directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#presidentMas: "El projecte nacional i el social s'han donat la mà per fer de Catalunya un gran país”

En el missatge institucional de Cap d’Any, Artur Mas afirma que “el deure de decidir” dels representants polítics “resulta indefugible” en “situacions complexes” com les actuals, que “obliguen a dialogar, negociar i pactar" entre "idees, persones i parti

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El cap de Govern insta a “treure lliçons de les incerteses econòmiques, socials i polítiques per construir projectes de futur col·lectius, on el progrés, el benestar, la justícia, la democràcia i la llibertat siguin pilars fonamentals”. El president de la Generalitat avisa que “seguir ignorant o menystenint” els anhels de Catalunya “no aportarà cap solució de futur”


Comparteix
   


Etiquetes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat en el tradicional missatge institucional de Cap d’Any el “camí extraordinari” que ha recorregut el país aquest últim any, quan “el projecte nacional i el projecte social s’han donat la mà i caminen junts en la voluntat i la il·lusió de fer de Catalunya un gran país; és a dir un bon país per a tota la seva gent”. El cap de l’Executiu ha mostrat en aquest sentit el seu convenciment que l’any que estem a punt d’encetar “serà decisiu per convertir aquest anhel àmpliament compartit en una esplèndida realitat”.
 
Després de felicitar les festes i desitjar un bon any 2016 als ciutadans de Catalunya, especialment als que travessen situacions més difícils, el president Mas ha repassat en el seu discurs els canvis polítics que ha viscut el país el darrer any, en què el poble català ha exercit el dret a decidir. “Els ciutadans han decidit amb el seu vot quins són els representants que han d’assumir la responsabilitat de dirigir les institucions públiques en anys de gran complexitat i de reptes majúsculs”, una responsabilitat, ha remarcat, que “no pots ni has de defugir un cop has passat per les urnes i has rebut el mandat democràtic de la població”.
 
 
‘El deure de decidir’ dels representants polítics
 
En el discurs que ha pronunciat des del Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, el president ha posat de relleu en aquest sentit que els “escenaris polítics d’una enorme complexitat” que s’han obert a Catalunya i a l’Estat “obliguen a dialogar, a negociar i a pactar; és a dir, a decidir entre idees, persones i partits molt diferents”. “Com a president de Catalunya”, ha manifestat, “tinc molt present el dret a decidir del nostre poble, fonament de la nostra sobirania, però també tinc molt present el deure de decidir dels nostres representants polítics”. I ha advertit: “que no sigui fàcil no ens allibera, a cap de nosaltres, del nostre deure de decidir”, que en situacions com les actuals “resulta indefugible”.
 
 
‘Calen governs forts, estables i dialogants’
 
El president de la Generalitat ha manifestat la importància de “tenir un nou govern i una estabilitat que permetin fer bona feina i complir els mandats rebuts a les urnes”. “A Espanya i a Catalunya convenen governs estables, dialogants i oberts al pacte, cadascú des de la seva legitimitat democràtica”, ha manifestat Artur Mas, i ha recordat que “aquells que en les darreres setmanes han fet mofa i escarni de la situació política catalana hauran d’aplicar en les seves pròpies cases la teràpia per resoldre aritmètiques de suma molt complicada”. I ha insistit: “Catalunya té clar que vol decidir el seu futur i tots som necessaris per a fer-ho possible; seguir ignorant-ho o menystenint-ho no aportarà cap solució de futur”.
 
El cap de l’Executiu ha esperonat a saber “treure lliçons de les incerteses econòmiques, socials i polítiques d’aquests darrers anys per construir projectes de futur col·lectius, on el progrés, el benestar, la justícia, la democràcia i la llibertat en siguin pilars fonamentals”, perquè, ha dit, els “temps d’incerteses” són també “temps d’oportunitats”. “El jonc més flexible és aquell que resisteix millor les inclemències del moment i pot tornar a redreçar-se quan aquestes han passat”, ha manifestat.
 
 
Un any de canvis econòmics
 
Més enllà de la situació política, el cap de l’Executiu ha repassat en el seu missatge els canvis econòmics que ha experimentat el país aquest 2015 i que ha fet que se situï en un “escenari objectivament millor”. Segons ha posat de relleu el cap de Govern, “el país és atractiu per invertir-hi i per generar projectes, exportem més que mai, hem guanyat prestigi turístic i comercial i som reconeguts per la nostra excel·lència en recerca i universitats i per ser capdavanters en l’aposta per la formació professional”, perquè “estem fent, entre tots, bona feina”.
 
En el camp social, Artur Mas ha lamentat “els estralls” que continuen patint molts ciutadans de Catalunya, com a conseqüència de la crisi i ha expressat el compromís del Govern per afrontar i remuntar aquestes situacions. “La societat i les institucions catalanes estem altament sensibilitzades davant d’aquestes situacions de vulnerabilitat i d’injustícia social i treballem dia a dia a fi que les persones que més han patit aquests anys de dificultats acabin notant els efectes de la recuperació i d’una distribució més justa de la riquesa que crea el país”. Una riquesa, ha lamentat el cap de l’Executiu, “que no controlem i que ens marxa en unes proporcions elevadíssimes que acaben esdevenint lesives per al benestar d’una part molt majoritària de la societat catalana”.
 
