directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 6 d'octubre de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’Espanya del ‘pelotazo’, al descobert amb la publicació de la llista de morosos a Hisenda

La successió de gairebé 5.000 persones i empreses que deuen més d’un milió d’euros no inclou els milers de persones que es van acollir a l’amnistia fiscal

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El ministeri d’Hisenda ha publicat una llista de persones i societats que deuen al fisc espanyol més d’un milió d’euros, i entre els 4.855 noms sobten una multitud de constructores i empreses immobiliàries en fallida o concurs de creditors. Una mostra més de les conseqüències de l’‘España va bien’ de la dècada dels anys 2000. O el que és el mateix: una prova més del pilar que ha sustentat de manera fictícia l’economia de l’Estat en els últims anys, el ‘pelotazo’ i el totxo, que han contribuït de manera decisiva a tenir unes taxes d’atur de més del 20% i un bilió d’euros de deute i ha arrossegat també Catalunya a la misèria. 


Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes

150 empreses amb el nom 'constructora' a la llista

L’empresa que més deu a Hisenda és la promotora immobiliària Reyal Urbis, amb 378 milions d’euros. La segueixen la constructora Nozar (203 milions), la societat de promocions immobiliàries Grupo PraSA (101 milions), Banreal Holding (98,4 milions), Aifos Inmobiliaria (96,2 milions) i Obras nuevas y edificios 2000 (86 milions). La llista d’empreses que comencen amb el nom ‘constructora’ són 150.

El deute de persones i empreses, 1.000 vegades més gran que el pressupost de la Generalitat en Exteriors

Amb tot, no només les constructores demostren el negoci del 'pelotazo' i del totxo, ja que infraestructures 'fantasma' també hi surten, com és el cas de l'Aeroport de Ciudad Real, amb 7 milions pendents. El deute total de les empreses i persones que apareixen al llistat puja a 15.600 milions d’euros, una xifra gairebé 1.000 vegades superior al pressupost total del departament d’Exteriors de la Generalitat, inclosa l’ajuda per la cooperació amb països del Tercer Món.

L'amnistia fiscal, 50.000 milions més perduts

En qualsevol cas, els milions publicats avui al llistat no inclouen els diners blanquejats amb l'amnistia fiscal del PP. Es calcula que uns 50.000 milions en negre van passar a ser legals per la mesura. A canvi de tenir l'opció de blanquejar el capital, els defraudadors havien de recompensar l'Estat econòmicament, però a les arques públiques només van arribar 1.200 milions de les 618 empreses i les 29.065 persones físiques que es van passar els impostos pel clatell. 

El ministeri d'Hisenda publica un llistat amb gairebé 5.000 morosos, entre els quals hi ha Mario Conde i Dani Pedrosa

ACN Barcelona .- El ministeri d'Hisenda ha publicat aquest dimarts el llistat de principals deutors amb l'Agència Tributària a data 31 de juliol del 2015. Es tracta d'una relació de gairebé 5.000 morosos, la majoria empreses, que es pot consultar a la mateixa pàgina web de l'agència tributària. El llistat l'encapçalen la promotora Reyal Urbis, que deu 378,1 MEUR, i la immobiliària Nozar, que té pendents de pagar-ne 203,1. Destaquen també el Grupo Pra, amb 101,8 milions; Banreal Holding, amb 98,3 milions; Aifos Arquitectura y Promociones immobiliarias, 96,2; Organización impulsora de discapacitados, 86,1; Obras Nuevas de Edificación, 86; Petro-nova oil, 82,7, Promaga, 71,5; Arenal 2001, 67; Martinsa-Fadesa, 65,3; i Suelos Industriales de la Hita, 64,1. Entre les persones físiques hi ha el banquer Mario Conde, amb un deute de 9,9 milions i el pilot Dani Pedrosa, amb 7,8.

