directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP es defensa de les acusacions de frau, mentre creixen les veus que demanen la dimissió d'Anna Gabriel

Un membre de la CUP Manlleu, Xavier Generó (@Xevigenero) prova de dissipar les acusacions explicant el funcionament de l’assemblea d’ahir, mentre un altre demana la dimissió d'Anna Gabriel

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Ningú no es va acabar de creure el resultat de l’assemblea cupaire d’ahir. L’empat a 1.515 vots, després de tenir tot el país pendent durant hores semblava inversemblant, però els militants del partit que van assistir al conclau es defensen explicant com es va organitzar tot.

Les claus de la votació de la CUP, explicades per un militant anticapitalista
Les claus de la votació de la CUP, explicades per un militant anticapitalista



Comparteix
   


Etiquetes

Xavier Generó, de la CUP Manlleu, ha explicat via twitter com es van organitzar les votacions de la CUP, i prova de demostrar, així, que l’empat final va ser real i no fruit d’un acord entre els dos sectors dels anticapitalistes per evitar el trencament del partit.
 
El vot secret, la primera decisió

Segons Generó, el primer resultat d’una votació, es va produir ahir a les 10h del matí, quan es va fer el recompte de la gent que volia el vot a mà alçada o el vot secret. Com ja havien dit els diferents mitjans, calia superar el 25%, la qual cosa es fàcil, i així va ser: el 42,37% dels inscrits va decidir que les votacions es duguessin a terme mitjançant el vot secret dels assistents. Un 57,63% van decidir el vot a mà alçada.

El procediment de la votació

El militant cupaire explica que hi havia dos responsables per cadascuna de les cinquanta urnes de cartró que es van dipositar per poder dur a terme el vot secret. Aquests responsables es van triar per sorteig, i se’ls va avisar per e-mail. Així hi va haver 100 persones dedicades a les urnes, i a la seva vegada, les urnes van acollir cadascuna unes 70-80 persones ordenades alfabèticament. Segons Generó, es va construir un cens in situ: “es demanava identificació i s’anotava qui havia votat en el cens de cada mesa”.

El recompte

El militant anticapitalista explica que per fer el recompte a cada urna s’ajuntaven cupaires de dues runes diferents. Així hi havia quatre persones per a cada recompte a cada urna, més una persona de la organització que feia un recompte final. Aquest recompte havia de coincidir amb el cens i s’anotava simultàniament a dues actes. “Una de les actes es segellava conjuntament amb els vots i firmada per les cinc persones. L’altra acta la recollia l’organització”

La validació del resultat

Segons sembla, gràcies a aquest sistema, es va poder produir el resultat final d’empat, sense cap intervenció de la cúpula. La Mesa de l’Assemblea Nacional feia l’escrutini de totes les actes en dos ordinadors diferents i es validava el resultat final, que en la tercera votació va produir el resultat final d’empat a 1.515.

Els interrogants que queden per resoldre, i la dimissió d'Anna Gabriel

N'hi ha un de principal: Per què si hi havia un empat no es va decidir resoldre'l amb una altra votació? Molta gent s'ha estranyat que davant una decisió tant important ningú demanés aclarir el resultat amb una altra votació. Un altre militant de la CUP, Aleix Vidal (@leixet), ha demanat responsabilitats, concretament la dimissió d'Anna Gabriel per la seva parcialitat en la intervenció d'ahir on va obviar els 1.515 militants que van votar a favor de l'acord i la investidura de Mas expressant que Junts pel Sí encara era a temps de fer una nova proposta de candidat de consens. A Gabriel se la identifica com una de les culpables de l'actual bloqueig independentista a causa de la seva reiteració en el 'No a tot'.

Roda de premsa, ara sí, prevista per demà

La CUP ha anunciat que demà farà, ara sí, una roda de premsa on admetrà preguntes per emetre una valoració ja més estudiada del que va passar a l’assemblea d’ahir i quines són les línies de treball a seguir a partir d’ara i de cara a la decisió final que hauran de prendre, si no passa res, el 2 de gener, tot esgotant el termini parlamentari màxim. 

