La Camarga també es presenta a les eleccions espanyoles
Fem un repàs dels principals implicats en el cas d'espionatge políitc més escandalós dels últims anys i que es troben a les llistes
La sagrada i intocable constitució espanyola comença dient que ‘Espanya és un estat social democràtic i de dret’. Un ‘estat de dret’ vol dir que la justícia és igual per a tothom. I aquells que defensen a ultrança el text de la carta magna són els primers a saltar-se’l amb total impunitat i, fins i tot, amb supèrbia. Estem parlant d’un dels episodis més vergonyosos de la política catalana dels últims temps, orquestrat, com no podia ser d’una altra manera, pels partits espanyols del PP i del PSOE. Tots els implicats en el Cas La Camarga estan a les llistes d’aquestes eleccions espanyoles. Fem un repàs:
José Zaragoza:
Les hipòtesis de qui va encarregar la gravació de la conversa de La Camarga són moltes però cada cop pren més cos la idea que el PSC va estar darrera l’encàrrec, l’únic punt feble d’aquesta hipòtesi és com sabia el PSC quan tindria lloc el dinar entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho i Victòria Álvarez. La solució la podríem trobar en les paraules de Victòria Álvarez en la compareixença a la comissió d’investigació del Parlament, que va deixar entendre que Zaragoza i Camacho tenien una relació que anava més enllà de la política i que aquest fet podria explicar que Zaragoza estigués implicat en la gravació que va dur a terme Método 3 i que, segons sembla, el PSC hauria pagat. Així, un secret d’alcova podria resoldre la incògnita i el cas, perquè d’aquesta manera les peces del cas de La Camarga encaixen perfectament, a més, cal demanar-se a qui podia beneficiar la informació obtinguda de la gravació.
Amb tot, José Zaragoza surt totalment net d’aquest escàndol i ocupa el quart lloc a les files del PSC per a les eleccions espanyoles d’aquest desembre.
Jorge Moragas:
També va voler aparèixer davant dels mitjans com un perjudicat del cas Camarga. Una ‘tapadora’ bastant simple. Doncs, net i polit, Morgagas ocupa el segon lloc dels populars a les eleccions per Barcelona. L’advocat, a part de ser director de gabinet de Rajoy i de marcar-li l’agenda, manté bons contactes a l’exterior i va ser l’encarregat d’internacionalitzar el combat contra el procés independentista i aconseguir el suport institucional de governants estrangers. Recordem els SMS entre Jorge Moragas i Maria Victòria Álvarez, que posen en evidència la cuina del cas Pujol i el motiu: "Si concedissis una entrevista i ho expliquessis tot, salvaries Espanya”, li diu Moragas a Álvarez en un missatge a finals de 2012 .