El contribuents que deuen més d'un milió d'euros, hi ha 4.855 morosos que en total tenen pendents de pagar 15.600 milions d'euros. Predominen empreses relacionades amb el món del totxo, ja siguin constructores, promotores o immobiliàries.
 
 
Díaz Ferran, Arturo Fernández, Victorio & Lucchino i Pescanova
 
Al llistat hi ha tres empreses vinculades a l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran: Air Comet (amb un deute de 13,9 milions), Spanair (7,1 milions) i Viajes Marsans (23,8). També hi ha empreses de l'exvicepresident de la CEOE, Arturo Fernández Álvarez, com Arturo Grupo Cantoblanco, que ha deixat de pagar al fisc 3,3 milions d'euros, Arturo Servicios Generales (2 milions), Grupo Cantoblanco Alimentación (7,4 milions) o Grupo Cantoblanco Colectividades (6,7 milions). Entre les empreses més conegudes del llistat, hi ha la firma de moda Victorio & Lucchino, amb un deute de 2,6 milions d'euros. També Pescanova, amb 4,3 milions, i algunes de les seves filials. Posteriorment a la publicació de la llista, Pescanova ha matisat que va pagar els 4,3 milions després del 31 de juliol. L'aeroport de Ciudad Real acumula 7 milions de deute.
 
 
Fotoprix, Akasvayu i les empreses dels Sanahuja
 
Entre les empreses catalanes de la llista, hi ha Fotoprix (1,3 milions) i tres empreses vinculades a la família Sanajuja: Sacresa Terrenys Promoció (22,4 milions), Sacresa Terrenys-2 (2,2 milions) i Sanahuja Escofet Immobiliària (14,8 milions). A més, hi figura la promotora barcelonina Akasvayu SLU (16,4 milions), que va patrocinar el Club Bàsquet Girona, així com Saulell Corporació, amb 13,3 milions. La distribuïdora cinematrogràfica catalana Lauren Films ha deixat de pagar al fisc 8,1 milions. Ferralles de Lleida acumula un deute 22,1 milions i Ros Roca, de Tàrrega, deu 3,2 milions.
 
També hi apareix l'Hospital General de Catalunya (4,5 milions), que va fer fallida els anys 90 abans de ser venut, i Grand Tibidabo (9,5 milions). L'empresari Javier de la Rosa ja va ser condemnat per la descapitalització fraudulenta d'aquesta darrera companyia.
 
El deute de l'antiga empresa propietària del diari 'Avui', Premsa Catalana, acumula un deute de 14,6 milions d'euros. En l'apartat de mitjans de comunicació també hi ha dues empreses del grup Intereconomía, amb un deute en total de 10,2 milions.
 
 
Tres clubs catalans de bàsquet, Gabi Milito i Lorenzo Sanz
 
Hi ha tres clubs catalans de bàsquet a la llista. El Joventut de Badalona deu 3,6 milions, el Lleida, 1,04 i el Girona, 10,1. A més, hi ha l'Estudiantes (1,8 milions), entre altres. També hi figuren equips de futbol com el Racing de Santander (8,9), el Recreativo de Huelva (11,1), el Múrcia (10,6) o el Xerez (10). A més hi ha la Unió Deportiva Atlètica Gramenet (1,6) i la Unió Esportiva de Lleida (11,3).
 
L'exjugador del Barça Gabi Milito, futbolista retirat d'origen argentí, apareix a la llista amb un deute d'1,8 milions d'euros. L'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz deu 1,3 milions.
 
 
L'exjutge Lluís Pasqual Estivill i el transportista Ramon Prujà
 
Una de les personalitats públiques catalanes que apareix a la llista és l'exjutge Lluís Pasqual Estivill, que té un deute amb Hisenda de 5,4 milions d'euros. La justícia el va separar de la carrera judicial i va ser condemnat a presó per delictes de prevaricació, suborn i detenció il·legal. L'exjutge va cometre aquests delictes mentre exercia de jutge d'instrucció i era vocal del Consell General del Poder Judicial.
 
