La JEC entra en campanya protagonitzant un lamentable incident en plena jornada de reflexió
La junta espanyola ha accedit a les peticions del govern espanyol d’allargar el termini de votació als residents espanyols a l’estranger, al contrari del 27S
La Junta Electoral Central espanyola ha decidit allargar el termini de vot dels residents espanyols a l’estranger fins demà mateix a les vuit del vespre. El PSOE havia al·legat “problemes significatius en la recepció del vot”. Es dóna la circumstància que la Generalitat havia denunciat exactament el mateix en les darreres eleccions al Parlament i la JEC va denegar l’ampliació perquè no hi havia cap “causa justificada”.
Comparteix
TweetEtiquetes
La JEC es posiciona a favor dels partits unionistes
La JEC espanyola acaba d’entrar en campanya en plena jornada de reflexió, llençant un bot salvavides a l’unionisme que busca salvar el bipartidisme a la desesperada. En resposta a una al·legació del PSOE, que denunciava “problemes significatius en la recepció del vot”, s’ampliarà el termini de vot dels residents espanyols a l’estranger fins a les vuit del vespre del mateix diumenge a consulats i oficines consulars on hi hagi habilitats urnes.
El 27S, la pròpia JEC es va negar a ampliar el mateix termini a Catalunya
El dijous 24 de setembre d’enguany, la mateixa JEC denegava rotundament la petició de la Generalitat d’ampliar el termini de vot als catalans residents a l’estranger (que expirava un dia abans). La causa estava més que justificada, de fet, va acabar esdevenint un escàndol a gran escala: paperetes que van arribar passades les eleccions, paperetes que no van arribar mai, múltiples obstacles des dels consulats espanyols per permetre votar...
Aquestes qüestions no van ser considerades per la JEC ja que va respondre que “no s’han acreditat circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals que justifiquin l’ampliació del termini de vot”. Correu va emetre també un informe negatiu, i el frau electoral es va completar amb la impossibilitat de Junts pel Sí de guanyar el 63è diputat que hagués donat la majoria necessària a Artur Mas per a ser investit en el segon debat d’investidura. Des d’Espanya se sap que el vot català exterior és decisiu ja que és molt més sobiranista que el propi del Principat.
La Generalitat hauria de reaccionar
El greuge causat a la Generalitat de Catalunya és total. Això hauria de fer reaccionar els partits i el govern i plantar-se davant d'aquesta resolució. La intencionalitat política de la JEC és ben clara si es comparen els dos processos electorals.