La CUP es defensa de les acusacions de frau, mentre creixen les veus que demanen la dimissió d'Anna Gabriel
Un membre de la CUP Manlleu, Xavier Generó (@Xevigenero) prova de dissipar les acusacions explicant el funcionament de l’assemblea d’ahir, mentre un altre demana la dimissió d'Anna Gabriel
Ningú no es va acabar de creure el resultat de l’assemblea cupaire d’ahir. L’empat a 1.515 vots, després de tenir tot el país pendent durant hores semblava inversemblant, però els militants del partit que van assistir al conclau es defensen explicant com es va organitzar tot.
Comparteix
TweetEtiquetes
Xavier Generó, de la CUP Manlleu, ha explicat via twitter com es van organitzar les votacions de la CUP, i prova de demostrar, així, que l’empat final va ser real i no fruit d’un acord entre els dos sectors dels anticapitalistes per evitar el trencament del partit.
El vot secret, la primera decisió
Segons Generó, el primer resultat d’una votació, es va produir ahir a les 10h del matí, quan es va fer el recompte de la gent que volia el vot a mà alçada o el vot secret. Com ja havien dit els diferents mitjans, calia superar el 25%, la qual cosa es fàcil, i així va ser: el 42,37% dels inscrits va decidir que les votacions es duguessin a terme mitjançant el vot secret dels assistents. Un 57,63% van decidir el vot a mà alçada.
El procediment de la votació
El militant cupaire explica que hi havia dos responsables per cadascuna de les cinquanta urnes de cartró que es van dipositar per poder dur a terme el vot secret. Aquests responsables es van triar per sorteig, i se’ls va avisar per e-mail. Així hi va haver 100 persones dedicades a les urnes, i a la seva vegada, les urnes van acollir cadascuna unes 70-80 persones ordenades alfabèticament. Segons Generó, es va construir un cens in situ: “es demanava identificació i s’anotava qui havia votat en el cens de cada mesa”.
El recompte
El militant anticapitalista explica que per fer el recompte a cada urna s’ajuntaven cupaires de dues runes diferents. Així hi havia quatre persones per a cada recompte a cada urna, més una persona de la organització que feia un recompte final. Aquest recompte havia de coincidir amb el cens i s’anotava simultàniament a dues actes. “Una de les actes es segellava conjuntament amb els vots i firmada per les cinc persones. L’altra acta la recollia l’organització”
La validació del resultat
Segons sembla, gràcies a aquest sistema, es va poder produir el resultat final d’empat, sense cap intervenció de la cúpula. La Mesa de l’Assemblea Nacional feia l’escrutini de totes les actes en dos ordinadors diferents i es validava el resultat final, que en la tercera votació va produir el resultat final d’empat a 1.515.
Els interrogants que queden per resoldre, i la dimissió d'Anna Gabriel
N'hi ha un de principal: Per què si hi havia un empat no es va decidir resoldre'l amb una altra votació? Molta gent s'ha estranyat que davant una decisió tant important ningú demanés aclarir el resultat amb una altra votació. Un altre militant de la CUP, Aleix Vidal (@leixet), ha demanat responsabilitats, concretament la dimissió d'Anna Gabriel per la seva parcialitat en la intervenció d'ahir on va obviar els 1.515 militants que van votar a favor de l'acord i la investidura de Mas expressant que Junts pel Sí encara era a temps de fer una nova proposta de candidat de consens. A Gabriel se la identifica com una de les culpables de l'actual bloqueig independentista a causa de la seva reiteració en el 'No a tot'.
Roda de premsa, ara sí, prevista per demà
La CUP ha anunciat que demà farà, ara sí, una roda de premsa on admetrà preguntes per emetre una valoració ja més estudiada del que va passar a l’assemblea d’ahir i quines són les línies de treball a seguir a partir d’ara i de cara a la decisió final que hauran de prendre, si no passa res, el 2 de gener, tot esgotant el termini parlamentari màxim.
Durant la jornada d’avui, hi ha hagut una trobada discreta entre Raül Romeva i Anna Gabriel i Antonio Baños per enraonar sobre com va anar l’assemblea d’ahir, i parlar del futur immediat d’una legislatura que segueix penjant d’un fil, i que manté als ciutadans amb l’ai al cor permanent. La direcció de Junts pel Sí ja ha advertit que no farà cap nova oferta als diputats anticapitalistes, i que el que ara toca és que es decideixin i desempatin.