directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Debat intens a les 13 assemblees territorials de la CUP

La decisió final es prendrà diumenge en una reunió conjunta del consell polític i el grup d’acció parlamentaria, tot indica que la majoria de territorials aposten per l’acord independentista

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Les 13 assemblees territorials de la CUP es reuneixen aquest dissabte per debatre sobre la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat després de l’empat de l’assemblea nacional del passat 27 de setembre. Sobre la taula tenen dues opcions: permetre la investidura de Mas en segona volta o evitar-la. La posició que prenguin les plenàries de les territorials serà traslladada a la trobada d’aquest diumenge a Barcelona que reunirà els membres del consell polític i del grup d’acció parlamentària (GAP), en total gairebé una setantena de persones amb dret a vot més els diputats al Parlament i membres del secretariat nacional que podran participar però no votar. La diputada cupaire Eulàlia Reguant ha deixat clar que no s’acabarà la reunió de diumenge fins que no s’hagi decidit sobre la investidura de Mas.




Comparteix
   


Etiquetes

La reunió del Consell polític i del GAP a les 10 matí i sense hora prevista d’acabament
La roda de premsa es convocarà una “hora” després de la finalització de la reunió que se celebrarà al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona. No hi haurà muts ni atenció als mitjans de comunicació fins a la roda de premsa, de moment sense hora.

Debat intens i una majoria de territorials busquen un acord independentista

La CUP s’organitza en 13 assemblees territorials i hi ha 57 membres de les territorials que formen part de consell polític. Però cada territorial aporta un nombre diferent de representants: Alt Ter (4), Baix Llobregat (4), Barcelona (5), Catalunya Central (4),El Camp (5), Maresme (5), Nord Oriental (6), País Valencià (3), Penedès (5), Ponent (5), Terres de l'Ebre (3), Vallès Occidental (4) i Vallès Oriental (4). De fet, la CUP ha decidit ajornar el consell polític a diumenge, tot i que inicialment estava previst per dissabte, per tal que les assemblees territorials tinguin suficient temps per reunir-se.

A l’ #ANECUP els simpatitzants votaven i avui i demà no

Els simpatitzants no podran votar a les reunions territorials tot i que sí que podran participar del debat. Aquesta és una de les diferències que podria marcar el resultat final, tenint en compte que en l'assemblea nacional de diumenge passat la figura del simpatitzant havia estat validada i podia votar.

La proposta més votada a l’ANECUP no és present, però reclamada en algunes territorials

El secretariat nacional de la CUP ha decidit aquest setmana reduir les quatre opcions de l’assemblea nacional en dues: La primera és no permetre la investidura de Mas a través de l’abstenció dels deu diputats de la CUP o donar 5 vots a favor i 5 en contra, en els dos casos no tindria els vots suficients per ser president. I la segona possibilitat és permetre que Mas sigui president en segona volta, per majoria simple, donant dos vots a favor i vuit abstencions. Aquesta segona possibilitat significaria, segons la CUP, la traducció de “l’aposta per la independència i un procés constituent i de l’oposició a la continuïtat de les polítiques de retallades i privatitzacions”.
 
La reunió del Consell polític i del GAP acabarà amb una decisió, cosa que no va fer l’ANECUP
 
La decisió final la prendrà aquest diumenge el consell polític de la formació i el grup d’acció parlamentaria. Segons les regles que ha establert el secretariat nacional, només es podrà aprovar una proposta que obtingui la majoria absoluta dels vots. En el cas que més d'una proposta obtingui la majoria absoluta dels vots, es passarà a una nova ronda de votació fins que només surti aprovat un sol document. Entre cada ronda de votació està previst que s'obri un torn de debat, i s'han establert un màxim de tres rondes. En cas de possible bloqueig, el secretariat nacional ja preveu una sortida i s'ha compromès a "cercar una proposta metodològica per desbloquejar la situació”.
 
El grup d’acció parlamentaria està format per 2 representants de cada assemblea territorial i un de cada organització de Crida Constituent. Actualment, les entitats que en formen part són Arran, Col·lectiu Drassanes, Constituents per la Ruptura, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Corrent Roig, Crida Constituent, En Lluita, Endavant OSAN, Lluita Internacionalista (LI), Poble Lliure, i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
 
Decantament per l’acord independentista
 
Més de 130 persones han participat aquest matí en l'assemblea territorial Nord Oriental de la CUP que s'ha portat a terme a l'Ateneu de Celrà, a la comarca del Gironès. El seu portaveu, Biel de Montserrat, ha assenyalat que és veritat que porten tres mesos debatent sobre la investidura de Mas però assenyala que tots els membres de la formació són conscients del moment polític actual. "La situació demana un esforç extraordinari per trobar un punt en comú, perquè l'organització surti tan cohesionada com és possible i que també es desencalli la situació política que es manté des de fa mesos", ha explicat.
 
En aquest sentit, el portaveu ha assenyalat que s'havien plantejat l'assemblea com el darrer intent de superar "el bloqueig de l'empat". Tot i la insistència dels periodistes, els membres de la formació política s'han negat a donar a conèixer els resultats de l'assemblea o valorar-los. L'assemblea territorial Nord Oriental de la CUP comprèn totes les comarques gironines - menys la Cerdanya i el Ripollès- i la Catalunya Nord.
 
L'assemblea territorial de la CUP Ponent-Pirineus ha acabat sense un posicionament tancat ja que s'ha decidit allargar fins a la mitjanit el termini per emetre el vot telemàtic. A l'assemblea que s'ha fet al Centre Obrer de Cervera hi han assistit uns 70 militants però són 150 els que tenen dret a vot. Per tant, un cop s'hagi fet el recompte final es comunicarà el resultat als cinc membres que aquest diumenge representaran el territori lleidatà al consell polític de la CUP.
 