Finalment, el president de la Generalitat també s’ha volgut referir a l’amenaça terrorista internacional, després dels atacs viscuts recentment a París, i ha refermat “la determinació” del Govern de Catalunya “d’actuar a favor de la seguretat, contra tot tipus de violència i a favor de la convivència pacífica entre tots els pobles”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
2 de gener de 2016, 22.21 h





La candidatura no ha guanyat res, és simplement el partit més votat, si hagés guanyat seria president, prou de mentides i prou de demagògia! Altra cosa és que hauria pogut guanyar ja fa dos anys amb facilitat, però va esperar deliberadament a què apareguessin les forces organitzades dels partits espanyols per fer les eleccions!



Si Mas NO hagues endarrerit inexplicablement seguin el millor estil de CiU les dues eleccions 9N i 27S, el nostre GRAN president "independentista", rodejat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Irene fletxa BARCELONA
2 de gener de 2016, 15.27 h

Al final sols el POBLE salva al POBLE.

VCSI //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
josep de bn. fletxa Barcelona
1 de gener de 2016, 14.50 h

#26 Sr. Josep Pagès. Per la teva forma d'exposar els fets històrics i polítics, demostres que ets un radical i reprimit social. D'aquests que exigeixen que els demès li treguin les castanyes del foc, per no haver-ho fet un mateix quan era jove. Hi ha un refrany que diu "Qui de jove no treballa, de vell dorm a la palla". Les persones amb sentit comú i previsora, treballa de jove i estalvia per el dia de demà, cosa que no deus haver fet tu i ara plores. No demanen que els demès els hi tre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
1 de gener de 2016, 09.46 h

#28

Es evident fascistas Vic, que la rabie no la tens continguda. Realment pots viure aixì ?

EMIGRA, TIU, EMIGRA QUE AQUI NO ETS FELIÇ., I ELS BONS CATALANS NO CANVIAREM .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
31 de desembre de 2015, 23.53 h

#27 Tu eres tonto
President ?,ese atolondrado ?
Paleto pelota y aborregado...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
31 de desembre de 2015, 22.02 h


PRESIDENT, BON ANY 2016 I QUE ELS CATALANS TINGUEM ALLÒ QUE DESITGEM, LA INDEPENDÈNCIA..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
31 de desembre de 2015, 21.07 h

UN DISCURS Un MISSATGE DE CAP D´ANY .... Molt Molt DESCAFEINADO Sense cap interes . NO Tes el Collons la Valentia Politica de DIR Catalunya es Corrupta i els seus Politics un cabrons Corruptes i LLadres NO Dius res de ELIMINAR COTXES OFICIALS NI DIPUTACIONS Un esta el niu de las Corrupcions i de malgastar diners públics ..NO PARLES DE LA MALNUTRICIÓ INFANTIL Falta de Becas de MENJADOR Mentres tires Millones de diners publics amb el Fiasco fracás de BCN-WORLD ...... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
31 de desembre de 2015, 20.59 h

ARTUR MAS En Democracia cuan les Urnes te diuen que no te volem cal DIMITIR a tu te ban dir barias vegades que no te volem tu ban dir el 2012 a les Eleccions Catalanes ,, tu tornen a dir al 27.SM DEL 2015 tu repeteixen al 20--D i tu sense enterarte ARTUR MAS .. DIMITEUX HOME .. Prega ja has FET MASES RETALLADES I TES MASA CORRUPCIÓ .. Aixo te persegueix con la marca del 3% Aquesta no se treura mai de sobre ...UN POLITIC VALENT Ja feria temps que esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
josep de bn. fletxa Barcelona
31 de desembre de 2015, 20.57 h

#5 Jo, com molts altres pensem com tu, encara que difereixo en el que Convergència eren tots uns lladres. Això en una crítica gratuïta com totes les que es fan amb aquest sentit, solament amb la fi d' aconseguir uns miserables vots més. En aquest partit hi han hagut gent així, però també de molt honrats que han treballat por situar a Catalunya on està. O tu coneixes algun partit que no hi hagi hagut "Chanchullos ": Des de l'esquerra, amb sindicats inclosos, (targetes Bankia per exem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
31 de desembre de 2015, 16.59 h

El año pasado quedó desierto
La Generalitat obtiene más de la mitad del primer premio de La Grossa
La Generalitat de Catalunya ha sido el principal beneficiario del primer premio de La Grossa, la versión catalana de El Gordo navideño celebrado hoy y que el Govern creó en 2013. De los 100 billetes existentes del número premiado, el 11.168, se han vendido menos de la mitad; en concreto, 41 boletos, 40 de ellos distribuidos a través de un estanco situado en el centro de La Roca del Vallès... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.