directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La roda de premsa de la CUP, primer míting preelectoral pels comicis de març

El partit antisistema escenifica divisió i amargor perquè només quatre persones han donat la cara per defensar la posició final de la formació i només una vintena de militants s'han apropat a donar-hi suport

Comentaris 74  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre. - La CUP ha entonat un to preelectoral en la roda de premsa per donar explicacions sobre el cop de porta final que ha donat a Artur Mas. Els només quatre representants del partit antisistema que han donat la cara s’han esforçat per explicar que unes eleccions al març serien només una “conseqüència de l’immobilisme” de Junts pel Sí. Ho han escenificat dient que ells encara estan oberts a discutir candidats alternatius a Mas, fins i tot de la pròpia Convergència. 

Atiant el foc contra Junts pel Sí i espolsant-se les culpes

La diputada Gabriela Serra ha estat l’encarregada de atiar el foc contra la coalició encapçalada per Raül Romeva per exculpar-se de la trencadissa sobiranista. Amb una actitud combativa i cap autocrítica, ha deixat clar que el partit és independentista i que el 27S va deixar un escenari de majoria per l’estat propi escurada a l’esquerra, tot i que no ha dit en què es basa per fer aquesta interpretació.

Escassos suports als compareixents entre el públic

Durant la compareixença al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona, l’esperit de míting també s’ha visualitzat perquè els cupaires que han parlat han vingut acompanyats d’una vintena de militants que s’han dedicat a aplaudir cada intervenció, tot i que des de darrere del públic. Això ha assegurat que per televisió s’escoltés suport a les paraules dels oradors, tot i que no eren una multitud els afiliats antisistema aplegats entre el batibull de periodistes. A més, la presència de cares visibles cupaires entre els assistents ha estat insignificant, perquè només s’han deixat veure María José Lecha i Eulàlia Reguant.

Només quatre persones han donat la cara

Tot i el to irat contra els rivals en la més que probable contesa electoral de març, els cupaires que han donat la cara han ofert també una imatge de divisió i amargor. La roda de premsa només ha comptat la presència de dos diputats, Gabriela Serra i Sergi Saladié, i dos membres del secretariat nacional, Xevi Generó i Neus Montaner. Tots, amb cares serioses i Saladié, que diversos analistes el situaven en el sector ‘pro-Mas’, especialment capcot.  Un fet que xoca amb la imatge d’una dotzena o més persones que van comparèixer la setmana passada per donar els resultats de l’assemblea nacional o en altres ocasions durant aquests últims tres mesos.

Garbuix de números

La roda de premsa ha deixat un altre fet que pot aixecar suspicàcies i és que els compareixents han presentat un garbuix de números per explicar totes les votacions  i opcions d'avui i han mostrat dificultats per deixar-los clars. A banda, també han dit que al final les persones amb dret a vot eren 67 i no 68. L'anècdota de la compareixença ha estat l'aparició d'una estelada al faristol a mig acte davant la indignació que ha expressat un militant de la formació. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#74
Pepet fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 19.41 h

Votar a la Cup és de subnormals!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
Josep de Bna. fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 19.17 h

Evarist això que dius no es de lógica, doncs ningú es pensava quest resultat final, ademés ja es van sumar els vots i sempre faltarien els de la CUP. Ara una cossa es te que tenir en compta que ningú la ha tingut. Que si el espanyolisme hagués jugat net i no com els de una repùblica bananera, tú i jo no estaríem "parlant" aquí. Mils de vots de fora que es van perdre per el camí, cascades de informació falsa i enganyosa sobre a que els jubilats perdrien la seva pensió quan ser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
josep de Bna. fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 19.05 h

#63 Evarist això que dius no es de lógica, doncs ningú es pensava quest resultat final, ademés ja es van sumar els vots i sempre faltarien els de la CUP. Ara una cossa es te que tenir en compta que ningú la ha tingut. Que si el espanyolisme hagués jugat net i no com els de una república bananera, tú i jo no estaríem "parlant" aquí. Mils de vots de fora que es van perdre per el camí, cascades de informació falsa i enganyosa sobre a que els jubilats perdrien la seva pensió quan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
RAÜL PÉREZ POZA fletxa Sant Llorenç de la Muga
4 de gener de 2016, 14.09 h

Per a resoldre un crim sempre s'intenta identificar qui en surt més beneficiat. Si fem el mateix amb el que ha fet la CUP cal que cerquem a identificar qui pot ser el màxim beneficiat, o beneficiats per unes noves eleccions: una nova oportunitat per a Unió, per al PP de Catalunya, i per a Ciutadans, Podem o altres, com el col.lectiu Puente Aereo, l'IBEX 35, o La Vanguardia i altres mitjans de comunicació. Els fets sembla que mostren que darrera d'aquest resultat de la votació de la CUP hi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
johnnie walker fletxa tennessee
4 de gener de 2016, 11.25 h

#69 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
4 de gener de 2016, 11.09 h

#56 Corre, va a la corte penal internacional y dile que una MINORÍA DE NAZlS quiere segregar un territorio en contra de la mayoría.

Que a mí me da la risa.


Ah, y ya puestos, les dices también lo "listos" que son los NAZlS. Que no respetando la mayoría de los que no se quieren segregar y aislar, HAN LEGITIMADO que los que tienen las leyes, el apoyo internacional y la fuerza de su parte, SE MEEN en la mayoría de los separataSS cuando esta se produzca.

Si se produce alguna vez, claro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
Synera fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 09.30 h

#67 Es pensa que és algú. I només fa quatre dies ningú no la coneixia malgrat l'edat. Perquè és ja grandeta, no? I més per ser tan irresponsable prenent-nos per idiòtes volent fer creure que JpS son els que han de posar a qui no volen. Desde quan la minoria imposa la Presidència enlloc?




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
4 de gener de 2016, 09.12 h



També escoltat de aquesta senyora de la Cup que sembla un camioner: La cup pot aguantar el que se li tiri, tenim esquenes per el que sigui. SI, ES VERITAT, SOBRE TOT ELLA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
4 de gener de 2016, 09.01 h

És hora de que Mas comenci a demostrar que té la clau, que només ell ens pot portar a la independència. Perquè ens l'hem jugada amb aquesta confiança perquè ell es va autoimposar assegurant-nos que sabia què feia. Ell va treure d'enmig Junqueras donant-nos la imatge de ser un polític millor, més preparat i ben relacionat. Hem apostat per ell, ara ens ha de demostrar que no hem perdut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
4 de gener de 2016, 08.44 h

#62 Son unos exabruptos durísimos los tuyos
No creo q pueda conciliar el sueño , no ya por las tremendas palabrotas que me has dicho , sinó porque llevo descojonandome todo el día con tus amigos los independentistas de chiste , sois patéticos


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.