directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El 12,4% dels electors han votat a les sis de la tarda, la participació supera ja la consulta de la Diagonal

La Coordinadora crida a acudir a les urnes en les últimes hores de la jornada

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El 12,4% del electors, unes 60.760 persones, han anat a votar aquest diumenge fins les 18 hores en els 47 municipis on se celebra la consulta sobre la independència. Tot i les dificultats de portar el procés a les poblacions del cinturó metropolità, amb aquesta xifra l'onada de consultes del 20J ja supera la participació assolida a la consulta sobre la Diagonal de Barcelona. El portaveu de la Coordinadora, Uriel Bertran, ha fet una crida a la participació en les últimes dues hores de jornada electoral. El diputat d'ERC també ha lamentat els 'atacs feixistes' que s'han produït a Mataró i a Cornellà de Llobregat, però ha destacat que no han alterat en cap cas el desenvolupament normal de la jornada. Les properes dades de participació seran ja les definitives. Mataró, la ciutat més gran on se celebra aquest diumenge la consulta, registra un 22,47% de participació a les sis de la tarda. Alfons López Tena, que participa en l'organització, va camí de repetir a Mataró l'èxit d'Osona durant el 13D.

coordinadora, consulta, independència, 20j
Comparteix
   


Etiquetes
Bertran ha indicat que la Coordinadora és 'conscient' que la participació en els municipis de l'àrea metropolitana no serà la mateixa que en comarques 'de llarga tradició catalanista', però el 'repte' ha estat precisament poder celebrar les consultes amb normalitat i amb totes les garanties, amb els voluntaris necessaris per fer-ho. 'Hem aconseguit organitzar la consulta amb les mateixes garanties que a la resta de comarques', ha assegurat.

I és que el diputat d'ERC ha subratllat que els organitzadors tenen en aquest cas dos handicaps. El primer, que són ciutats grans, on costa arribar a la ciutadania. En aquest punt ha ironitzat sobre la consulta sobre el futur de la Diagonal que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona. 'El mateix Hereu pot explicar com és de difícil arribar al conjunt de la ciutadania', ha indicat, tot recordant que la coordinadora no tenia els 3,1 MEUR dels que disposava l'alcalde de Barcelona.

Caciquisme urbà

Però és que a més, Bertran ha denunciat que alguns ajuntaments estan posant 'pals a les rodes'. El cas de Cornellà de Llobregat, amb alcalde socialista, és el més clar, perquè no es va permetre ni que es debatés la moció a l'Ajuntament, s'ha queixat. El diputat ha lamentat aquest 'caciquisme urbà' que no s'havia registrat fins ara, i que també s'ha pogut veure a Sant Feliu de Llobregat. 'No esperem els nivells de participació d'Osona i de La Garrotxa perquè estem en unes condicions totalment diferents', ha conclòs.

En la mateixa línia, ha admès que també preveuen que hi hagi un resultat percentualment superior dels vots en contra de la independència en l'anomenat cinturó roig metropolità, i més tenint en compte que hi ha hagut una campanya organitzada en defensa d'aquesta opció. Bertran ha celebrat que les consultes s'hagin normalitzat fins el punt que hi puguin haver campanyes a favor i en contra.

Bernat Dausà, portaveu de l'organització de Sant Feliu, ha explicat que han tingut una feina 'feixuga' per aconseguir punts de vot a la ciutat, i ha agraït que fins i tot UDC hagi cedit el seu local. De tota manera, ha explicat que la intenció dels organitzadors és que hi hagi una 'distància prudent' respecte els partits polítics. També ha lamentat que hagin hagut de penjar cartells diverses vegades perquè veien que desapareixien.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa Reus
20 de juny de 2010, 21.35 h

#1 pues si no llevas "clines"ve corriendo a pillarlos antes de que eliminen a ecspaña del mundial...si tan a favor de la democracia estais porque no vais a votar?...si sois tantos los patriotas ecspañolitos seguro que ganabais...pero claro...la democracia os da sarpullido.MENDRUGO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere fletxa Reus
20 de juny de 2010, 21.13 h

Si els organitzadors d'aquestes consultes volen fer un favor a Catalunya, que treballin per Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de juny de 2010, 21.12 h

Felicitats Catalans ! Aviat Vlaanderen & Scotland ens afegirem.
La recollida de signatures estarà guanyada, i el partits no tindran cap més remei que mullar-se quan arrivin les eleccions.

FELICITATS a TOTS els DEMÒCRATES //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavierbcn fletxa españa
20 de juny de 2010, 20.58 h

no veas que exito jajajajajaaj , madre mia el que no se consuela es por que no quiere, que vote mas gente que el cutre consulta de la diagonal ya se da como un exito jajajajajaj , seguir seguir ,que el riculo puede ser mayor, la verda es que este periodico sabe llenar portadas, jajajajajaj , venga no lloreis mas que no llevo clines


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.