directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Sólo ha quedado basura en Ciudadanos, la buena gente se ha ido o la han echado"

Por, decepció, engany, inustícia... són alguns dels adjectius que ex-membres de Cs usen per descriure el partit taronja

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé / @gerardsese .- Aquest divendres ales 19h s'ha presentat al CCCB de Barcelona el llibre 'Albert Rivera un lagarto de V'. En acabar l'exposició, el torn d'intervencions s'ha convertit un llistat interminable d'històries personals, totes elles amb un trist desenllaç vinculat a Ciudadanos. Gent que creia en el partit, que s'hi va entregar en cos i ànima creient en el seu discurs de regeneració política i que van veure com s'acabava la seva relació amb el partit de manera fulminant.Per què? Doncs a la mínima d'haver mostrat alguna crítica o desacord amb la direcció. L'autor del llibre, Carlos Delgado Pulido, explica que el partit de Rivera és un instrument dèspota al servei de les elits i l'Ibex-35 i descriu el seu líder com un 'monstre sense escrúpols que actua les 24 h al dia i amb una ambició desmesurada'.

Carlos Delgado presentant el seu llibre "Albert Rivera un lagarto de V"
Carlos Delgado presentant el seu llibre "Albert Rivera un lagarto de V"
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
- Javier Hernández Mederos
 
Va ser candidat per C’s Esplugues de número 3. Ho va ser sota la convicció que Cs tenia un clar caràcter social i dirigit a millorar la vida de les persones: “creiem que podia ser una eina per començar a canviar la política i la societat”.
 
Explica, i se’l veu dolgut i exaltat, que va marxar C’s per decepció: “em vaig sentir enganyat. Aquell partit, el meu, que havia defensat els valors, la nova política... acabava pactant amb el PSOE a Andalusia o amb el PP a altres capitals de província”. Afegeix enfadat: “no podia tornar a les places i al carrer a dir que Ciudadanos no és ni el PP ni el PSOE perquè no és cert. Albert Rivera se les dóna de regenerador i no ho és. Ell es compara amb Adolfo Suàrez i no tenen res a veure”.
 
En una segona intervenció parla de l’estigmatització que viu un crític a ciutadans: “comencen dient que ets tòxic” molts dels presents li donen la raó. “Després diuen que estàs frustrat per no haver aconseguit un càrrec, tot i que era fals perquè ja el tenia i, en renunciar, el vaig perdre”. Afirma que el partit posa en marxa una maquinària pròpia d’un partit dictatorial per acabar fent fora al militant dissident.

- Francesca Benito
 
Francesca Benito és el segon testimoni que posarà de manifest com pot arribar a ser de roí i maquiavèl·lic el partit d’Albert Rivera. Ens explica que va tenir molts càrrecs d’importància a Ciudadanos: Excordinadora de Baix Llobregat, membre de l’executiva nacional de ciudadanos, vicepresidenta del consell general i secretaria organització del partit a Catalunya.

Hi va entrar el 2010. Descriu el que es va trobar com “un partit petit amb gent amb ganes i il·lusió. Ens movien les mateixes inquietuds. Érem gent que treballàvem molt. El partit no tenia recursos, només les persones”.

Explica amb tristesa que va dedicar cos i ànima al partit, explica que ella mateixa va construir-lo en la seva expansió al territori quan el 2010 quasi no hi havia res: “he estat treballant 365 dies a l’any amb una mitjana de 16 hores diàries per arribar a les eleccions municipals a temps. Ho vaig fer perquè creia en el que feia i que Ciudadanos podia canviar la política però la decepció va ser molt gran".

