directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas demana als catalans que no afavoreixin un coalició PP-C's a La Moncloa

El president en funcions avisa que un pacte d'aquest tipus "es girarà contra Catalunya"

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Vic .- El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha demanat aquest dissabte als catalans que no afavoreixin amb el seu vot una coalició de PP i C's a La Moncloa perquè després "es girarà no en contra dels independentistes, sinó de tota Catalunya". "Aquesta coalició serà una competició entre aquests dos per veure qui la fa més grossa i qui la diu més grossa respecte a Catalunya", ha avisat en el míting central de Democràcia i Llibertat celebrat a Vic, on ha advertit del risc d'una victòria de C's a Catalunya. 






Comparteix
   


Etiquetes

Mas ha cridat a concentrar el vot en aquella candidatura "que més s'assembla a Junts pel Sí", perquè inclou gent que prové del socialisme, de la democràcia cristiana, dels valors republicans i també de CDC.

En el míting central de campanya de Democràcia i Llibertat, Mas ha posat el focus sobre el risc que es pot córrer el 20-D d'una coalició PP-C's a La Moncloa, impulsada, a més, amb els vots dels catalans. El president en funcions ha alertat que un resultat així anirà en contra de Catalunya, però no només dels independentistes, sinó de tots els ciutadans, i ha posat d'exemple el pagament del FLA, el deute en matèria d'infraestructures o els atacs a la immersió lingüística.
 
"És molt important que des de Catalunya no fem el joc a través del vot a aquest tipus de coalicions que després a Madrid es giraran contra Catalunya. Atenció amb el 20-D perquè es poden produir coses que no hi penseu", ha avisat.
 
Però a més de demanar als catalans que no alimentin aquest pacte a Madrid, Mas ha reclamat concentrar el vot en l'opció que "més s'assembla a Junts pel Sí". "No hi ha cap altra formació que s'assembli tant a Junts pel Sí que la que hem configurat nosaltres", ha reivindicat el president, que ha enumerat els diferents corrents polítics que s'han integrat sota les sigles de Democràcia i Llibertat.
 
Ha fet especial menció a Demòcrates de Catalunya, la gent que es va escindir d'Unió quan el partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida "no va ser capaç d'arribar fins al final", ha apuntat, tot i que "els valors fundacionals d'Unió passaven per l'autodeterminació de Catalunya portada fins a l'últim extrem".
 
També ha posat en valor la presència a Democràcia i Llibertat de gent procedent d'ERC, del món socialista i de CDC, "que no és el partit de les elits, sinó que representa les classes mitjanes, i que sempre ha guanyat les eleccions al Parlament".
 
Duran i Herrera, els de "ni carn ni peix"
 
Aquest no ha estat l'únic missatge que ha adreçat a Unió. Per demostrar que el procés sempre ha tirat endavant tot i que moltes vegades s'havia posat en dubte, ha recordat la gestació de la llista conjunta, la celebració del 9-N i la gestació de la data i la pregunta. En aquest punt, ha remarcat que la pregunta es va pactar "fins i tot amb en Duran i amb l'Herrera, els de 'ni carn ni peix, ni sí ni no'".
 
I ara, en plenes negociacions amb la CUP, s'ha mostrat convençut que la feina "es rematarà en el millor sentit i amb els millors resultats". "Aquest cop també ens en sortirem encara que sembli molt complicat i molt difícil", ha assenyalat.
 
Mas ha reclamat continuar amb aquesta feina feta els darrers anys votant el 20-D per demostrar que els catalans "no volen ser súbdits" de l'Estat. Ha assegurat que Democràcia i Llibertat no va a Madrid a fer un discurs contra Espanya. "Però sí contra un Estat que ens vol convertir en súbdits calladets, que ajudem en els moments importants a canvi de no cridar gaire, que penquem sempre, que s'emportin un munt de recursos per no tornar mai més i a canvi de perjudicar-nos el nostre principal signe d'identitat que és la llengua i que nosaltres no puguem anar a les urnes a decidir el nostre futur. Ens volen simplement com una regió que penca, folklòrica i calladeta", s'ha queixat.
 
Votar en defensa del 9-N i de Mas
 
Per la seva part, el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, s'ha adreçat a la gent que "té un sentit democràtic i un compromís amb les urnes" per demanar que votin el 20-D també per demostrar a l'Estat que els catalans estan units en defensa del 9-N i en defensa d'Artur Mas. Al seu parer, cal dir a Madrid en les properes eleccions que "en democràcia no es posen querelles per posar les urnes i se'ls ha de contestar que d'aquesta manera no"
 
Fent referència a uns dels lemes que fan servir les joventuts de CDC en aquesta campanya, 'Pirem', Homs ha exclamat: "No pirem perquè estem pirats, pirem perquè n'estem farts, perquè proposem el canvi que anhela la gent".
 
