directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Comissió de la Dignitat contraataca després de les acusacions de Castella i Lleó

L’entitat recorda que encara hi ha molts ‘papers de Salamanca’ pendents de ser recuperats

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La Comissió de la Dignitat rebutja de manera categòrica la reclamació de Castella i Lleó de recuperar alguns papers de Salamanca que van ser transferits a Catalunya suposadament de manera ‘indeguda’. L’entitat catalana nega per complet les acusacions i diu que “no s’ha retornat cap document que no hagi aprovat la Comissió mixta. I si n’hi ha hagut algun ha estat retornat immediatament en el procés normal que han dut a terme els tècnics d’ambdues institucions”. A més, el comunicat que ha fet públic aquest migdia la Comissió de la Dignitat no es queda en la defensa de les acusacions, sinó que contraataca. 

Reclamen a Castella i Lleó que demanin a l'Estat més facilitats per retornar els papers als seus propietaris

“Encoratgem als grups parlamentaris de Castella i Lleó a demanar al Ministeri de cultura que satisfaci el dret dels ciutadans a recuperar els seus arxius familiars i institucionals espoliats i obrir un nou termini per a fer les peticions, fent-ne difusió i donant informació dels noms de les persones, entitats, partits i sindicats que hi tenen documents al fons de Salamanca per tal que puguin recuperar-los”, etziba l’entitat fundada el 2002 per recuperar els famosos ‘papers de Salamanca’.

El govern espanyol va aprovar un decret el 2008 per complicar la vida als ciutadans que havien de recuperar papers

D’altra banda, recorda que l’Estat no ha complert: “Denunciem que la llei del retorn dels papers reconeixia el drets dels ciutadans, entitats, partits i sindicats de tots els territoris de la resta de l’estat a recuperar els documents que se’ls hagués espoliats. Dret que els va ser negat pel Ministeri en publicar un decret el 2008 que sense donar cap mena d’informació ni fer-ne difusió exigia que els ciutadans diguessin quina documentació se’ls havia espoliat, quan la immensa majoria dels afectats ignora que hi tingui documents”.

Encara falten molts 'papers de Salamanca' per arribar a Catalunya

La Comissió de la Dignitat també denuncia que “el procés de retorn no s’ha conclòs ja que en la darrera transferència el 2014 el Ministeri va retenir una part important dels lligalls, cartell i banderes que la Comissió mixta Ministeri Generalitat havia acordat transferir”. A més, recorda que també s’està encara esperant el retorn de documentació de Justícia i d’Ordre públic que l Ministeri es nega a retornar; dels arxius institucionals de quaranta una ciutats i pobles de Catalunya entre les que hi ha Barcelona, Tarragona, Valls, Reus o Igualada; i de l’arxiu institucional de la Generalitat que tenia el 1940 a la seu de París que no va ser requisada pels franquistes si no per la Gestapo alemanya i que la va lliurar a l’ambaixada espanyola. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
26 de desembre de 2015, 14.49 h

espaÑa encar està impregnada dels drets mitgevals de conquesta, i costarà molt que evolucionin amb la resta d´Europeus. El carcinoma espaÑistaní està massa apoderat i faria falta veritables espacialistes mundials per a aquest afer, i com els empedreïts tampoc ho volen deixar. Estan ancorats en el segle XVIII i XIX i ja els està bé. Destil.len la cultura de la incultura, i per això els va tant bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de desembre de 2015, 12.07 h

PODEMOS TÉ 10 DIPUTATS A LA JUNTA DE CASTILLA LEON, QUE EXIGEIXIN A L'IGUAL QUE TOTA LA PODRIDA DRETA, LA POSSESSIÓ DELS DOCUMENTS CATALANS, ROBATS PEL FRANQUISME AMB L'AJUT DE LES SS. NAZIS, DEMOSTRA L'EMBOLIC MENTAL I LA MALA FE ESPANYOLISTA DEL PODEMOS I ELS SEUS SOCIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jan fletxa Badalona
24 de desembre de 2015, 23.11 h

Papers robats a tots els catalans pel règim franquista i recolzat pel règim borbònic... Sempre el mateix odi espanyol contra Catalunya...Fotem el camp d'un cop per tots ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
24 de desembre de 2015, 17.49 h

#2 O veure visions con Teresa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
24 de desembre de 2015, 17.46 h

A Castella no saben fer res més que robar. Mai han creat res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de desembre de 2015, 17.37 h

Visca la Comissió de la Dignitat, un dels pocs col.lectius d'aquest país que està a l'alçada de les circumstàncies i que porta anys lluitant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.