directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Nou patiment per a Gay de Montellà: la ingovernabilitat de l'estat espanyol

Afirma que el sector empresarial està "molt preocupat" per la situació a Catalunya i a l'estat

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona.- El risc de recessió s'ha allunyat ''i l'economia tira'', però, persisteixen ''importants desequilibris'' com ''sobretot una continuada inestabilitat política i institucional a Catalunya, Espanya i Europa'', ha advertit Joaquim Gay de Montellà, president de Foment, en el transcurs del seu discurs davant el president Artur Mas, i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo. Gay de Montellà s'ha mostrat ''molt preocupat'' per la incertesa política i els ''dubtes sobre les possibilitats reals de les formacions polítiques per tancar acords i formar governs estables i forts'' a Espanya i Catalunya'', que pot posar en perill l'agenda reformista assumida amb ''grans sacrificis'' de la població.
gay de montella, foment del treball, empresaris
Joaquim Gay de Montellà, en una intervenció a Foment el 22 de desembre del 2015
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Gay de Montellà ha pronunciat aquest discurs a l'auditori de Foment amb motiu de la VIII edició Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat. A la sala hi havia el president Artur Mas, el ministre d'Afers Exteriors José Manuel García Margallo, els consellers Felip Puig, Santi Vila i Jordi Jané, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna i el regidor d'Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom. En la seva intervenció en un auditori ple d'empresaris, el president de Foment, ha assegurat que el ''risc de recessió s'ha allunyat i l'economia tira'' amb dades macroeconòmiques que indiquen un creixement del PIB per aquest any serà del 3,6% i la taxa d'atur se situa en el 17,5% quan fa un any estava situada en el 19,10%.

Tota una sèrie de millores econòmiques que s'han produït per una agenda reformista que han dut a terme tant el govern d'Espanya com els primers anys del Govern català. L'economia s'ha recuperat ''gràcies a l'agenda reformista executada amb fermesa i assumida amb el sacrifici d'empreses, famílies i treballadors''. És per això que ha demanat que el país disposi d'un nou govern ''que no defalleixi en l'afany reformista'' per continuar creixent i sortint de la crisi durant el 2016.

En un missatge dirigit al president en funcions de la Generalitat i també al ministre d'Afers Exteriors en funcions, Gay de Montellà ha manifestat en nom dels empresaris que ''ens preocupa molt'' aquesta incertesa política i ''els dubtes sobre les possibilitats reals de les formacions polítiques per tancar acords i formar governs estables i forts a Espanya i també a Catalunya''. Després de lloar l'esforç reformador d'aquests últims anys dels governs del PP i de CiU per haver assumit la responsabilitat d'aprovar decisions ''difícils'' en contra de les crítiques d'una part de la població, el president de Foment ha alertat de la temptació de fer populisme, una corrent política que cada vegada és més freqüent. Això fa que la situació no sigui ''fàcil'' per la dificultat afegida d'un mapa polític ''que s'ha fragmentat'' després de les eleccions catalanes i de les espanyoles cosa que deixa una situació on les ''opcions per formar governs estables no es veuen a primera vista''.

Gay de Montellà ha assegurat que els empresaris faran la seva feina però que necessiten ''d'un entorn de seguretat jurídica'' i que el país continuï amb la seva agenda reformista. En relació amb la distància entre Catalunya i Espanya, Gay de Montellà ha reiterat la necessitat ''que es facin propostes i es trobi una sortida per superar la distància de Catalunya amb Espanya''. ''Tot seria ara més fàcil si hagués estat possible obrir un procés de diàleg'', s'ha lamentat. En el transcurs de la seva intervenció, Gay de Montellà també s'ha referit a l'actual conflicte entre patronals catalanes per guanyar protagonisme en el mapa de representació.

El president de Foment ha subratllat el compromís de Foment per la renovació per tal de cercar un sistema institucional empresarial més eficient i més útil per a les empreses. ''Es tracta de treure el greix sobrant, evitar duplicitats de funcions i assegurar així l'òptima utilització dels recursos econòmics i humans''. Gay de Montellà ha defensat la representació de les pimes en el marc de Foment per poder facilitar el seu creixement i augmentar la seva dimensió. Juan Rosell i l'encaix de CatalunyaJuan Rosell, president de la CEOE, també ha intervingut per referir-se al ''problema històric de l'encaix de Catalunya a Espanya''. Rosell ha condicionat la resolució d'aquest problema a que es faci ''conjuntament entre Catalunya i la resta d'Espanya''. Per Rosell es ''possible'' resoldre aquest encaix si es posen totes les dades i tota la informació sobre la taula i s'obre un diàleg ''raonable'' per poder trobar un acord polític. El president de la CEOE també ha volgut treure rellevància a les fronteres i als intents d'aixecar tanques entre països i ha defensat la necessitat d'observar Europa on cada vegada cal més política europea i més legislació europea per deixar de ser un ''ratolí'' en l'economia mundial.