Així ho ha explicat un d'aquests cinc representants, el regidor de Tàrrega Carlos Vílchez, que anirà a Barcelona acompanyat de Gerard Sala, Jordi Boquet, Jordi Vives i Ricard Coma. Segons Vílchez, a l'assemblea no s'ha viscut molta tensió però sí que hi ha hagut debat perquè s'hi ha defensat tant l'opció de propiciar la investidura d'Artur Mas com la contrària. Les assemblees locals -12- també han fet arribar arguments amb matisos a favor i en contra de la investidura que seran exposats al consell polític,"però al cap i a la fi la CUP ha d'acabar decidint entre dues opcions majoritàries", ha puntualitzat Vílchez. Els vots telemàtics acabaran de decantar la balança en el cas de la territorial de Ponent-Pirineus.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Manipulació periodística. fletxa Caldes de Montbui
4 de gener de 2016, 12.17 h

#22 Ei, si vols en parlem educadament, podries desactivar les majúscules siusplau? M'agradaria veure si JxS fa quelcom semblant al que ha fet la CUP i que els votants decideixin si Mas ha de fer un pas al costat o no. Es veu que als votants de JxS tant se'ls hi en fa si és en Mas o no el president, però als de la CUP si que els hi importa, per tant, perquè no satisfer a tots els independentistes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
01010101010101 fletxa 101010101010101
3 de gener de 2016, 17.47 h

#25 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de gener de 2016, 16.57 h

QUERIDOS NAZIS,

DEBO RECONOCER QUE ESPERABA QUE LA CUP SE "VENDIESE" AL NAZIONALISMO.

ADIOS MASS ADIOS. DEAD MAN WALIKNG

CDC 4 FUERZA POLITICA EN LA REGION CATALANA.

JUNQUERAS PRESI Y VUELTA A EMPEZAR EL CIRCO NAZI

LOS PROXIMOS AÑOS VA A SALIR MIERDA DE CDC POR UN TUBO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
3 de gener de 2016, 15.38 h

EL PROCÉS NO ACABA ARA.

FER RECULAR MILIONS DE CATALANS CONTRA UN ESTAT OPRESPR ÊS PRÀCTICAMENT IMPOSSIBLE.

TARD O D'HORA CAURÀ LA POMS MADURA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de gener de 2016, 13.02 h

QUERIDOS NAZIS,

LO DE LA INDE YA SE HA VISTO QUE NO HA SALIDO EN EL 2015.

ANIMOS, CAMARADAS NAZIS, Y HACER UNA PORRA PARA VER SI EN 2016 VEREIS LA TIERRA PROMETIDA POR EL MESIAS MAD MASS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Gentil fletxa Osona
3 de gener de 2016, 11.47 h

#20 NO ÉS VERITAT QUE ÉS L'ÚNIC PARTIT QUE CONSULTA, JO HE ESTAT A ALGUN PARTIT I SEMPRE HAN CONSULTAT A LES ASSEMLEES LOCALS, NO FEM VOLAR COLOMA ARA.
JO CONEC GENT QUE HA VOTAT LA CUP I ARA DIU QUE MAI, DE MAI MÉS VOL SABER RES D'AQUESTA COLLA DE XARLATANS I A MÉS GANDULS, DONCS TU SAPS DE QUÈ TREBALLEN?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Gentil fletxa Osona
3 de gener de 2016, 11.45 h

GENT DE LA CUP, JA SABEM QUE AIXÒ HO HEU FET PERQUÈ US CONEGUI TOTHOM, ARA JA US CONEIX TOTHOM, PER VOSALTRES COM MAQUIAVEL ELS MITJANS PERQUÈ US CONEGUI LA GENT TAN ÉS, LA QÜESTIÓ ÉS LA PROPAGANDA GRATUÏTA. ARA ANEU A PASTAR FANG I US PREDIC UN FUTUR LLASTIMÓS, QUE ÉS EL QUE US MEREIXEU, JA SE QUE LLUITAREU PER PODER VIURE SENSE TREBALLAR I VIURE DELS NOSTRES DINERS, PERÒ TAMBÉ SE US ACABARÀ.
TREBALLEU I SIGUEU NORMALS COM TOTHOM, JA N'HI HA PROU DE FER LA VEDETTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
3 de gener de 2016, 10.56 h

Perdoneu JxSí, però la CUP està allargant la agonia, però JxSí no fa res per no allargar-la.

Un altre tema és que la CUP està dividida i perdrà nosequants vots. Us puc assegurar (jo que hi estic un xic ficat) que la immensa majoria de votants de la CUP la seguiran votant hi hagi o no una divisió d'opinions sobre Mas sí Mas no, ja que la CUP és l'ÚNIC partit que consulta a les seves bases per prendre decisions i que apliquen la tant desitjada democràcia (no com falsos partits que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 de gener de 2016, 10.34 h

LA BONA DECISSIÓ LA D'ESQUERRES PER TRENCAR L'STATU QUO, ÉS COMENÇAR EL CAMÍ DE LA REPÚBLICA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Túpac Amaru fletxa Ayer en el Perú, hoy y siempre más en Barcelona, tierra de libertad, no como españa
3 de gener de 2016, 10.14 h


#14 Hay que ser un auténtico cerdo para llamar nazis a los catalanes, sobre todo un español, heredero de los que causaron el peor genocidio que ha conocido la humanidad, i que unos tracachos hijoeperras castellanos como tu les hicieron a mis antepasados.

2 años llevo en Catalunya y sólo puedo decir cosas buenas de los catalanes, però de un reculeado como tu, sólo puedo sentir asco y vergüenza ajena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.