directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La CUP dóna suport a la IP per convocar un referèndum a 'només una part del nostre país'

Pregunta als partits 'si estaran disposats o no a portar fins a les últimes conseqüències la defensa del dret a decidir'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebra que el Parlament de Catalunya hagi admès a tràmit la Iniciativa Popular (IP) promoguda per Alfons López Tena (CDC) i Uriel Bertran (ERC) per convocar un referèndum oficial d'independència perquè 'permetrà l'activació popular en favor de l'exercici del dret de decidir, encara que sigui només per una part del nostre país'. Alhora, la formació independentista també emplaça 'els partits polítics a posicionar-se davant aquest previsible escenari i diguin si estaran disposats o no a portar fins a les últimes conseqüències la defensa del dret a decidir i, posteriorment, la voluntat expressada en un possible referèndum, encara que això passi per la desobediència a les institucions de l'Estat i la ruptura amb aquestes'.
esquerra independentista cup
Comparteix
   

Mitjançant un comunicat a la premsa, la CUP raona que el desenvolupament d'aquesta iniciativa popular plantejarà 'la contraposició entre la voluntat popular catalana, i la negació del dret a exercir-la per part de l'Estat espanyol, l'ordenament jurídic del qual, nega expressament el dret a l'autodeterminació. El precedent del rebuig del Pla Ibarretxe al Congrés espanyol demostra que l'estat no permetrà cap procés democràtic que pugui posar en perill la seva integritat territorial'.

Finalment, també emplaça 'tots els agents polítics i socials del país a impulsar iniciatives de mobilització i activació popular en favor de la construcció nacional dels Països Catalans i de la seva independència. Només una intensa mobilització i organització populars podran superar els obstacles posats pels estats que neguen el dret dels Països Catalans i de la seva gent a decidir el seu futur.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 de juny de 2010, 10.13 h

Si ara no toca, quan tocarà? Si ara no estem madurs, quan deixarem d'estar verds? Si ara no ho veiem clar, per què no anem a l'oculista? Amigues i amics: el fruit està en el seu punt, només cal allargar la mà abans de que se'ns podreixi.Tota la resta és covardia, hipocresia i mandra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
22 de juny de 2010, 13.34 h

Està bé, serà més fàcil als valèncians i balears a formar part de una federació amb catalunya quan catalunya sigui lliure i quan veuen que es millor per ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.