Primàries de plastilina

Benito ens explica que anomena el procés de creació de llistes com unes ‘primàries de plastilina’ perquè “es van fer les llistes en funció de qui hi havia d’anar, ni transparents, ni obertes ni democràtiques i el meu cas no és l’únic de tot Espanya. Molta més gent s’ha sentit enganyada”. Aquí el seu relat: “em presento a les primàries, com a qualsevol altre afiliat, i amb tota la feina feta que m’avalava. Quan informo que vaig a presentar-me no va caure gens bé als companys d’executiva. Un dels motius pels quals em presento és perquè hi ha un del discurs de Cs i que no es compleix és que no hi ha prou dones en càrrecs. I va ser una de les pitjors etapes de la meva vida. Se’m pressiona i qüestiona des del minut 1 i em diuen que m’he posat en contra d’Albert Rivera i que la meva vida política al partit s’ha acabat. Evidentment, perdo les primàries. Però d’una manera molt estranya: acaben les eleccions a les 20h i tarden 16h en donar els resultats i eren eleccions telemàtiques! Vaig convocar als companys d’executiva i els vaig dir que em constava que molts companys del partit que havien de votar-me van rebre pressions. Però era clar que ningú s’atrevia a dir res perquè Albert Rivera va fer campanya per Twitter sobre els seus candidats. Es va premiar a una persona (i que ara té un càrrec a l’Ajuntament) que va fer trucades a militants, un per un, per dir que no em votessin. Es va demanar que no es fessin ‘likes’ als meus posts. Em vaig mantenir en silenci i poc després em van dir que feien fora: ja no era secretaria d’Organització de Catalunya. Se’m van bloquejar les claus per accedir als comptes de C’s i se’m va apartar de coordinadora del Baix Llobregat. Va ser una decisió a dit i sense consensuar i des de dalt. Davant d’aquella situació vaig perdre una decisió: vaig presentar la dimissió dels càrrecs i em vaig donar de baixa del partit. Em van respondre a l'e-mail amb una paraula: ‘immediatament’”.

De sobte, una persona del públic salta i explica:
 
“Doncs almenys a tu et van contestar. A mi no i no sé si estic donada de baixa o no i si segueixen usant el meu nom”. Segueix indignada: “Em van dir que havia d'anar al consell de garanties". Qui el presideix, explica, és un advocat jubilat però que "segueix exercint de manera il·legal, que fins i tot ho fa en nom d’altres persones i que té una duplicitat de càrrecs" que segons els estatus de C’s no podria ser.

Això passa a Madrid, Valencia, Aragó...

“Les represàlies no van acabar amb mi”. Prossegueix Benito. “Gent que havia comès la gosadia de dir a Twitter que em votarien a mi també van rebre: els van reunir i les van expulsar al·legant les seves pilades. La seva germana, Laura Benito s’hi va negar i els seus propis companys del partit li fan mobbing fins que acaba marxant presentant la dimissió.
 
Sant Vicenç dels Horts, Calafell, Esplugues, Cerdanyola... una història que es repeteix
 
Benito explica que hi ha uns 2.000 afiliats d’arreu de l’Estat espanyol amb situacions similars: “a Sant Vicenç dels Horts hi ha una sèrie d’irregularitats i dos regidors es donen de baixa del partit i queden com a no adscrits. A Calafell també hi va haver dimissions i irregularitats, a Cerdanyola del Vallès va ser un dels primers casos... Tanta gent que ha treballat pel partit i s’ha trobat de cop i volta sense suports, marginat, amb l’esquena de tothom”.
 
Benito acaba dient: “ells parlen de regeneració i fan tot això! Si fan això a casa seva, no em vull imaginar que faran fora quan creixien més. I quan ja t’apartes i veus la situació des de fora veus que no hi ha ni una mica de serietat. És una injustícia pensar que els afiliats, que s’han deixat les quotes, la seva feina, la seva vida... hagin fet créixer a l’Albert Rivera i que aquest acabi sent president”.
 
Anàlisis polític de Benito:

Accepta que Ciudadanos tindrà un paper important i opina: “ens podem trobar la quinta el biberó. Són gent molt jove, sense experiència i amb una ambició desmesurada, que espanta."

 
- Carlos Delgado Pulido
 
L’autor del llibre ‘Albert Rivera un lagarto de V’ explica que el títol va en aquesta línia: “Rivera és un llop amb pell de xai”. Explica que Rivera sempre és molt simpàtic, és guapot, amb una gran campanya de màrqueting al darrere però el que hi ha realment és un monstre amb una ambició política descomunal i amb total entrega a la casta, al Club Bilderberg, l’Ibex-35 i a les elits en general”.
 
