directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós diu que la 'tisorada final' del TC espanyol marcarà el 'punt final del procés autonòmic'

El president d'ERC afirma no tenir 'pla B' i afegeix que el seu 'pla A' és el referèndum d'independència

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dimarts que la 'tisorada final' que aplicarà el Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut 'marcarà de forma clara i nítida el punt final del procés autonòmic'. Des de Pamplona, on Puigcercós ha mantingut una trobada amb el coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta, el líder republicà ha constatat que 'no hi ha pla B' a una sentència adversa i ha defensat 'el pla A' d'ERC, que passa perquè les institucions catalanes organitzin un referèndum sobre la independència 'en el proper cicle polític'. Per la seva banda, Zabaleta ha dit veure 'amb bons ulls' les consultes independentistes celebrades a Catalunya.
Joan Puigcercós, Catalunya Decideix, Parlament
Comparteix
   


Etiquetes
'Aquesta és la via', ha dit Puigcercós, 'tancat el cicle autonòmic toca donar la paraula al poble i això implica que en la propera legislatura organitzem a Catalunya una consulta per promoure les reformes legals per accedir al dret d'autodeterminació, a la independència'. Puigcercós ha admès que aquest és 'un camí difícil però democràtic', a més d'un escenari 'possible i probable'.

Puigcercós ha afegit que 'l'exEspanya plural del PSOE i la uniforme del PP tancaran files i es posaran d'acord per dir prou' i que 's'ha acabat el procés autonòmic'.

Per la seva banda, Zabaleta ha afirmat que 'des d'Euskalerria veiem amb molt bons ulls la via oberta a Catalunya amb la celebració dels referèndum així com esperem la sentència del TC perquè no només afecta Catalunya', tot preveient que també afecti a Euskalerria o Galícia.

ERC i Aralar han mantingut aquest dimarts una trobada per intercanviar impressions sobre la situació política. Puigcercós i Zabaleta han mostrat la seva sintonia i proximitat política, així com el seu compromís a seguir treballant en comú.

El líder republicà també ha fet referència a la reforma laboral que aquest dimarts es convalida al Congrés. Per Puigcercós, es tracta és un ajust 'sever amb l'estat del benestar', tot i que ha afegit que si accepten 'bona part' de les seves propostes podrien passar a l'abstenció. 'Però el que ja descartem és el nostre vot afirmatiu', ha reblat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Canvi fletxa Vila-real
24 de juny de 2010, 10.37 h

Si no fos veritat jo no ho faria......s´ha de mirar aquest TC de llunt...perque s´ha de ser mol TONTO, BOBO, o atrassat mental, encara pensar que es VOTARA a Partits Polítics...que el que estic dien jo, son ells que fà molts anys ja ens ho havessin tingut que dir...clar que els Partits Polítics no estan per fer aquesta labor, la seva es guanyar diners quan més millor!!.a les properes eleccions podrem saber si el que ens passaba era MODORRA o HIPNOSSI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jofre fletxa Barcelona
23 de juny de 2010, 14.41 h

Estratègia equivocada Putxi. Ja ningú se't creu. Has mentit massa i massa temps -7 anys-. Ara vols apropiar-te de la feina feta per la societat civil en les consultes i de la ILP, però no et sortirà bé. Tots sabem qui ets hore d'ara. Tot el teu projecte és el referèndum quan el teu amic ZP ja ha posat en marxa els mecanismes per prohibir-lo? Au va, vés a pastar fang a la Cerdanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan Urgell fletxa Barcelona
23 de juny de 2010, 14.11 h

La ddeliqüència té nom de Convergència


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Maria fletxa Ascó
23 de juny de 2010, 13.22 h

#4 Si però si no aconsegueixen una majoria prou sòlida, els vots de Laporta i de Reagrupament poden no servir de res, es possible que no aconsegueixin ni un sol diputat,. I en cas d'aconseguir-ne algun sumarà a CIU que considera que el país no es prou madur per la indepèndencia. Entre tots només aconseguiran debilitar més ERC que sí que està per la independència. El partit gran i sòlid ja el tenim, no podem anar dividint. Quan aconseguissim el nostre objectiu ja ens tornarem a barall... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6 Oriol Jordan
23 de juny de 2010, 11.04 h

#4 La mateixa cançoneta de sempre que té com a conclusió RCat i ara Laporta. Perquè sempre heu d'estar criticant Esquerra o especulant sobre Esquerra per a reafirmar-vos vosaltres? Que no en sou prous? que no teníeu tanta potència abans de venir en Laporta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
pasbort fletxa Vila-real
23 de juny de 2010, 10.33 h

El REFERENDUM que el Govern necessitarà 4 anys per dir que potser SI, i 4 anys més al TRIBUNAL d´ORDRE PUBLIC....els que ens em curat de la BOBERIA ja NO ENS PODEN ENGANYAR!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Cornellanenc fletxa Cornellà
23 de juny de 2010, 10.08 h

ERC, tornareu a fer president un socialista. Es pot enganyar a tothom una vegada, però a tothom i de manera continuada. Qualsevol diputat que es vulgui dir independentista no ha de gestionar la petita ratera que en dóna Espanya. Si ho fa, o no és independentista o és que en treu un profit personal. La seva màxima ha de ser la llibertat del seu país. I davant la situació de crisi i d'atzucac en què ens trobem, si ERC no està disposada a ser la tuneladora que empenti per anar fent forat, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marcel fletxa Barcelona
23 de juny de 2010, 09.48 h

Què farà l'establishment autonomista quan el Tribunal Constitucional es carregui la normalització lingüística? Miraran cap a una altra banda? Els socialistes utòpics continuaran amb la cantarella federalista? CiU continuarà avantposant el poder al país? ERC farà més gestió autonomista? (vegeu comentari al bloc: perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
23 de juny de 2010, 06.40 h

#1
SI NOI TENS TOTA LA RAÓ. QUE ELS REAGRUPATS ACABIN A L´ORBITA DE CIU NOMÉS ÉS QÜESTIÓ DE TEMPS I ESTÀ MÉS QUE CANTAT PERÒ EN AQUEST PAÍS NOSTRE ELS IL·LUMINATS DE TORN SET CIÈNCIES QUE ES PENSEN QUE ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA ES BUFAR I FER AMPOLLES I QUE PER RANCÚNIES PERSONALS ESTAN MÉS INTERESSATS EN FER CAURE ERC. QUE EN FER PINYA PER ACONSEGUIR LA LLIBERTAT DE CATALUNYA, SEMPRE HAN DE PRIORITZAR EL PROTAGONISME PERSONAL DAVANT ELS INTERESSOS DEL PAÍS. CERTAMENT SI CIU ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
23 de juny de 2010, 06.18 h

El discurs que fa Puicercós i ERC no el fa cap altre partit als Països Catalans. Per una banda, mai veurem dir el mateix a CiU, i per l'altra, ReaCiUpament jugarà a l'extremisme surrealista (però calculat) per a desgastar ERC i posar-li al partit mare, CiU, la victòria en safata. El camí no és cap altre que continuar endavant obrint els ulls de la gent, de tots, amb un missatge de masses, realista i valent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.