directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tot allò que no saps de... Jorge Fernández Díaz

És el ministre de Rajoy més beat i obscur, dedicat a la política des dels 28 anys, on ha fet gairebé tots els papers de l’auca, ara el de candidat del PPC per Barcelona aquest 20-D

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Fernàndez Díaz és un polític català de tall mesetari i mentalitat molt propera al nacionalcatolicisme. Fill de militar falangista d’origen navarrès que va fer carrera amb el franquisme, es dedica a la política des de fa 37 anys. Conegut per la seva dèria divina, després de caure del cavall en un viatge com a diputat a Las Vegas el 1991, és supernumerari de l’Opus Dei, devot de tota classe de verges i sants, diu tenir un àngel de la guarda personal i medita i resa, de tant en tant, al santuari franquista d’El Valle de los Caídos. És antiavortista furibund, va comparar l’avortament amb ETA, contrari al matrimoni gai perquè amenaça la pervivència de l’espècie i defensor de la unitat d’Espanya. Ha estat acusat de ser “la Claveguera” de l’estat contra el procés i de tenir un coeficient intel·lectual inferior a la temperatura ambient.

Foto publicada al diari basc Naiz:, autor Iñigo URIZ/ARGAZKI PRESS
Foto publicada al diari basc Naiz:, autor Iñigo URIZ/ARGAZKI PRESS

Comparteix
   


Etiquetes

Els orígens

Fernández Díaz és el segon de deu germans i va néixer a Valladolid una setmana santa de 1950. El pare, militar originari de Fitero, Navarra,  va ser destinat a Barcelona quan Jorge Fernández tenia tres anys i va arribar a ocupar el càrrec de subinspector en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
El poble de Fitero, on viu la mare del ministre i on estiuegen els germans Fernández, va ser protagonista el passat mes de març per la posada de la primera pedra d’una caserna de la Guàrdia Civil polèmica per ser considerada innecessària i que fins i tot els veïns van portar a la Justícia. La imatge de NODO que va deixar Fernández Díaz per la posteritat, mostrava el ministre, pala en mà, acompanyat d’un Guàrdia Civil i un capellà. 

Tots els papers de l’auca

Enginyer industrial de formació, ha militat a UCD, CDC, Alianza Popular i el PP. Fou nomenat subdelegat i Delegat Provincial de Treball a Barcelona, Governador Civil d'Astúries i de Barcelona. Va ser president provincial d'Aliança Popular a Barcelona i president del PPC, i regidor de l’Ajuntament de Barcelona, diputat al Parlament i al Congrés i senador. Durant el Govern d’Aznar ocupà tres secretaries d’Estat fins arribar a ministre de Rajoy. 

Temorós de Déu

Cavaller Gran Creu de Mèrit de la Sacre i Militar Ordre Constantiniana de Sant Jordi,  consagrada a la glorificació de la Creu, la difusió de la Fe i la defensa de la Santa Mare Església, Fernández Díaz va proposar la Medalla d'Or al Mèrit Policial a títol honorífic a la confraria de "El Rico y Maria Santíssima de l'Amor”, fet que va arribar a l’Audiència Nacional, que li ha donat la raó. També ha utilitzat la figura de Santa Teresa de Jesús assegurant que la santa fa d'"intercessora" per Espanya. En una entrevista a La Vanguardia va revelar que té un àngel de la guarda de nom Marcelo que l’ajuda a aparcar. També va sortir a la llum que medita i resa al Valle de los Caídos on hi acudeix amb cotxe oficial i els seus escortes, i ara serà el protagonista d’un  documental sobre la seva vida religiosa que s’estrenarà en breu.

Les clavegueres de l’estat, el seu reialme

El ministre ha protagonitzat sonats escàndols relacionats amb els informes de la UDEF i algunes portades d’El Mundo i la Razón –assenyalant els jutges favorables al dret a decidir-, que fins i tot han arribat a la Comissió Europea. Però el més sonat va ser quan el desembre passat el diari ARA i el Diario.es destapen, amb proves, el joc brut del ministre de l’interior espanyol per dinamitar el procés sobiranista saltant-se la llei. Segons els diaris, rastrejar informació sobre irregularitats o suposats delictes de polítics catalans, traficar amb escàndols fabricats, i intoxicar partits polítics i mitjans, ha estat l’ocupació d’una unitat secreta de la Policia espanyola operativa des del 2012 sense control judicial, creada amb l’objectiu de dividir i dinamitar el procés sobiranista. De fet, el periodista d’El País Ernesto Ekaizer ha alertat repetidament que Interior i Rajoy  han decidit acabar amb el procés sobiranista criminalitzant-lo i que la cúpula formada per Fernández Díaz i el seu braç dret, Eugenio Pino, consideren que la corrupció “és la baula més feble del procés sobiranista i que tot s'hi val per desacreditar els seus líders”. 