Explica la gran trampa de Ciudadanos i la seva estratègia maliciosa per ampliar la seva presència al territori: La Confederación Nacional de Agrupaciones Políticas Independientes – CAPI va donar suport a Ciudadanos amb recursos, avals, vots... ja que creien en el discurs de la regeneració democràtica. Explica que després de les eleccions europees, van trencar l’acord: “el partit de la transparència, dels pactes, ens envia un correu electrònic que l’acord s’havia acabat. No ens han contestat el mòbil quan abans ens trucaven cada dos per tres. Podria ser un cas aïllat però no: és l’ADN del comportament de Ciudadanos. S’ha convertit en una estructura que ara pretén presidir el govern espanyol a costa de tot".

Operació ciudadanos: és l’instrument dels poderosos

Delgado explica que el discurs de Podemos va crear por als poders fàctics i llavors es va iniciar l’operació ciudadanos. Josep Oliu ja va dir que es necessitava Podemos de dretes. Segons Delgado, Albert Rivera juga aquest paper. “Primer va eliminar UPyD. Després va carregar-se a partits locals i petits. Els permet tenir una xarxa nacional i l’expansió pel territori. I la tercera fase ha estat convèncer als ciutadans que Ciudadanos és una força creïble de canvi i de govern”.

Ens explica que s’ha fet amb la presència als mitjans: “al Cis del 2014 ciudadanos tenia un 3% d’intenció de vot. Ja l’11 de gener del 2015 va sortir a la portada del país que tenia un 10%. Es tracte de convertir l’opinió publicada en pública. A partir dels mitjans de comunicació comencen a treure Albert Rivera a tot arreu. Els grups de poder amenaçats per Podemos usen els mitjans de comunicació. És un cop d’estats demoscòpic: ara són les enquestes que determinen qui ha d’anar als mitjans de comunicació. En aquesta operació que pretén mantenir l’estatus quo, ens trobem com Albert Rivera és mimat pels mitjans de comunicació. No surten a la llum els escàndols de ciutadans: primàries manipulades, no hi ha democràcia, finançament il·legal, gent que ha pagat a Ciudadanos per tenir un lloc a les llistes.... Tots els diners rebuts pels regidors de C’s han d’anar destinats als deutes de les campanyes electorals, fet que és totalment il·legal...”

Culte al líder que recorda altres èpoques

Delgado accepta que arribem tard per fer pública la veritat de C’s i diu que trauran un bon resultat. És insultant el culte al líder que hi ha amb Albert Rivera quan és tot façana i un líder buit, un decorat buit que s’aprofita de la baixa cultura d’aquest país. “Es prepara els discursos usant Google i buscant frases cèlebres. És un narcisista enamorat de si mateix. Ell vol sortir a la tele i ser famós”.
 
Una de les anècdotes més increïbles és quan explica que Albert Rivera no porta diners a sobre: “sempre va algú amb ell que paga, fa petar els dits i apareix algú amb diners.” També descriu a Rivera com una persona freda i distant, que actua les 24 hores, fa teatre i no abaixa mai la guàrdia. Per acabar exclama: “prefereixo el pitjor PP i el pitjor PSOE que un gran Cs”.
 
A la pregunta de directe!cat sobre si ha rebut amenaces, contesta que l’han desacreditat i han dit que és llunàtic. També denúncia la censura que ha patit: “he sortit a tots els mitjans locals i digitals però a cap d’estatal. Aquest llibre no ha sortit enlloc”.
 
Delgado apunta que tots els beneficis del llibre van a una organització sense ànim de lucre.
 
Catarsi dels assistents

Bona part dels assistents a l’acte han patit en les seves pròpies carns el tracte vexatori i dictatorial per part dels sequaços d’Albert Rivera. Un d’ells explica que “el concepte de centreesquerra ha desaparegut de tot arreu”. Rivera els va dir “a Espanya queda millor dir que ets d'esquerres i no de dretes així que serem de centreesquerre”. Els assistents diuen que ara que estan fora del partit s’assabenten de moltes coses que no sabien quan eren a dins. Tothom que està com a regidor, calla. Tothom li diu que sí a Rivera perquè si no se’n va. Un règim basat en la por i la subordinació. 
 
Engany, decepció, tristesa, por... aquests són alguns dels adjectius que usen els presents per descriure el que senten amb Ciudadanos. Un d’ells exclama: “Ha quedado solo la basura a ciudadanos”. Una alltra diu “La bona gent ha marxat o l’han fet fora. Un altre exclama: “La gent que no vol un càrrec és sospitosa”.