La medalla d'honor a l'empresari de l'any ha estat per Sol Daurella, presidenta de Coca Cola Iberian Partners, i la medalla d'honor a la trajectòria empresarial ha estat a títol pòstum per l'empresari Leopoldo Rodés. En el transcurs de la VIII edició del Premis Ferrer Salat s'ha lliurat el premi CFS en la categoria Empresari de Futur a Jordi Priu, conseller delegat de Manufactura Moderna de Metales, SA.La categoria d'I+D+i ha estat per Josep Lluis Bonet, president de Freixenet. El premi al medi ambient ha estat per l'empresa química Basf i ha recollit el guardó Erwin Rauhe, vicepresident i conseller delegat d'aquesta multinacional. En la categoria d'internacionalització el guardó ha estat per Salvador Alemany, president d'Abertis.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
LLUIS fletxa bcn
26 de març de 2017, 11.41 h

Juan José Bruguera, presidente del Círculo de Economí - JOB VERMEULEN.

El Círculo de Economía pide «respeto» a la ley y a las sentencias judiciales; y reclama «diálogo» en Cataluña .

La institución advierte de que "la cuestión catalana" solo se podrá solucionar mediante la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
MXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMXMX fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de febrer de 2017, 07.29 h



#7 #10 #11 #12 = POBRE bejota, la MARMOTA IDIOTA QUE SEMPRE DONA LA NOTA

Però . . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escriure aquí:


En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
LLUIS fletxa bcn
31 de gener de 2017, 16.29 h

'The New York Times' equipara el proceso separatista al populismo de extrema derecha.

El diario estadounidense también publica una carta de Forcadell en el que afirma que la investigación sobre ella es un "atentado contra la democracia".
El proceso separatista es uno de los principales riesgos europeos que detecta el periódico The New York Times para este año 2017.

N.B. LA BANCA SEMPRE GUANYA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
LLUIS fletxa bcn
10 de gener de 2017, 14.42 h

Declaraciones de Jaime Malet, presidente de la Cámara de Comercio de EEUU en España


“Los inversores extranjeros están terriblemente preocupados por el separatismo catalán”
J.C. Valero. Empresarios alemanes y estadounidenses han manifestado públicamente su temor por las consecuencias del proceso independentista que impulsa el gobierno catalán. El último en hacerlo ha sido el presidente de la Cámara de Comercio de EEUU en España, Jaime Malet.


N.B. ANYS ENRERE ,UNS XIMPLES POLITI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Lluis fletxa bcn
23 de novembre de 2016, 19.02 h

Temor del empresariado aléman

Los alemanes pertenecientes al Círculo de Directivos de Habla Alemana (KDF en sus siglas en alemán) trasladaron abiertamente sus críticas hace unos días al consejero de Empresa y Empleo de la Generalitat, Felip Puig, por el poceso independentista en el que se ha embarcado el presidente Artur Mas. En el transcurso de un almuerzo-coloquio, varios de los asistentes comunicaron al representante del gobierno catalán el “temor que la ruptura de España genera en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'octubre de 2016, 16.44 h




#3 Chavalín !! Chavalín !! Ya tengo una explicación a ese tu aparatoso masoquismo que te empuja a meterte en berenjenales sabiendo que tus adversarios son entre 100 y 1000 veces superiores a ti, y que te cascarán a modo, dejándote, pobrecito, molido y apaleado como quién va a por lana y sale trasquilado.


He consultado tu caso con el cuñado de mi prima, que es psiquiatra especializado en niños subnormalillos, los pobres, y él me ha dado una explicación correcta.


Resulta que tu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 de setembre de 2016, 07.23 h




#7 LA TEVA IDIÒCIA ANALFABURRA, POBRE bejota, FA POSSIBLE QUE DIGUIS AQUESTES ESTUPIDESES PRÒPIES D'UN SUBNORMAL.


DINAMARCA TÉ MENYS HABITANTS QUE CSTALUNYA : 5.6 MILIONS

NORUEGA TÉ MENYS HABITANTS QUE CATALUNYA: 5,1 MILIONS


AIXÍ SEGONS LA TEVA ESTUPIDESA INCURABLE, CAP D'AQUESTS DOS PAÏSOS TÉ "EMPRESES"


NOMÉS UN SUBNORMAL ANALFABET ES POT CREURE AQUESTES TONTERIES QUE DIUS.



TU ETS O UN SUBNORMAL ANALFABET QUE ET CREUS EL QUE DIUS O UN FILL DE MEUCA QUE SAPS QUE MENTEIXES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LLUIS fletxa bcn
16 de setembre de 2016, 18.35 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de desembre de 2015, 22.00 h

A on s'ha d'estudiar per ser tan cínic i pocavergonya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
José fletxa Santa Coloma de Gramenet
23 de desembre de 2015, 21.18 h

quiebra de caja madrid-bankia, pregunta't i justifica al Poble tants i tants mils de milions públics desviats...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.