Un altre dels catalans de la llista és l'expresident de la patronal gironina del transport Asetrans, Ramon Prujà Viñas, qui té un deute de 3,7 milions. També havia estat president del Rotary Club de Banyoles.
 
Per volum de deute, l'apartat de les persones físiques l'encapçala Agapito García Sánchez, amb 26,8 milions, un empresari que es dedica a activitats financeres i que esta vinculat a diverses societats. A més, hi ha tres fills d'un dels cofundadors del Corte Inglés: Ana Carlota, Javier i Carlos Areces Galán, amb 1 milió d'euros cadascun. Els Aceres Galán estan vinculats a la Corporación Ceslar, que va ser expulsada a l'estiu del consell d'administració de la companyia. D'altra banda, qui va ser propietari de la constructora Aifos, Jesús Ruiz Casado, deu 9,5 milions. La justícia va inhabilitar-lo per administrar bens aliens durant dos anys. A banda, cinc germans Serratosa Caturla –Federico, Ignació, José, Juan Luis i Rafael- tenen un deute d'entre 3 i 4 milions cadascun. Eren els antics propietaris de l'empresa Valenciana de Cementos.
 
 
345 persones físiques i 4.510 empreses
 
Dels 4.855 deutors, 345 són persones físiques i sumen més de 700 milions d'euros, mentre 4.510 són empreses i deuen 14.900 milions. De l'import total, més de 6.500 milions d'euros (el 42%) es correspon a deutes de morosos que estan en procés concursal (gairebé 1.700 deutors, el 35% del total). Per tant, les possibilitats de cobrament efectiu d'aquest deute es veuen disminuïdes mentre duri el procés concursal. De fet, les dues principals deutores de la llista, Nozar i Reyal Urbis, estan en concurs de creditors.
 
En 825 casos, s'han realitzat derivacions de responsabilitat subsidiària o solidària a tercers, per un import de 1.500 milions. Això influeix en la prolongació en el temps de la recaptació d'aquests deutes.
 
En el llistat s'inclou l'import conjunt dels deutes i sancions superiors a un milió d'euros del contribuent, pendents de pagament a 31 de juliol del 2015, i que no estiguin aplaçades o suspeses per qualsevol motiu legalment previst.
 
El llistat s'ha publicat en compliment de l'article 95 bis de la Llei General Tributària. S'ha publicat a la pàgina web de l'Agència Tributària i s'identifica completament els contribuents, ja siguin persones físiques o jurídiques, amb el NIF i el nom complet.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
24 de desembre de 2015, 09.48 h



NO HI TROBARÍEM AMB UNA MICA DE SORT AL FLOREN ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
24 de desembre de 2015, 01.15 h

#1 Les tribulacions de Mas es veu que són contagioses. I si no li pots preguntar al "Señor de los Hilillos" que porta el mateix camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
José fletxa Santa Coloma de Gramenet
23 de desembre de 2015, 21.12 h

la corrupció espanyola que trenca espanya i divideix a tots els espanyols en violentes discussions entre tots ells


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
23 de desembre de 2015, 20.54 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de desembre de 2015, 20.37 h

QUERIDOS NAZIS

AQUI EN EL CNI CORRE EL RUMOR DE QUE MASS YA ESTA MAQUILLANDO A CONVERGENTES CON PINTA DE PERROFLAUTAS Y VA A FLETAR UNOS CUANTOS AUTOBUSES PARA QUE VAYAN EL DOMINGO A LA ASAMBLEA DE LA CUP PARA HACERLOS PASAR POR CUPAIRES.

COMO EL VOTO ES SECRETO CONFIA DE ESE MODO, AL FIN, CONSEGUIR LA INVESTIDURA A PESAR DE SU DEBACLE ELECTORAL EL PASADO DOMINGO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els voltors volen que continuï l’espoli, com va passar a Llatinoamèrica... i l’anticatalanisme

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.