directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les inversions hoteleres se'n van cap a l'Hospitalet per l'efecte Colau

El Gremi d'Hotels de Barcelona signa un conveni amb la ciutat veïna

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Una de les primeres mesures d'Ada Colau un cop instal·lada al consistori barceloní va ser la polèmica moratòria hotelera que pretenia suspendre la concessió de llicències turístiques. Aquesta acció va provocar que fins a 35 projectes d'hotels, albergs i residències, no es poguessin dur a terme. El Gremi d'Hotels de Barcelona, molt descontent, ha hagut de desplaçar-se a la ciutat veïna, L'Hospitalet, que està acumulant les últimes inversions del sector.

ada colau, alcaldessa, barcelona
Ada Colau

Comparteix
   


Etiquetes
Nou conveni amb l'Hospitalet
 
El Gremi d'Hotels de Barcelona (GHB) i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat han signat un acord per a la promoció, desenvolupament i implantació d'establiments hotelers a la ciutat veïna de Barcelona. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, van subscriure fa poc més d'una setmana el protocol de col·laboració segons el qual les dues parts es comprometen a fomentar i organitzar conjuntament el creixement hoteler de la ciutat i la promoció turística necessària per assegurar l'èxit empresarial de nous projectes.
 
Un exemple clar
 
EasyHotel, la signatura hotelera de baix cost de l'aerolínia EasyJet, tindrà el seu primer hotel a l'estat espanyol. Per fer-ho possible, la companyia britànica ha triat la província de Barcelona. Però, com ja és imaginable, easyHotel estarà ubicat al municipi de l'Hospitalet de Llobregat i no a la capital catalana. La companyia ha adquirit un terreny a la Gran Via de l'Hospitalet per aixecar l'hotel, que estarà a punt l'any 2018.
 
La moratòria de Colau provoca una fugida d'inversions
 
L'Ajuntament de Barcelona va suspendre la concessió de llicències per a allotjaments turístics i va obrir un procés de participació per elaborar un nou pla regulador per a aquest sector. Una mesura que ha estat durament criticada per les patronals del sector i que ha congelat les inversions a la Ciutat Comtal.
 
L'any passat, Barcelona va perdre quota de mercat com a destinació de la inversió hotelera davant de Madrid. La ciutat dirigida per Colau va atreure el 15% de la inversió i Madrid va superar el 24%. El destí preferit de l'estat espanyol segueix sent les Canàries amb el 28%. Pel que fa al volum d'inversió, Madrid va registrar en aquest període la xifra de 582 milions d'euros, mentre que Barcelona amb prou feines va arribar als 383 milions.
 
Pujada de preus desorbitant
 
La reducció forçosa de l'oferta hotelera que ha implantat Colau tindrà un altre efecte pervers en el mercat hoteler barceloní. Segons Irea (assessoria financera) és "probable" que el cost dels hotels per habitació arribin al 2016 a xifres rècord de preus. Per tant, la mesura de la líder de Barcelona en comú no només perjudicarà les inversions hoteleres a Barcelona o els llocs de treball que aquestes poguessin generar sinó també la butxaca dels seus visitants, fins i tot, afavorint als hotels que ja són cars, els de luxe.

Mà dura amb alguns i benevolència amb altres
 
Així com el consistori s'ha mostrat inflexible amb el gremi hoteler, en canvi, ha donat totes les facilitats perquè els manters i venedors ambulants hagin anat ocupant els carrers de Barcelona. A poc a poc, l'espai públic s'ha anat reduint quedant en mans d'uns pocs. Les ordres que rep la policia municipal són clares: fer els ulls grossos. Això ha provocat escenes com els mateixos Top Manta venent a les portes de l'ajuntament a la Plaça Sant Jaume i que el sector comercial s'hagi queixat davant la competència deslleial que significa la venda ambulant i els seus productes piratejats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
pengyu fletxa tarragona
27 de gener de 2016, 19.27 h

Sra. Colau si es verdad que no lo sè, si Vd. cobra al mes 2.200 euros al mes debe respetar la promesa electoral. No puede tocar ni un euro de las arcas municipales para darselo ha obras sociales, y luego con el dinero de los ciudadanos ponerse una medallita como hacìa el mago Andreu. Para hacer esta actuaciòn debe ser aprobado por el pleno municipal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
pengyu fletxa tarragona
27 de gener de 2016, 19.21 h

Recuerdo cuando digo en madrid, que ahora si que es la capital de los catalanes. Pues si que veo que està haciendo una politica equivocada que perjudica notablemente ha la capital catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
27 de gener de 2016, 16.16 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de gener de 2016, 15.39 h

ERC ESTA QUE TRINA Y CDC YA EMPIEZA A DECIR DONDE DIJE DIGO DIGO DIEGO.


SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS.


El Govern rebaja la declaración de independencia a "declaración de intenciones"
La 'consellera' Munté sostiene que no hay diferencias con ERC e insiste en que no se actuará de forma "unilateral"
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/govern-neus-munte-declaracion-independencia-erc-4849211


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
rafel fletxa argentona
27 de gener de 2016, 15.30 h

Qui l'a votat ? cadascú te el que es mareig


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de gener de 2016, 15.15 h



A mí aquesta també em posa............... EM POSA MOLT NERVIÓS !!

COLAU, GO HOME............. clar i català : FOT EL CAMP. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de gener de 2016, 11.57 h

SÓN EFECTES "COLAUTERALS" DE LA NOVA POLÍTICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de gener de 2016, 11.17 h

es nota arreu l'efecte Colau, en els seus capteniments i en les desencertades polítiques anant a la deriva. i les influències que arrosega del nacionalisme imperialista espanyol són paleses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Barcelona
27 de gener de 2016, 10.51 h

Un post anterior felicita l'Hospitalet perquè, així, així, facilitant la creació de riquesa prosperarem. Home, sí, és una obvietat. Però també és la mena de santa innocència que ens fa impossible la victòria. Una mateixa cosa i la cosa contrària són motiu de propaganda pel sistema sempre i quan la capitalitzi el sucursalisme progre o sigui Espanya. Els mitjans del sistema aplaudeixen els pudents a Barcelona per una cosa i els sociates a l'Hospitalet per la contrària. Amb BCW, igua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
27 de gener de 2016, 10.28 h

Ningú li pot parar els peus a aquesta berruga borda? qui és, que és? no res, una grimpaire sense o amb ascensor i vol fer el NO-RES d'una Barcelona que ha de ser la CAPITAL DE LA REPÚBLICA, com que sembla no ho està aconseguint o si? vol anar a Madrit a fer vogada per embrutar la seva capital corrupta per exel·lència! quina dona! o donota tal comportament nefast d'EGOLATRIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.