Durant la jornada d’avui, hi ha hagut una trobada discreta entre Raül Romeva i Anna Gabriel i Antonio Baños per enraonar sobre com va anar l’assemblea d’ahir, i parlar del futur immediat d’una legislatura que segueix penjant d’un fil, i que manté als ciutadans amb l’ai al cor permanent. La direcció de Junts pel Sí ja ha advertit que no farà cap nova oferta als diputats anticapitalistes, i que el que ara toca és que es decideixin i desempatin.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
29 de desembre de 2015, 20.41 h

Alguns que demanen eleccions ja, haurien de saber que un president en funcions no te capacitat de convocar eleccions. Si no hi ha acord d'investidura abans del límit, si com a molt tard el dia 9 de gener no tenim President de la generalitat, el dia 10 de gener es convocaran eleccions de forma automàtica. abans no hi ha ningú que les pugui convocar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Borrell ll fletxa Girona
29 de desembre de 2015, 18.23 h

Que busquin els 300.000 que els han votat i facin l'assamblea amb aquests 300.000. Apa, ja em sento a esperar 3 o 4 anys a veure si els trobeu. Troglodites.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
L'Anna Gabriel esta enfonsant a la CUP fletxa Barcelona, Països Catalans.
29 de desembre de 2015, 13.54 h

NO pararà fins enfonsar la CUP, cal fer-la fora ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa ESPANYA ESCANYA i ENGANYA i a robar s'afanya. & & & estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET ≈ ≈
29 de desembre de 2015, 13.08 h



#39 No, no és això, crec que exageres. Em sembla que mai de la vida els clients de la teva mare (la simpàtica "Rimmel, la zorra del desierto") mai , mai, mai no han arribat a aquesta altíssima xifra que proposes.


Estic convençut que no han passat gaire de 1 / 40 part del que tu dius. Càlculs molt acurats semblen indicar que entre 40 000 i 60 000 clients i no pas més (ni menys!)



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
29 de desembre de 2015, 12.43 h

#38

dos millones no, fueron 1,6.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
29 de desembre de 2015, 11.02 h

Anna Gabriel, DIMISSIO!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Gentil fletxa Osona
29 de desembre de 2015, 10.50 h

UNA COSA QUE HA DE FER LA CUP, ÉS FER UNA PROVA DE DRGADICCIÓ I ALCOHOLEMIA ALS SEUS MEMBRES ABANS D'ENTRAR A LES SEVES ASSEMBLEES I REUNIONS, JA QUE TOTA AQUESTA PARAFARNALIA QUE HAN ESTAT MUNTANT, NOMÉS ÇES EL RESULTAT DE GENT QUE ESTÀA TOCAEDA PEL VICI.
O SI NO COM ÉS QUE VOLEN CANVIAR EMEMBRES DE LA LLISTA QUE GAIRABÇE DOS MILIONS DE CATALANS HAN VOTAT, ÉS QUE AQUESTS CATALANS NO SE'LS HA DE RESPECTAR LA SEVA DICISSIÓ, ÉS QUE EL CAPRICI D'ELLS ÉS MÉS VALID QUE EL DELS CATALANS Q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL ,,UN DE SOL NO PAS DOS
29 de desembre de 2015, 10.37 h

FRAU NO SER Presa de PEL ALS CATALANS ..SI .. JA PROU als de LA CUP Me importa una merda si feu o no President a ARTUR MAS Fa temps que baix deixar de creura en aquesta merda de Politica de Partits Politics i Politics que lo que defensen son els seus sous i privilejis .. PROU DE PERJUDICAR TAN CATALUNYA Uns i els altres he ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Renato Fanfarrinni fletxa Marechiaro, Napoli.
29 de desembre de 2015, 10.08 h


#9 #14 #23 Queste idiota è un perfetto stupido fascista spagnolo

Per ché gli nazionalisti spagnoli sono così ignoranti e disgustoso?

Viva la Catalogna indipendente !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
29 de desembre de 2015, 09.50 h

#32

DONA LA CARA FASCISTAS VIC. !! ES DE COVARDS AMAGAR-SE RERA NICKS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.