directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Armes i vehicles militars sense control a l'Empordà

Una Associació de reservistes voluntaris exhibeixen vehicles i armes de l’exèrcit espanyol a l'Aeròdrom d'Empuriabrava com si fossin seus

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’exèrcit espanyol torna a estar sota sospita després que el 24 d’octubre passat es deixessin veure un mínim de tres vehicles militars i un arsenal d’armes a l’aeròdrom d’Empuriabrava, segons diversos testimonis consultats pel directe!cat. El fet, que va inquietar clients i veïns de l’aeròdrom, és que l’exhibició no formava part d’una desfilada o una jornada de portes obertes de les Forces Armades qualsevol, sinó que es tractava d’una trobada per practicar paracaigudisme d’una associació de reservistes voluntaris que exhibien vehicles i arsenal com si fossin seus i, a més, sense el coneixement de la subdelegació del ministeri de Defensa de Girona. Tot plegat, una història plena de misteris que el directe!cat ha investigat.

Posada en escena “intimidatòria”

A les fotos que ha aconseguit aquest digital s’hi poden veure un mínim de tres vehicles militars blindats, un d’ells amb una metralleta a sobre, i una paradeta on, segons els testimonis, hi havia “moltes armes modernes exposades” en una posada en escena que “intimidava”. En la trobada hi havia un cartell on es llegia el nom de l’entitat organitzadora, Associació de Reservistes Voluntaris Catalans, i un lema: “Desperta ferro”. El mateix que el dels Almogàvers, els soldats mercenaris que la Corona d’Aragó va enviar a les croades fa entre 7 i 9 segles. Però d’on surt exactament aquesta organització?

Reservistes voluntaris unionistes sota el lema de “Desperta ferro”

L’entitat reuneix reservistes voluntaris, és a dir, persones civils que temporalment –màxim 3 anys- i mai a temps complet estan a disposició de les Forces Armades per si se’ls necessita. No tenen per què haver fet la carrera militar, ja que els requisits són unes proves psicofísiques, no tenir antecedents penals, tenir un màxim de 57 anys i esperar que hi hagi places. Una vegada escollit, el nou reservista voluntari rep una “formació bàsica militar durant 30 dies”. Res més. L’Associació té una ideologia clara: utilitza el “Desperta ferro” dels Almogàvers per defensar que al llarg de la història “els catalans han vessat sang al costat de la resta d’espanyols” per la unitat d’Espanya.

Què hi diu l’aeròdrom d’Empuriabrava?

El directe!cat ha parlat amb l’aeròdrom d’Empuriabrava, que ha assegurat que l’associació hi va cada any “amb els seus estris”-en referència als vehicles i les armes-, i que hi van  “simplement per trobar-se, passar el dia tirant-se amb paracaigudes i fer un dinar tots junts”. Fonts de la institució, de titularitat privada, també han comentat que és normal que vinguin reservistes d’altres països i que ho facin amb armes perquè són militars en actiu. En aquest cas, però, el matís de ser reservistes voluntaris no els dóna aquest rang, ja que algú sense cap formació ni experiència en l’exèrcit ho pot ser.

En sap res el ministeri de Defensa?

El que no queda clar és que si feien una trobada per tirar-se amb paracaigudes, per què necessitaven un vehicle blindat, dos jeeps, metralletes i armes diverses, ni tampoc qui controla, ordena o dóna permís per passejar l’arsenal militar. El directe!cat ha parlat amb la subdelegació del ministeri de Defensa de Girona i ningú en sap res ni han facilitat cap contacte directe amb l’associació, cosa que la fa més obscura. A més, tot i que l’entitat té Facebook i va penjar diverses fotos de la trobada, en cap d’elles hi apareixen ni els vehicles ni les armes.

Molts interrogants que aixequen sospites

Amb els fets al descobert, són moltes les preguntes que sorgeixen: com és que una associació de reservistes voluntaris pot ‘treure a passejar’ armes i vehicles? Hi van participar militars en servei? Si no, per què l’exèrcit espanyol permet aquest ús de material militar per part de persones que no són militars professionals? Qui controla aquestes maniobres militars què suposen una despesa supèrflua pel contribuent? Els futurs diputats Gabriel Rufián i Francesc Homs ja tenen una pregunta per fer al futur ministre de Defensa espanyol.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Francesc fletxa Calders.
19 de desembre de 2015, 11.16 h

#13 Aquest Bou, és el del pessebre? La mula també se'n va?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
19 de desembre de 2015, 10.53 h

COM ES POT FER UN RIDÍCUL TAN GRAN I NO CAURE EN LA MISÈRIA DELS MISERABLES, NI QUE SIGUI TOT DE CARTÖ CUIRO TÉ CAP GRÀCIA.

SEMPRE VOLENT MARCAR PAQUET AMB TOROS O AMB ARMES AIXÍ ÉS españa i no hi podem fer res
ai! que difícil el temps d'espera REDÉU i com xalarem cada vegada que ens marquem un CAPOTE.
APA A VOTAR QUE JA ÉS HORA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Uc fletxa Barcelona
18 de desembre de 2015, 22.26 h

Toquem el dos de tants feixistes !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
pep fletxa el vendrell
18 de desembre de 2015, 19.49 h

Estos valientes caballeros " panyolitos " haber si tienen cojones de ir a hacerlo en Gibraltar a que NO,chulos de mierda VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
BEJOTA fletxa bcn
18 de desembre de 2015, 19.37 h

Cataluña, ante el desafío secesionista
El presidente de Empresarios de Cataluña: 'Si esto no se corta, me voy a Madrid'Josep Bou reconoce que nadie en el mundo empresarial se creía que se pudiera llegar al punto en el que se encuentra ahora Cataluña
Europa Press

#11 :hauries de llegir més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Calders.
18 de desembre de 2015, 18.11 h

#9.La frase de Bismark continua así: "...El día que deje de hacerlo estarà a la vanguardia del mundo". Nunca dejará de hacerlo porque dejaría de ser España. No hay en España la inteligencia suficiente para construirse tal como podria ser o haber sido: un Estado PLURINACIONAL en que los territorios históricos fueran independientes i formaran una confederación. Como esto se ha demostrado imposible por la sinrazón de Castilla no queda nada más que la independencia. ( A pesar de lo dich... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep C&C fletxa Girona
18 de desembre de 2015, 17.16 h

Bejota. Sembles tontet. Otto von Bismark no va dir mai aquesta frase. Els alemanys sempre han pensat que els espanyols sou uns inútils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
18 de desembre de 2015, 14.41 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


N.B. HAVEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".
JA M'IMAGINO ELS CAPS DE SEPARATISME A L'AMPORDA CORRENT CAP LA FRONTERA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de desembre de 2015, 13.12 h

!!! La invasión ha comenzado , paletos , el ejercito ha tomado el glorioso y valiente estado catalán !!!
Vuestras lanzaderas de butifarras no son rival para el tremendo poderío bélico de España


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.