directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Arenys de Munt prepara una gran trobada per commemorar la primera consulta independentista

El 1r Aplec per la independència servirà per inaugurar el monument d'homenatge al referèndum inicial

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El proper 12 de setembre es celebrarà a Arenys de Munt el 'I Aplec per la independència', que serà una gran trobada festiva coincidint amb el primer aniversari de la primera consulta sobre la independència de Catalunya organitzada per la societat civil, aquell històric 13 de setembre de 2009. Els organitzadors conviden tots els promotors de consultes sobre la independència del Principat a participar-hi, així com tots els catalans independentistes, en una gran trobada que retrà homenatge a les comissions organitzadores, servirà per encoratjar la consulta de Barcelona Decideix i coincidirà amb la inauguració del 'monument per la independència', en homenatge a l'històric tret de sortida de les consultes.
Els promotors estan preparant un munt d’actes festius amb una càrrega d’emotivitat i reivindicació d’independència, amb la voluntat que la jornada faci 'trontollar' novament els fonaments de les estructures polítiques actuals.

La celebració es farà el dia 12 de setembre i no el 13 perquè aquest enguany cau en dilluns, i volen aprofitar la jornada per 'aplegar el màxim de moviments independentistes i que es converteixi en una jornada participativa a tots nivells', segons assegurava l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra. 

Els responsables de l'Aplec també estan organitzant un llibre commemoratiu d'aquella històrica jornada de votacions, que va viure la insòlita visita dels manifestants falangistes, als quals no s'espera aquest any.

La jornada també servirà per inaugurar la monumental escultura commemorativa del primer referèndum, una monumental obra de Jaume Rodri, amic de Lluís Maria Xirinacs i autor del monòlit en record seu a Ogassa (Ripollès).




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.