[Vídeo] En Comú Podem s’empassa la prepotència del míting triomfant del 20D
En Comú Podem no tindrà grup propi al Congrés
La formació que va liderar Ada Colau i que va posar d’home de palla al capdavant Xavi Domènech, En Comú Podem, va pecar de supèrbia en el míting post electoral la nit del 20 de desembre on va assegurar que la seva formació comptaria amb grup propi al Congrés, i que aquest seria el primer –en nombre de diputats- de Catalunya. Un cas similar al de Compromís al País Valencià, que també va patir el “timo de la coleta” i al final s’haurà d’empassar les promeses i les paraules pronunciades.
Xavier Domènech es vantava en el vídeo del següent: “Ara no només tenim grup parlamentari propi. Som el grup parlamentari català més gran al Congrés dels Diputats”. “A Catalunya hem guanyat nosaltres, ha guanyat la gent, ha guanyat el poble de Catalunya”. Domènech va posar punt i final a la jornada electoral del 20D amb un calorós discurs que ha quedat penjant després que a Espanya, el PSOE i el PP no hagin permès la constitució de grups al Congrés de Podemos diferenciats de la formació de Pablo Iglesias.
La força que ha impulsat Ada Colau i que s’ha aixoplugat sota el paraigua de Pablo Iglesias en les eleccions del 20D, amb molta probabilitat no tindrà grup propi al Congrés. Ahir al matí hi havia corredisses per mirar d’arribar a un acord sobretot amb el PSOE; el mateix Pablo Iglesias va proposar renunciar a part de la seva quota de temps en les intervencions, i també a una part dels recursos, però els grups majoritaris de la cambra no li han acceptat les propostes “la llei és la llei”. Pablo Iglesias haurà de començar a prendre consciència que en realitat, la força que representa té pràcticament els mateixos diputats que Albert Rivera. La resta són els que retindrà com a ostatges de les formacions liderades per Ada Colau, Beiras o Mónica Oltra.
Podemos no va complir a l’Aragó el que ara reclama
La formació de Pablo Iglesias, tot i haver implorat durant setmanes tenir quatre grups al Congrés, va actuar en sentit contrari a les Corts d’Aragó quan es van constituir fa mig any després de les eleccions autonòmiques de maig. La Chunta Aragonesista (2 escons) i Izquierda Unida (1 escó) no arribaven a tenir els tres representants mínims per tenir grup propi, però van demanar un canvi en el reglament.
El PSOE es va avenir, i el vot favorable de Podemos els hauria atorgat un grup per a cadascú. No obstant, s’hi van negar adduint que “és un canvi partidista i no és lícit”, i ara la Chunta i IU es troben al Grup Mixt i amb l’obligació de distribuir-se els temps d’intervenció.
Notícies relacionades
- Colau i el PSC es volen carregar el simbolisme del Born Centre Cultural 19.01.2016.
- Nervis a En Comú Podem per la possibilitat de no tenir grup propi al Congrés 13.01.2016.
- L’alcaldessa de Barcelona en fora de joc per l’acord independentista 10.01.2016.
- Podemos embogit per l’acord de govern a Catalunya 10.01.2016.
- En Comú Podem prioritza el grup parlamentari al referèndum 09.01.2016.
- En Comú Podem no tindrà grup parlamentari propi al Congrés 21.12.2015.