTS DEL MAS I EL CARA DURA DURAN, AMB UN REFERÈNDUM VINCULANT NO HI TENIM RES A PERDRE PERQUÈ ENCARA QUE SORTÍS EL NO SERVIRIA PER DONAR A CONÈIXER EL CAS CATALÀ A T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
pagano fletxa el masnou
20 de juny de 2010, 13.09 h

de victoria en victoria, fins la derrota final, senyor Más, quina pena doneu, botiguers (guapo!! gracies!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Jose fletxa bCn
20 de juny de 2010, 12.59 h

Sigem realistes. La independencia només sera facible quant CiU vulgui, i això no és una opinió, és una realitat i un fet. Demostrem a CiU que som una majoria i fem una oposició independentista forta, REAGRUPAMENT I ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA!!!
!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.