Un aplaudiment amb regust a indigació i ràbia tanca la presentació. Li preguntem a Javier Hernández si té ganes de continuar fent política i ràpidament fa que no amb el cap. La presentació ha acabat. L'acte ha servit de teràpia pels assistents. Ah, i una autèntica llàstima que directe!cat fos l'únic mitja de comunicació allà present.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Pedro fletxa Olost
20 de desembre de 2015, 16.28 h

Una vecina de la Garriga recuerda el paso de Albert Rivera por la localidad en un poema


Albert, tu paso por la Garriga
No la olvidaremos.
Tu soberbia y aires
De torero engreido.
Tu pijerío innato
De niñato ESADE bien
No se olvidan fácil.
Vimos tu despegue
Hasta marchar un día.
Bon vent y barca nova
Dijimos unas y otros.
Pocos echan en falta
Tus motos y tus airecitos
De mesetario matón.
Con toda esa educación
Que la pasta te pagó
No llegaste a querer
A este pueblo, ni al país.
Tu si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
jo escolto fletxa tu calles
20 de desembre de 2015, 13.24 h

#36 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de desembre de 2015, 11.50 h

NO DEJA DE SER CURIOSO COMO LA "DIMISION" DEL DIPUTADO CUPERO ES NINGUNEADA Y APARTADA DEL FOCO DE ATENCION DEL NAZISMO

"SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Mecagum fletxa Llimona
20 de desembre de 2015, 03.12 h

La bona gent no n'ha marxat. No n'hi ha hagut mai de bona gent a C.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Iu fletxa Teià
20 de desembre de 2015, 00.30 h

merda i brossa ciuda-culos


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Pedro fletxa Olost
19 de desembre de 2015, 23.28 h

D'acord només hi queden els de la "basura". Però Què hi fèieu vosaltres, dissidents, en un partit que imposava la Nova Planat a Catalunya, perseguia la normalització lingüística i que es negava a condemnar a Franco. Uuummmmm...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Pepinero fletxa Leganés
19 de desembre de 2015, 22.21 h

#23 Carlos Delgado es concejal de Leganés,desde hace 8 años, y solo le condenaron por llamar adultera a una asesora del PP que estaba conviviendo con un señor que no era su marido, es decir lo que la RAE define como adulterio. Pero no le han condenado por descubrir que el anterior alcalde del PP compraba fincas a tocateja o muchos otros chanchullos, . y eso de que está cerca de Podemos... si fuese así porque en Leganés existe Leganemos (surgido de los circulos) y sus 6 concejales no le ap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
19 de desembre de 2015, 20.54 h

#15

Aragoneses. DEUS ESTÀ AMB UNA DEPRESSIÓ PROFUNDA, PER QUE ELS TEUS COMENTARIS SON TRISTES I DEPRESSIUS

AIXECA AQUEST ANIM, .QUE LA VIDA NO S'ACABA DEMÁ.

PERO, QUE PENA ME DABAS Y QUE ASCO ME DAIS TU Y EL FASCISTAS VIC. !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
19 de desembre de 2015, 19.21 h

Los NAZIUDADANOS odian a AlberTITA RIVERA porque se tira a todas las militantes a cambio de favores.
Arrimadas, le invito a despachar a su mujer con hija de pocos meses, y despues POLIGAMIA Y FOLLADERO PARTICULAR DEL TITA RIVERA, que tiene un DON SEXUAL como DIOS Y FRANCO MANDA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jaume fletxa Barcelona
19 de desembre de 2015, 19.11 h

CIUDADANOS ES FOTARA UNA HÒSTIA DE CAMPIONAT DEMÀ 20D

Ciudadanos està baixant i el Perruquetes Riverita s'està cagant a les calces i es baixa els pantalons davant el lelo del Marianito per veure que en pot treure. Fa/fan pena.

Prediccions:

1) treuràn al voltant de 50 escons i no 70-80 com els diarios fatxes de España (SinRazón, InMundo, ABC, Periódico, etc,..) els donàven.

2) A Catalunya no guanyaràn. I si guanyen, el procés tira endavant igual. Resum, C's no serveix per res i no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.