directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

10A: La consulta sobre la independència culminarà a Barcelona

Puigcerdà farà la consulta el 18 de juliol · Altres ciutats com Tarragona, Badalona o Terrassa encara no han fixat data

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de la quarta onada del 20J, la consulta sobre la independència de Catalunya té la mirada fixada en l'arribada de la consulta a la capital. Fins ara s'ha demostrat que la principal dificultat del procés rau en la capacitat de l'organització de penetrar socialment a les grans ciutats, com ja es va veure amb l'onada del 25A i s'ha constatat amb l'arribada de les consultes a l'àrea metropolitana. Barcelona Decideix haurà d'afrontar el repte d'organitzar la consulta a la capital del país amb el simbolisme que això comporta i després de veure com el propi Ajuntament ha fracassat estrepitosament amb la consulta sobre la Diagonal tot i la inversió de més de tres milions d'euros. Fins al 10 d'abril, quan es farà la consulta barcelonina, Puigcerdà consultarà el 18 de juliol i d'altres ciutats com Tarragona, Badalona o Terrassa tenen previst fer-ho sense haver concretat data. Tot plegat coincidirà amb la recollida de signatures perquè es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya.
El Camp Nou, un col·legi electoral excepcional

Pel que fa a la consulta de la capital catalana que es celebrarà l'any vinent, cal recordar que l'11 de juny passat, en l'última junta del FC Barcelona presidida per Joan Laporta, va aprovar-se per unanimitat donar suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya del 10 d'abril de 2010 i cedir el Camp Nou com a col·legi electoral.

Des de la Coordinadora per la Independència van qualificar aquesta decisió de 'fet històric', i van proclamar que dels molts suports rebuts aquest era, 'sense cap mena de dubte, el més significatiu'. A més en la seva primera compareixença com a nou president blaugrana, el guanyador de les eleccions al FC Barcelona, Sandro Rosell, va garantir que permetrà la celebració de la consulta a les instal·lacions del Camp Nou, tal com va aprovar la junta sortint.

Consulta als EUA

A més, les consultes sobre la independència no continuaran només al Principat, sinó que se seguiran celebrant diversos referèndums arreu del món. A més de les ja celebrades a Holanda, Suïssa, Hamburg, Irlanda o el Quebec, diverses metròpolis dels Estats Units també celebraran consultes. Tal com informàvem divendres, una trentena de voluntaris ja treballa en els aspectes tècnics d'aquest referèndum, que comptarà amb problemes logístics com la gran extensió del territori, els diversos fusos horaris i l'inexistència d'un cens dels catalans que viuen als EUA.

Per ara, la comissió organitzadora intentarà convocar meses a les principals ciutats dels Estats Units. De moment ja n'hi ha una de segura a San Diego, i esperen que el vot pel correu sigui 'la principal força per aconseguir l'èxit'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.