En aquest sentit, també cal recordar que el ministeri de l'Interior va condecorar el comissari José Villarejo -vell comandant policial franquista, creador de la Unitat Interna Policial i lligat a tot tipus d'operacions i casos obscurs en governs de l'UDC, PSOE i PP-,  en agraïment per investigar polítics a Catalunya. 

Un altre episodi a part és el cas d’espionatge polític de La Camarga en el que el ministre surt escaldat. Malgrat s’ha intentat tapar que durant la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i Victòria Álvarez, la popular va mencionar que al PP tenien un problema de violència de gènere que afectava suposadament al ministre, un digital madrileny es va fer ressò d’aquesta part de la conversa que mai ha vist la llum.
          
Agent de col·locació de familiars a l’administració 

Per últim, queda per la història un article que va publicar El País la periodista Elena Llorente el 1983, que narra que Jorge Fernández, va ser un dels últims delegat de Treball que va aconseguir “una de les concentracions de familiars existents més grans” per via de les contractacions a dit. Així s’hauria contractat a la seva esposa Asunción Cárcoba Garitoinandia; a María Isabel i Francisco Javier i Carmen  Fernández, germans de l’ara ministre; als cunyats  Josefina Cabrera, Carmen Khum, José María Azpilicueta, i també a un cosí de la dona,  Rosendo Garitoinandia Gallastegui.

L’article recull les declaracions de Férnandez Díaz sobre l’afer: "Aquesta espècie d'endogàmia ha estat generalitzada: la meitat de les dones dels inspectors de Treball i de molts delegats treballen a les dependències de la Direcció Provincial de Treball".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
LLUIS fletxa bcn
21 de juny de 2016, 19.59 h

Cataluña, ante el desafío secesionista
La inversión extranjera huye de Cataluña mientras se dispara en MadridCoincidiendo con los tres primeros meses de Puigdemont, sólo llegó a esta comunidad el 15,5% del dinero foráneo invertido en todo el Estado
LVL

N.B TOT ALLÓ QUE NO DIU EL BATXILLER PUIGDEMONT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa ESPANYA ESCANYA i ENGANYA i a robar s'afanya. & & & estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET ≈ ≈
21 de desembre de 2015, 18.23 h


#14 Sí, tens raó, però cal matisar una mica: no és un CAGARRO sinó un CAGARRET, per això els seus amics li diuen "CAGARRITONESES".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
subway fletxa nyc
20 de desembre de 2015, 13.27 h

#13 ets un cagarro


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de desembre de 2015, 12.03 h

NO DEJA DE SER CURIOSO COMO LA "DIMISION" DEL DIPUTADO CUPERO ES NINGUNEADA Y APARTADA DEL FOCO DE ATENCION DEL NAZISMO

"SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 de desembre de 2015, 22.34 h

Només comensar a llegir ya ma entrat las gana de vomitar,aquets tan religiosos son els mes perillosos,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ramón de Montseny fletxa malgrat de mar 08380
19 de desembre de 2015, 19.19 h

Ahir vaig veure el Fernandes Diaz més vil i repugnant, roí, mesquí i despreciable que mai, vantant-se de fer “agenollar” a la Generalitat per demanar els diners del FLA. Es veu que aquest home, com Rajoy, no sap el que vol dir el FLA, i que aquests diners son nostres i que ja haurien de ser cobrats fa temps i sense haver de pagar els 1950 milions dels interesos, que l’estat espanyol ens ha cobrat. I encara, agenollats. No perdono la CUP, per consentir-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
19 de desembre de 2015, 11.16 h

A l'article de Directe!Cat no se cita que Fernández Díaz l'any 1981 va multar amb 900.000 pessetes els organitzadors dels actes independentistes del Fossar de les Moreres i que el 18 de març de l'any 1982 va fer empresonar 6 militants independentistes per haver portat uns dies abans una pancarta on s'hi podia llegir la paraula “independència”. En aquest enllaç de llibertat.cat es poden consultar les informacions.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Uc fletxa Barcelona
18 de desembre de 2015, 22.17 h

els radicals espanyols de sempre !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de desembre de 2015, 21.40 h

#1

Aragoneses. RIDÍCULO, RIDÍCULO, un de la teva corda. SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiii, HAS ENCERTAT, EL BENEIT AMB UN ANGEL.

HAY, DEU MEU SENYOR !!!!!!!!!!!!!!!!!1


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 de desembre de 2015, 21.38 h


Fernandez Diaz, tinc alguns problemes per aparcar. Hem podries prestar en Marcelo ?

DE DEBÒ ESTAS BE DEL CAP.? PER QUE SI ESTEM EM MANS DE UN SONAT, APAGA Y VAMONOS, U R G E N T !!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.