El candidat s'ha mostrat optimista respecte als dies de campanya que queden perquè detecta que "el context de fredor" inicial ara poc a poc "es va escalfant" i l'ambient va girant i s'assembla al de "la tensió dels moments previs a les grans ocasions". Homs s'ha mostrat convençut que Democràcia i Llibertat "tornarà a donar al campanada" el 20-D i deixarà "amb un pam de nas a tots els que diuen que el procés està mort i enterrat". Ara bé, ha alertat que amb un mal resultat, no es podrà mirar el futur "amb la mateixa esperança i confiança".
 
 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
15 de desembre de 2015, 10.23 h

EL 20--D Les Eleccions Espanyoles qui millor diu lo que son es son ELS ESTOPA .. amb la seva .. RUMBA A LO DESCONOSIDO ... .. Ja que mai unes Eleccions Espanyoles es podien calcular con seran aquestes en moltes Sorpreses de ultima hora UNIÓ al Carrer lo mes Segur ELS DE ARTUR MAS El Amic de RAJOY Dic Amic per què es veritat JUNTS BAN FER .. LA REFORMA LABORAL .... Junts ban fer molts Pactes C.I.U. I P.P. Ban estar molt junts he ... JA ELS CON ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
15 de desembre de 2015, 10.17 h

TIC-TAC...TIC-TAC ... ARTUR MAS ....TIC-TAC...TIC-TAC DEMOCRACIA I LLIBERTAT = CONVERGENCIA = C.I.U. ... TIC-TAC ... TIC-TAC Tindras UN FORT VOT DE CASTIC La Gent las Familias no te perdonaran NI LA CORRUPCIÓ NI RETALLADES SOCIALS Podreu fer EL CANVI DE NOM DEL PARTIT POLITIC pero Sois Los Mismos Perros Pero Con Otros Collares BUENO Bosaltres SOIS LOS MISMOS PERROS CON OTRO NOMBRE ha ha ha .....ARTUR MAS sigue creciendo la CUENTA QUE TIENES EN SUÏSSA .. S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
15 de desembre de 2015, 10.10 h

9 ) SI Els del Govern Català CONVERGENCIA Mandan al TEU aJUNTAMENT I te embargan TE EMBARGAN LA AJUDA SOCIAL DELS TEUS FILLS DISMINUIDOS .. No tindrias RABIA I ODI Cap a la PUTA DRETA CATALANA QUE SON ELS DE ARTUR MAS i el seu gran Amic i aliado Junqueras SI EL GOVERN CATALÀ ALS DE c.i.u. i e.r.c. embargan ajudas socials dELS NOSTRES FILLS Ja quels Pares estan al ATUR DE LLARGA DURADA i ja no cobren res SI JO VUI PERDIN ELS DE DRETES TAN ESPANYOLS CON CATAKLANS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de desembre de 2015, 20.28 h

#10 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
13 de desembre de 2015, 19.43 h

#8

Querida NAZI,

Es un viejo rojo que pronto morirá sin haber visto sus ideas politicas triunfar jamas y que se mueve por la amargura y el resentimiento.

ES DIGNO DE PENA Y CONMISERACION


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de desembre de 2015, 19.39 h

#6 Entre com escrius de malament i el que dius, em fas dubtar entre atribuir-te mala intenció o posar en dubte el teu grau d'intel·ligència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de desembre de 2015, 19.34 h

El més intel·ligent és que s'ocupin amb diputats independentiste el màxim nombre possible d'escons, tant al Congrés com al Senat. Cal que tots els independentistes anem a votar partits independentistes i no a partits que prometen referendums o federalismes impossibles i molt menys encara als unionistes del dimoni.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
12 de desembre de 2015, 20.03 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
12 de desembre de 2015, 17.01 h

NO ARTUR MAS Voldria P.P. ,, CIUTANS I DEMOCRACIA I LLIBERTAT Hosigui Convergencia ARTUR MAS Ja te moltes ganas de Salvasr altra vegada al Govern Espanyol con ban fer moltes vegades cuan eren C.I.U. .EL 20--D MILLOR ABSTENCIÓ Millor no anar a VOTAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
el meu esport? insultar al lapao fletxa insultar aragoneses es un plaer
12 de desembre de 2015, 15.39 h

#4 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.