directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP demana temps per conèixer els resultats del 20D abans de signar cap acord

L’esquerra alternativa demana l’abstenció a les espanyoles i no estalvia crítiques a ERC i CDC

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La CUP es vol esperar als resultats del 20D per tancar les “converses” –tal i com han qualificat les negociacions- amb Junts pel Sí. Mentrestant, demanen l’abstenció (malgrat que els republicans els han demanat el vot) per aquestes eleccions i qualifiquen “d’opinió personal” les declaracions de fa uns dies de Quim Arrufat on es posicionava per Podemos.

Anna Gabriel segueix acaparant el rol de líder malgrat la coralitat a les rodes de premsa
Anna Gabriel segueix acaparant el rol de líder malgrat la coralitat a les rodes de premsa

Comparteix
   

La CUP vol esperar a veure els resultats del 20D abans d’enviar una proposta definitiva a l’assemblea del 27D

Sembla ser que la CUP comença a veure “positivament” els gestos que ha anat fent durant les darreres setmanes Junts pel Sí. Així ho han expressat avui els membres de la formació en roda de premsa al Parlament, sense estalviar retrets cap a ERC i CDC, que han sonat a excusa. Amb els comicis espanyols aquest cap de setmana i les festes de Nadal i l’assemblea final a la cantonada, la formació anticapitalista vol estirar encara més les negociacions fins just passades les eleccions espanyoles per veure com queda el mapa polític espanyol.

Botran justifica l’espera arrel de la detecció de possibles escletxes en l’actitud d’ERC i CDC

Totes les mirades dels representants de la CUP es dirigien –com és habitual ja- vers Anna Gabriel a l’hora de buscar el vistiplau per respondre les preguntes dels periodistes. Albert Botran ha explicat que tenen la sospita que tant l’esquerra com la dreta catalana intentaran obrir una escletxa en funció de qui guanyi les eleccions a espanya per mirar d’intentar negociar les engrunes amb el futur executiu espanyol.

ERC ha reiterat en campanya que l’única negociació a la que assistiran serà a la del repartiment d’actius i de passius. És més, el programa que presenta la formació de Junqueras és el propi de la República Catalana. En el cas de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs diu que estaria disposat a asseure’s a la ponència d’una hipotètica reforma constitucional per defensar el mandat independentista del 27S. Tanmateix, la CUP dubta, mentre l’assemblea que tenen convocada per finals de desembre coincidirà amb els tres mesos d’indecisió d ela formació després del 27S.

Optimisme de cara a la decisió final

La formació alternativa ha explicat que “no hi ha cap carpeta tancada” amb Junts pel Sí i que tot està obert. La CUP diu que encara no s’han abordat els temes de les privatitzacions amb els negociadors de la coalició independentista però han valorat positivament les ganes d’entesa dels de Romeva. La idea de la formació és elevar una proposta al seu consell polític que elaborarà la proposta que enviarà a l’assemblea determinant del 27D, que a la seva vegada votarà el posicionament definitiu de la formació respecte el futur de Catalunya. Pel que fa a les afirmacions de Quim Arrufat de fa uns dies són només a títol personal. La CUP es troba en el dilema de demanar el vot per ERC o Podemos.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Francesc fletxa Calders.
16 de desembre de 2015, 16.51 h

De veritat que em sap greu que la CUP es suïcidi d'aquesta manera. Jo crec que són gent amb suficient bagatge com per aportar molt a Catalunya i al procés de independència. Però s'han trobat en una situació de fals poder (10 vots controlant-ne 62) que els ha ofuscat i que no saben digerir. S'haurien de fer la pregunta: Cóm hauriem actuat si haguéssin sigut 68 de Junts pel Si i 10 de la CUP? Els independentistes que els han votat no els tornaran a voltar perquè se senten enganyats i els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
16 de desembre de 2015, 16.00 h

Els que tenim una certa edat sabem com es manipula una assemblea. Tothom hi té idees pròpies? Quants miren al del seu costat per veure si s'ha d'aplaudir o bramar? Quants infiltrats del CNI tenen? Tota la CUP en mans del que pensi i digui l'Anna Gabriel, que ja sabem de quin peu calça?
1. No votar el 20D significar deixar en mans dels unionistes el Congrés i el Senat, de forma que quedessin democràticament legitimats per fer-se amb el poder a Catalunya, via el 155 o el que els conving... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
16 de desembre de 2015, 15.59 h

#17 En llanito para que lo entiendas: Lo del interés negativo es porque no le interesa a nadie. Por eso quien compra la deuda espaÑola és la UE. No son particulares, porque habria que ser jilipollas para pagar por prestar dinero.(Sobretodo a espaÑa, con la fama de corruptos y gandules de sus habitantes)
Preguntale a tu perro, que creo que tiene mas sentido comun que tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
el bandoler fletxa d´Arbucies
16 de desembre de 2015, 15.58 h

#17 filldelagranputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
16 de desembre de 2015, 13.37 h

#10 DEMOLIDOR EFECTO DEL PRUSES SOBRE LAS EMISIONES DE DEUDA DEL TESORO. LOS QUERIDOS NAZIS QUE AUGURABAN QUE CON UNA DEUDA DEL 99% DEL PIB YQUE EL CLAMOR INTERNACIONAL DEL MANDATO DEMOCRATICO DEL PUEBLO CATALAN LLEVARIAN AL ESTADO ESPAÑOL AL OSTRACISMO POLITICO Y E CONOMICO HAN ACERTADO, UNA VEZ MAS, DE LLENO

UNA VEZ MAS, Y VAN YA . . . . . EL TESORO REFINANCIA SU DEUDA PUBLICA Y COBRA A QUIENES SE LA COMPRAN. MIENTRAS TANTO LA CLASIFICACION CREDITICIA DE LA GENE CATALANA ES BONO BASURA.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Valentín fletxa Cerdanyola del Valles
16 de desembre de 2015, 10.54 h

Que vol dir que volen conèixer prèviament el resultat del 20N? Que no diuen que al Congreso no s'ha d'anar per res? Que no diuen que fan abstenció?Que espern, que gunayi Potemos per canviar de xaqueta?
Realment cada vegada semblen més una colla manipulada pel CESID.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
16 de desembre de 2015, 09.35 h

#3 Doncs per a mi és una colla de nens petits peteners que JUGUEN a la políca sense voler ser polítics, que JUGUEN a fer la guerra sense ser guerrillers, que JUGUEN a fer monòlegs sense saber perquè, sabent que només LA REPÚBLICA els necessita i CALLEN LA SEVA VERITAT QUE ÉS la LLIBERTAT PER CATALUNYA, que JUGUEN... JUGUEN... JUGUEN... Realment CATALUNYA I LA SEVA CIUTADANIA ÉS UN JOC?

VISCA LA REPÚBLICA I LA LLIBERTAT DEL NOSTRE PAÍS... CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JORDI fletxa GRANOLLERS
16 de desembre de 2015, 08.26 h

La CUP ha de pagar el mal que fa a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
16 de desembre de 2015, 08.02 h

Aneu fotent la papallona amb els partits centralistes. Amb les vostres animalades el que conseguireu serà que tothom us doni pel forat negre, això sí, amb carinyo i vaselina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
16 de desembre de 2015, 00.24 h

#10 Els extrems es toquen. És faixisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.