directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Campuzano: "Els de la CUP són molt conservadors i no ho saben"

El número dos de la candidatura de Democràcia i LLibetat assegura que l'independentisme necessita ampliar la majoria social i "no ho aconseguirem amb estelades i gralles"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé / @gerardsese .- La campanya del 20D no s’atura per a ningú, ni tan sols per Carles Campuzano, número dos a Barcelona per darrere de Francesc Homs, que ens cita al bar de l’Auditori perquè ve d’un enterro. És un gat vell de la política espanyola, però no precisament perquè ell sigui molt gran (51 anys) sinó perquè se’n va anar a Madrid amb només 32 anys. Llavors ja comptava amb una legislatura al parlament català i, abans i tot, ja va estar fent política local a Vilanova i la Geltrú. És llicenciat en dret i molt actiu a les xarxes socials i a internet. De fet El desembre de 2013 va ser escollit Diputat 2.0 en els premis que cada any atorga l’Asociación de Periodistas Parlamentarios de Madrid, i el seu blog va ser finalista a l’edició del mateix any dels Premis Blogs Catalunya.

carles campuzano, democracia i llibertt, dill, eleccions espanyoles
Carles Campuzano
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
És la cinquena vegada que et presentes a les eleccions espanyoles…

Cinquena...? No, no, la sisena!

Ostres, ho he calculat malament, és que en són tantes...

Sí, ja porto 5 legislatures...

Des de l’any...?

1996... sóc pura casta! (riu)

A l'entrevista que precedeix aquesta, Santiago Vidal em deia que a la nova Constitució catalana s’haurien de limitar els mandats a dues legislatures, què en penses?

Jo crec que va ser més arriscat que em fessin diputat l’any 1996, amb 32 anys, que em reescullin el 2015. A la resta d’Europa o als EUA o al Canadà els millors parlamentaris solen ser els que tenen més experiència. És diferent del vessant executiu, on és millor que els mandats siguin limitats. En un sistema parlamentari, la capacitat dels diputats de conèixer els dossiers, de saber tractar amb els sectors que tenen interessos amb les lleis que es discuteixen, el tarannà i el funcionament de la cambra, tenir la perspectiva històrica dels canvis legislatius... tot això es tradueix en ser millor parlamentari. Segurament, però, sóc el menys adequat per fer aquestes disquisicions...

Separem l’executiu del parlamentari, doncs...

Sí. Tinc molt clar que un alcalde o un president estigui limitat a dos mandats. Però un parlamentari... la seva feina rendeix molt més amb el pas del temps.

A més has rebut el premi a diputat 2.0, ja que tens un blog, ets actiu a les xarxes... això serveix perquè els ciutadans s’apropin més als polítics. Creus que tots els parlamentaris haurien de ser actius a la xarxa?

Em sobta que no ho siguin i que no utilitzin el potencial que té internet. Sense caure en el simplisme de pensar que és la gran solució als problemes, que no ho és, internet té un gran potencial de transparència, de diàleg, d'informació, de discussió, de conèixer gent... l’estona que inverteixo a usar la xarxa és molta i sempre tinc la sensació que és un esforç que té un retorn amb l’activitat que faig. Hi ha companys que no ho entenen i en són més reticents. Jo els dic que s’equivoquen.

Clar... perquè també pot tenir un punt contraproduent: per una banda perquè exposes conviccions pròpies que potser contradiuen les directives del partit i per l’altra perquè tampoc pots atendre a tothom i pots deixar gent sense resposta...

No es pot contestar a tothom i a vegades tampoc ho vols perquè a internet s’esdevenen converses o discussions que no porten enlloc. Però si som crítics, també t’hi afegiria un tercer element: el narcisisme que generen les xarxes i mirar-nos al melic.

L’obsessió de veure quants seguidors tenim!

Exacte, aquest narcisisme!

I al teu blog jo he llegit articles teus molt clarament en la línia socialdemòcrata que potser no acabaven de quallar amb el discurs de CDC. Es poden usar les xarxes per fer pressió al mateix partit?

Les xarxes permeten a tots aquells que no estem a la primera línia de la política i que, per tant, ens costa més fer arribar les nostres idees, poder expressar les nostres opinions. Per mi, el blog continua sent una magnífica oportunitat per explicar la feina que faig a Madrid i les meves idees. Com dius, a vegades, no són exactament les oficials del meu partit però estic convençut que la societat ens demana als polítics que no siguem uns lloros repetint els argumentaris que s’elaboren des de les seus centrals dels partits sinó que tinguem opinions pròpies.

He llegit al teu blog una cosa que m’ha agradat molt: dius que CDC ha de fer unes polítiques bisexuals!

LLEGEIX LA RESPOSTA I TOTA L'ENTREVISTA AQUÍ.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
17 de desembre de 2015, 14.19 h

#5

Aragoneses : i dura..... dura......., dura......, dura....... i dura, la teva tonteríe.. Estàs com molt inútil en aquestes pàgines. NINGÚ ET FOT CAS.

FINS I TOT, ET VOTEN NEGATIU, SOLAMENT DE VEURE EL TEU NICK. LA GENT PASSA DE LLARC. !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
17 de desembre de 2015, 12.15 h

DEMOLIDOR EFECTO DEL PRUSES SOBRE LAS EMISIONES DE DEUDA DEL TESORO. LOS QUERIDOS NAZIS QUE AUGURABAN QUE CON UNA DEUDA DEL 99% DEL PIB YQUE EL CLAMOR INTERNACIONAL DEL MANDATO DEMOCRATICO DEL PUEBLO CATALAN LLEVARIAN AL ESTADO ESPAÑOL AL OSTRACISMO POLITICO Y E CONOMICO HAN ACERTADO, UNA VEZ MAS, DE LLENO

UNA VEZ MAS, Y VAN YA . . . . . EL TESORO REFINANCIA SU DEUDA PUBLICA Y COBRA A QUIENES SE LA COMPRAN. MIENTRAS TANTO LA CLASIFICACION CREDITICIA DE LA GENE CATALANA ES BONO BASURA.


El Te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
17 de desembre de 2015, 10.11 h

Que proposes, que parlem tots com el Rufian?, ja en hi ha prou de submarins traïdors i troians, estem a Catalunya per fer un país lliure de gent ADAPTADA a la gent i costums de la nostre terra. Prou ja de colonitzadors imperialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
17 de desembre de 2015, 08.02 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa ESPANYA ESCANYA i ENGANYA i a robar s'afanya. & & & estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET ≈ ≈
17 de desembre de 2015, 07.53 h

SI US PLAU:


No crec que "els de la " CUP siguin ni conservadors ni irresponsables ni els hagi pujat la tonteria al cap, simplement, SÓN UNS INDEPENDENTISTES RESPECTABLES, que per desgràcia ESTÀN EQUIVOCATS EN LA SEVA ESTRATÈGIA POLÍTICA.


No crec que sigui l'insult el millor camí per a fer canviar d'estratègia a la CUP.


Personalment, reservo els meus insults per als PANCASTELLANISTES que lluiten amb males arts contra la nostra independència.


I per a la CUP prefereixo dedicar-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de desembre de 2015, 07.31 h


I no deu ser que son uns irresponsables que se els ha pujat la tonteria al cap !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.